Opinie event farmazon atakuje x-7

Temat na forum 'Archiwum reszty' rozpoczęty przez użytkownika Zientula, 26 marca 2017.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
?

Czy chcecie coś jak mój farmazon

1. Tak

63,6%
  2. Nie

18,2%
  3. Mam inne zdanie lecz jest to ciekawe

18,2%
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Zientula

Zientula User

Witam.

Ku waszemu zdziwieniu napiszę że na serio mam bardzo nietypowy pomysł. Od razu zapewiam że moje pomysły są zawsze godne uwagi i kryją coś cennego. (Nawet jeśli napiszę je pół żartem co pewnie się stanie by zwrócić waszą uwage) :D

Ku waszemu kolejnemu zdziwieniu nazwa pochodzi od Farmy (Farmienie) i Zone (czyli strefa obszar czy jakoś tak). I proszę rodaków polaków tak tłumaczyć mojego kochanego farmazon'a ;)

Pomysł tyczy się nowego aliena typu kubik czyli mój wspaniały FARMAZON występujący na x-7 o zmienionym efekcie zarobkowym dla zwiększenia liczby graczy (których nie ukrywam chcę faszerować swoją amunicją). :D

Gracze dostają równe nagrody czyli np. 500 uri dla każdego bijącego. (troche jak hitac) Siła względem zwykłego kubika musi być zwiększona bo w większej ilości graczy będzie to i tak opłacalne. Trzeba uwzględnić zaludnienia na serwerach więc proszę komentować ostrożnie. Żeby nabijacze postów mogli tu spamić nie podam dokładnie siły, Hp i osłon farmazon'a i czekam najpierw na waszą opinię. ;)

Farmazon powinien być początkowo dodany w formie eventu (chwilowo na próbę) gdyż wolę się upewnić że zadziała pozytywnie na przyciągnięcie graczy których będę mógł nawalać zdrowo. Jeśli będzie to fajny alien można dopiero wtedy zrobić takie farmazon'ki na stałe. :cool:

Sposób atakowania farmazon'a to też ciężki temat. Sami ocencie czy farmazon ma wystawiać jakieś małe bobki jak kubik czy np. atakować gazem który rani każdego w okolicy. A może farmazon ma nawalać jak zwykły alien losowego gracza po np 100tysi na hita. Podajcie swoje opinie co o tym myślicie.

Ja np. chcę by bił czymś w podobie do peta kamikadze tylko mocniej żeby gracze się rozproszyli i łatwiej było na nich polować. Ale to moje zdanie. :D

A swoją drogą fajnie to może wyglądać jak farmazon puści kamyka a wszyscy od tego zaatakowanego kamykiem gracza będą uciekać. Podkładanie się tak jak to bywało na kubiki przy takim alienie nie było by łatwe bo farmazon może kamykiem strącić niewidzialnego terroryste z multikonta jak i ranić czające się zagrożenie (czyli mnie). :D

Wiem że cały opis jak i nazwa wyglądają śmiesznie jednak w głębi kryję wielką powagę potrzeby czegoś tego typu. Nie mówię że w pełni wszystko ma być wedle mnie mimo że moje pomysły już w tej grze były realizowane jak i w kilku sporych serwisach społecznościowych. Pomysł jest kryty sprytnym podstępem by ściągnąć polskojęzyczną społeczność do wypowiedzi.

Niestety z adminami żyję raczej źle bo jak wiecie dawna ekipa z uczciwymi ludźmi za dobrze nie żyła. Ze względu na sporą niepewność swojej skuteczności w tym wypadku proszę was o pomoc i szczere oceny gdyż to największa zmiana w grze którą próbuję zrealizować z możliwością modyfikacji w zależności od waszej oceny.

Zmiany i dodatki kryją często dobre jak i złe strony na dłuższą mete więc złe strony tego chętnie przeczytam dla korekty tego co chcę zrobić choć po raz pierwszy w tej grze obawiam się że mogę nie osiągnąć tego co zamierzam a dawne zmiany i dodatki nie wpływały tyle na gre co na jakość gry i wygodę i nie było zagrożenia że mogą coś zepsuć.

