Formacja dronów na alienki

Temat na forum 'Archiwum reszty' rozpoczęty przez użytkownika 20Aniel00, 2 marca 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. 20Aniel00

20Aniel00 User

Jaka formacja dronów na alienki jest najlepsza bo słyszałem że formacje dużo pomagają a ja bym chciał bić sobie dk bez wysiłku i tutaj jest moje pytanie jaka formacja będzie do tego dobra ?

2. Oczywiście romb. :cool:

3. TM_Robson

TM_Robson Guest

Nietoperz jest dobry, ale on raz do roku jest do kupienia.

Pozdrawiam
    MOD_Robson

4. Jeśli lubisz "kręcić" DK to jak wyżej, Nietoperz. Natomiast Romb też jest dobry bo ładuje osłonkę :)

5. Krótko treściwie i na temat. Formacja to tylko dodatek. Jeżeli DK:

Romb - o ile nie ma na mapie czerwonych statków + profil pilota osłony zrobione na max, odpowiedni konfig.

Krab-wszystkie szkody idą w osłony (póki je masz) ale znacznie spowalnia prędkość statku.

Nietoperz - dostępny czasowo na Helloween. Typowa alienówka. Mocniejsze bicie dodatkowe PD z alienów. spowania prędkość statku.

Więcej pod linkiem.

*link*

Ostatnio edytowane przez moderatora: 2 marca 2015
  6. Gregi120

Gregi120 User

Moja rada:
    Konfa speed - Serce+Romb - Zaczynamy bić na sercu (jeszcze z full herkami to .. ahh xD ) i w trakcie spadku HP do odpowiedniego poziomu przełączamy się na romba.
    Konfa czołg - Krab+Romb - Idealna do wszystkiego co jest powolne dk, bdk, lordakium itp. Zaczynamy na Krabie i gdy osłony się kończą przerzucamy się na romba w przypadkach awaryjnych zwiększając odległość orbitowania do chwili włączenia się REP-a
    Tyle ode mnie ;)

7. Pytanie jest o bicie dk bez wysiłku. :rolleyes:
    Raczej kilka zmian formacji podczas bicia kryśki nie jest tą formą bicia "bez wysiłku". Podobnie z nietoperzem, krabem i innymi formacjami, na których lepiej omijać strzały alienów, bo trzeba się często klepać.

8. Idąc Twoim tokiem myślenia to niech załączy ammo x4 i będzie bez wysiłku...

9. Z całym szacunkiem...częste klepanie się na mapach x-7 to już nie formacja a raczej umiejętność "walki" z alienami. To setki godzin spędzonych na mapie x-7. Więc tu żadna formacja nie pomoże. Jeżeli ktoś umie prowadzić aliena to i BK na konfie bojowej zrobi. Zdarzało mi się. Swoją drogą dobra lekcja do nauczenia się kręcenia alienów.

Pozdrówka.

10. 20Aniel00

20Aniel00 User

Ok wybiorę Romb :)

11. TM_Robson

TM_Robson Guest

Wyjaśnione. Zamykam.

Pozdrawiam
    MOD_Robson

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.