FE, SFE, UFE

Temat na forum 'Archiwum reszty' rozpoczęty przez użytkownika Krzysioo67, 29 stycznia 2017.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Krzysioo67

Krzysioo67 User

Witam
    Co dokładnie oznaczają te skróty?
    Fe, to wiem bo dosyć często jest używany na forum,
    Sfe, też chyba wiem, lub przynajmniej tak mi się wydaje, występuje często ale nigdy z dość precyzyjnym wyjaśnieniem,
    Natomiast już kilka razy spotkałem się że ktoś używał skrótu UFE ale nigdzie nie udało mi się znaleźć co to dokładnie oznacza.
    Pozdrawiam

2. FE-Full Elita
    SFE-Super Full Elita
    UFE-Ultra Full Elita
    Proste :) Chociaż nie jestem pewien z UFE bo rzadko sie można z tym spotkać :)

3. Krzysioo67

Krzysioo67 User

Rozwinięcia skrótów to wiedziałem, ale co dokładnie to oznacza,
    FE to Goliath plus 8 irysów Plus 31 LF3
    SFE to Goliath plus 8 Irysów, Zeus, Apis plus 35 LF4, Drony na 6lvl, osłonki i lasery na 16 lvl- chyba bo nie jestem pewien
    ale co z UFE ?

4. UFE to to samo co SFE tyle że upgrade 16lv

5. Różnica między SFE a UFE jest dość krótka... SFE to lf4 osłony i drony na v16, UFE ma to co SFE i więcej amo, full Peta itp... Osobiście jest to dla mnie skrót który jest pochodną SFE która je zwykle ubija :p taka tam wariacja żeby ktoś kto ma więcej czuł się lepiej od mającego wszystko :p

6. Krzysioo67

Krzysioo67 User

Czyli jeśli dobrze rozumuję to UFE to taki MAX jaki w tej chwili można osiągnąć w grze, oczywiście chodzi mi o statek i jego wyposażenie?

7. A to źle zrozumiałem ;P

8. MOD_ORZEŁ

MOD_ORZEŁ Guest

Nic dodać, nic ująć. :)

UFE to już konto, które lepsze być w walce nie może. Należy pamiętać, że nadal można ulepszać konto, ale tylko pod względem liczebności wyposażenia czy ilości amunicji. Tacy gracze zazwyczaj kompletują nowe wyposażenia dla innych lubianych statków. Mają wtedy Surgeona jako główny statek i np. tartarusa jak statek dodatkowy. Jednak nie muszą przerzucać wyposażenia z surgeona na tartarusa, bo tartarus jest już wyposażony w te dodatkowo zdobyte lf4/bo2.

Pozdrawiam,
    MOD_ORZEŁ

9. O to to, jak Modzio prawi :) eq na maxa i zabawa w cyferki amunicji, ilość statków które ma wyposażone i ewentualne inwestycje w range tj. Wrota :)

10. Krzysioo67

Krzysioo67 User

Chociaż czy nie może być lepsze to bym polemizował.
    Bo i tak najważniejszym czynnikiem będzie zawsze gracz.
    Dzięki za wyjaśnienia,
    Pozdrawiam

11. BA_Matroz

BA_Matroz User

Wyjaśnione, zamykam.

Pozdrawiam
    MOD_Matroz

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.