Wszystkich proszę o sensowne komentarze uwzględniając:
    wszystkie serwery
    wiedzę przyszłych zmian gry (jeśli coś wiecie)
    pamięć o oszustwach
    wojny klanowe
    wojny firmowe
    alternatywne sposoby farmienia kont

możliwości zmian gry na bardziej grupową
    montownie i nowe surowce o których nie wspomniano tutaj
    zagrożenia napływające z takich zmian w grze
    możliwości zmodyfikowania kubika zamiast tworzenie farmazon'a na x-7

Bez względu na oceny nalegam by polski support przekazał pomysł z waszymi ocenami do twórców naszej gry a wiem że to zrobicie mimo że z wami źle żyję :D

Kolorowych koszmarków i zachęcam do wypowiedzi. :D

2. Ja osobiście neguje takie pomysły, te eventy typu hitac graczy nie przyciągają. Bo działa to na zasadzie wlecisz , padniesz. Nie wcale nie mam słabego konta, ale nijak idzie na tym zarobić czasem ;p

3. 100k to chyba za duzo ale po za tym jestem na tak :)
    Inna droga "farmazon" w jeszyku polskim znaczy klamstwo/bzdura :p

4. Ghost_User

Ghost_User User

Farmzona wyobrażałbym sobie nieco inaczej, ale to też może być. Jeśli chcesz dam swoją propozycję.

5. Zientula

Zientula User

Zastanów się kubików jest na serwerze a ile hitaców.
    1. hitac jest opłacalniejszy od kubika a farmazon mniej od kubika o połowę
    2. hitac jest dla 3 firm a farmazon na każdej firmowej x-7 mniejwięcej jak kubiki

to zależy jeśli 100k w jedną osobe a grupy będą liczne to jest to wcale nie tak dużo jeśli ma atakować czymś masowo to można dmg zmniejszyć lub szybkostrzelność tego ataku po prostu

co do nazwy nie mów że nie jest fajna :D

wiesz wstępna opcja podczas wkurzania jedzących dziewczyn na ts była o ewencie na rozwolnienie krysiek tworząc panów klocków terroryzujących toksycznym bąkiem graczy. Nawet brano się za rysowanie kupy w wersji kosmicznej czyli poskręcany rogalik z czubkiem nie tylko na górze ale i na dole. To taka historia powstawania pomysłu

p.s. Dawaj tą swoją propozycję.

6. ViperΔ

ViperΔ User

A jak szybko ma latać? :)

Zientula lubi to.
  7. TUROK

TUROK User

Hitac .. Demaner, różne bossy w tej grze (eventowe) Zawsze jest jedno na nich.. Bicie statków. Nie ma czegoś takiego jak strefa ochronna.. Lecisz, bijesz i padasz lub uciekasz, bo jest taka dzicz na serwerach, że szok. Gracz zna gracza, ale i tak mu pomoże paść :) Ogólnie to się zrobiło już nudne.. Tak wielkie zmiany które oni wprowadzili to już przesada. Lf4 to był już bardzo dobry laser .. Ale robić jakiś super hiper wypasiony i trudny do złożenia, nowej generacji laser ? .. Szkoda na to czasu. Ogólnie jak ja to zawsze mam w zwyczaju .. Ten pomysł i inne napisane na forum nie zostaną wprowadzone w tą grę. BP ma swoje pomysły i jak widać, zawsze były "wspaniałe" (no może jako takie to do 2012r.)

de^nekst^best lubi to.
  8. Zientula

Zientula User

co ty wypisujesz? pomysły nie będą wprowadzone?
    wprowadzili już moje pomysły i to kilka. raz nawet dawny mod wpakował mi bana jako podważanie decyzji moda a po około miesiącu drobiazg był w grze :D fakt że większości pomysłów nie wprowadzali ale wprowadzają też coś od graczy

w ogóle pomysły z myślą o rozwój gry są wstawiane szybciej niż poprawy niektórych błędów w grze co mnie nieco zaskakuje :D

trafne pytanie
    zdecydowanie może być wolny bo jeśli będzie bić czymś w rodzaju z peta kamikadze to i tak będziemy uciekać na boki przed wybuchem :D a takiej zabawy jeszcze w grze nie mamy więc to będzie coś nowego :D

cały pomysł jest szukaniem rozwiązania na zachowanie graczy w grze na dłużej i w milszej grze bo jak wiecie kubiki w dzisiejszym świecie darka to wadliwa konstrukcja mimo że dochodowa to psująca klimat przez idiotyczne wojny i konflikty

