FPS

Temat na forum 'Archiwum reszty' rozpoczęty przez użytkownika Ric0, 23 października 2017.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Ric0

Ric0 User

heja
    wyjaśni mi ktoś na jakiej zasadzie działa DO dlaczego mając podobne parametry karty graficznej i procka mam o wiele mniejsze fps niż koleś na filmie jemu podczas walki FPS prawie nie spada poniżej 47 FPS zwykle ma około 55 gdzie ja podczas walki mam ok 30-35 przy jednym graczu

2. MOD_M4

MOD_M4 Guest

Powodów może być wiele. Poczynając od uruchomionych równolegle z grą procesów, liczbą kart w przeglądarce, ustawieniami graficznymi czy samą przeglądarką. Mi kiedyś przełączyła się na laptopie z dedykowanej na zintegrowaną. Różnice odczuwałem przy kubiku lub większej ilości obiektów. Ja osobiście gram na przeglądarce Maxthon i jest 60 - 55 fps.
    Pozdrawiam
    MOD_M4

3. Ric0

Ric0 User

hmm mam wyłączone wszystko co tylko możliwe a i tak takich osiągów nie mam trzeba też powiedzieć że gracz dodatkowo nagrywa sobie w trakcie walki i nadal ma takie duże FPS to trochę dziwne

4. - rozdzielczość
    - wersja flasha NPAPI/ PPAPI
    - czy "Aero" ( DWM ) w windowsie jest włączone
    - ustawienia i sterowniki karty, różnice mogą być spore nawet jak parametry są podobne

To nie ma tak dużego znaczenia, zajmuje RAM (a jak go nie brakuje to negatywnych efektów nie będzie) i używa trochę cpu. Najczęściej to grafika nie wyrabia a procesor nie jest całkiem używany i można go wykorzystać do np. nagrywania.

5. MOD_ŻBIK

MOD_ŻBIK Guest

Brak aktywności, zamykam.

Pozdrawiam
    MOD_ŻBIK

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.