gracze często zachowują się jak dzieci bijące się o piaskownice jeśli im tej piaskownicy nie podzielimy to chłopiec zostanie sam w piaskownicy a dziewczynka będzie uczyła psa sikać mu w piaskownice a w przyszłości gdy chłopiec zrozumie że zachował się jak cham to będzie sam siebie zabawiał pachnącą od psiej wody ręką :eek: a dziewczynę będzie lizać po buzi piesek a nie chłopiec :p i jak w takim układzie rozmnażać graczy? ;)

z takiego kubika i chorych wojen też mam podzieloną ekipe. z jednej zamknięta paczka izolująca się od każdego a z drugiej reszta znajomych której nie udało mi się zwerbować. dwie grupy nie chcą się znać i lipa :(

9. Ghost_User

Ghost_User User

Przede wszystkim farmzona wyobrażałbym sobie jako "strefę". Może np. zielone koło wielkości obszaru startowego w R-Zone, w którego środku jest "FarmZone Guardian", a w samej strefie spawnują się mniejsze alieny. A zatem...
    -=[FarmZone Guardian]=-
    HP : 2 000 000
    SH : 1 000 000 / 80%
    Obrażenia : 25 000 - laser ; 75 000 - bomba
    Nagroda : 50 Uridium za każdego ubitego -=[Exp Source]=- w strefie (Jeżeli nie zginiesz.)(Nieważne, kto ubił Guardiana, nagroda jest "rozdawana" także w momencie wysadzenia się go dla każdego, zależnie od ubitego aliena. Przykład : Na obszar Farmzona wlatuję gracze : A,B,C i D. Gracz A jest flaxem i ubił tylko 6 Exp Source, gracz B jest FE i ubił ich 34, gracz C postanowił zniszczyć Guardiana, a gracz D zaczął bić aliena, poprzednio ubijając 7 Exp Source, po czym zginął. Guardian zostaje zniszczony. Gracz A otrzyma 300 Uridium, gracz B 1700, a gracze C i D nie otrzymają nic.)
    Cargo : Nie zostawia. W obszarze zajmowanym przez strefę podczas jej zniszczenia spawnuje się od 15 do 45 jednostek Xenonitu (33%), Palladium (33%), Bifenonu (20%) lub Sepromu (13%). Po spawnie rudy znikają po minucie. Każdy może zebrać surowce.
    Zachowanie : Pojawia co 20 minut w losowym miejscu na mapie i powoli przemieszcza się (wraz z Farmzonem) w losowym kierudnku. Do losowego gracza w strefie strzela żółtym laserem co 2 s. Co 30 s. strzela świecącą bombą, która unieruchamia statek na 5 s. Spawnuje co 5 s. Exp Source. Żyje 5 minut. Po tym czasie wybucha, zabijając wszystkie Exp Source. (robi to także w momencie zniszczenia przez gracza).
    Szybkość : 25
    Wygląd : Żółte światło wielkości gracza.

-=[Exp Source]=-
    HP : 25 000
    SH : 12 500 / 50%
    Obrażenia : 1000
    Nagroda : PD - 1000 ; Poważanie - 10 ; Kredyty - 10 000 ; Uridium - 10
    Cargo : Zamiast Cargo ma 50% szans na zostawienie surowca : Xenonit (25%), Palladium (25%), Bifenon (20%), Promerium (10%), Aurus (4%), Prismatium (4%), Plazmid (4%), Mucosum (4%), Tetrathrin (2%) lub Kyhalon (2%). Surowiec jest widoczny tylko dla gracza, który ubił aliena.
    Zachowanie : Kiedy straci osłonę zaczyna bić gracza malutkimi, świecącymi kulkami, strzelając nimi co 0,5 s. Jeśli nie jest bity, lata w strefie. Jeśli za nią wyleci, zginie nie pozostawiając surowca. Żyje 1 minutę. W momencie wybuchu FarmZone Guardiana ginie, nie dając żadnej nagrody.
    Szybkość : Jeśli nie bije nikogo - 500, w trakcie walki (lub po niej, jeśli ją przeżył) - szybkość atakującego + 30 (Przykład : Istnieją 3 Exp Source oraz Gracze X (540 szybkości) i Y (400 szybkości). Exp Source 1 zostaje ubity przez gracza X, a w trakcie walki z nim lata z prędkością 570. Exp Source 2 nie jest atakowany, więc przez minutę lata z prędkością 500. Exp Source 3 jest atakowany przez gracza Y, który ginie. Po walce Exp Source 3 ma prędkość 430.)
    Wygląd : małe, białe światełko (wielkości Phoenixa lub mniejszy)

Jeśli się nie podoba - trudno.

Ostatnie edytowanie: 1 kwietnia 2017
  10. TUROK

TUROK User

Co to jest 1 mln hp ? 5 s i nie ma aliena.. Ja osobiście wole bić coś mocnego, niż latać po mapie i szukać czegoś słabego.. 10 mln .. A nawet gdyby było ze 50-100 mln to bym się nie obraził ..

11. Ghost_User

Ghost_User User

To moja wersja pomysłu, jeśli chcesz mogę zmienić HP i obrażenia alienów. A swoją drogą, za ubicie FarmZone Guardiana nie ma nagrody.

Ostatnie edytowanie: 30 marca 2017
  12. Zientula

Zientula User

w grupie nie ma powodów do robienia słabych alienów szczególnie przy dzisiejszych naprawach. Kalkulacja wytrzymałości powinna być sporo zawyżona do zwykłych kubików.
    Taki przykład.
    gracz który ubije kubika na 25 strzałów dostaje 1024 u
    4 graczy bije farmazon'a 4 razy wytrzymalszego po 25 strzałów razem 100 strzałów i dostają 500u
    jeden koks na kubiku ma o połowę mniej niż tamtych czterech razem ale sam zarabia dwa razy szybciej
    jeszcze trzeba uwzględnić że w grupie lepiej się bronić niż w pojedynke.

oczywiści to banalny przykład w praktyce to będzie inaczej wyglądać.

czy ja to dobrze rozumiem za małe dostanę 10u a potem za ubicie dużego 100u za każdego małego?
    jeśli zrobisz podział tego 100u na graczy to zacznie się patologiczne wybijanie słabszych żeby się do walki nie wtrącali a jeśli całe 100 to przy tempie spawnowania zarobimy więcej niż na kubiku.

13. Ghost_User

Ghost_User User

Zwykle ciężko mi zbalansować to co robię, liczę na propozycje odnośnie mojego pomysłu na FarmZona, bo na razie wyglądałoby to tak, że tylko 1. osoba ubijałaby wszystko.

14. Zientula

Zientula User

zbalansować można łatwo wszystko wystarczy że porównasz aliena siłowo do np bosów z hadesa a zarobek ocenisz wedle własnej oceny na ile możesz naspawnować sobie uri w choćby minute bicia tylko co z tego jak to nadal jest na mape R_ZONE a ja szukam rozwiązania na x-7

Gra jest słaba bo od razu zmusza początkujących przejść na mapy między koksów kubik pall pvp. Nawet jakby za ubicie devo mordonów itp na pierwszej gali nie dzieliło nagrody to czy chcieli by tam zarabiać? 8 koksów może by na tej mapie się pobawiło szukając flaksów chyba że by po złości im ograniczyć taki podział nagród do określonego lvla konta :D

To co jest ciekawe to np tartarus że jest silny i szybki a teraz wpada jeszcze nimesis tak jakby ich niszczenie dawnej gry miało jakiś cel.

15. Ghost_User

Ghost_User User

Dobra, pomyślę nad tym jak "zbudować Farmzona od nowa" tak, żeby wam to odpowiadało. O edycji dam znać.

16. TUROK

TUROK User

To nie takie proste kolego. Na 1 gali mamy "MY" czyli ci powyżej 20 lvl misje z takimi alienami.. Eventy też zazwyczaj maja alieny w misjach z 1 gali .. Bo tam masz trochę rodzajów tych alienów, więc odpada kasowanie wynagrodzenia lvl-owo. Gdyby tak było, to firmy by zmieniły mapy, by bić te alieny.. Np. MMO poleci na EIC lub VRU by zrobić misje, EIC na MMO lub VRU, a VRU na MMO lub EIC. To tyle..

17. Zientula

Zientula User

Jeśli podział nagród był by do określonego lvla konta to i tam by nie zarobili. Gorszy był by spam że też chcą dostać pełną nagrode za alieny w grupie a nie dzieloną. Na razie wolę jednak by w grze pojawiło się coś jak mój farmazon chociaż na próbę a potem mogę opracować dalsze pomysły.

18. MOD_M4

MOD_M4 Guest

Zamykam
    Pozdrawiam
    MOD_M4

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.