FPS

Temat na forum 'Archiwum reszty' rozpoczęty przez użytkownika Ric0, 9 grudnia 2017.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Ric0

Ric0 User

ile powinno być minimalnie FPS przy 8 osobowej grupie i sporej ilości alienów mając GTX 960 4 GB bo nieraz spada nawet do 6 fps co jest nie możliwe na taką karte

2. MOD_Moth

MOD_Moth User

Nie ma określonej liczby FPS, ta gra oparta jest na wtyczce Flash a jak wiadomo nie jest to idealne rozwiązanie. Ja mam GTX 1050 4GB i potrafię mieć 25 FPS przy łączu 600Mb/s. Możesz spróbować poprawić wydajność używając jakiejś lekkiej przeglądarki (na pewno nie Chrome;)) i zmniejszyć mimo wszystko ustawienia graficzne. Polecam wyłączyć ładniejsze eksplozje, gwiezdny pył i drony. Przy 8 osobowej grupie zakładając, że każdy ma ich 10 sam możesz łatwo policzyć ile biedny flash ma dodatkowych ruchomych obiektów do przemielenia.

Pozdrawiam,
    MOD_Moth

3. MOD_ORZEŁ

MOD_ORZEŁ Guest

Jaki procesor? Grafika to nie wszystko :p

Pozdrawiam
    MOD_ORZEŁ

4. Ric0

Ric0 User

i5-6300HQ 2,3 GHz, a co do dronów to gram na wyłączonych wiadomo ale czasami widze nawet streamy z Darkorbit i tam mimo że mają powłączane kilka kart to im FPS nie spadają w walce poniżej 50 także ja nie mam pojęcia jak oni to ustawiają :confused:

5. MOD_ORZEŁ

MOD_ORZEŁ Guest

Czyli masz laptopa.

Zajrzyj do tego tematu, prawdopodobnie jest tam rozwiązanie twojego problemu.
    https://board-pl.darkorbit.com//threads/niskie-fps-w-grze.108393/#post-940404

Pozdrawiam
    MOD_ORZEŁ

6. Ric0

Ric0 User

7. MOD_ORZEŁ

MOD_ORZEŁ Guest

Nie konieczne. Kiedyś ktoś na gtx 970 miał problem z wydajnościa i właśnie rozwiążanie było w panelu nvidia ;)

8. hryncu

hryncu User

Po pierwsze. Przede wszystkim jaką masz prędkość łącza, i czy używasz LANu, czy wi-fi. Po drugie jaką masz przeglądarkę i ile RAMu (chrome zżera bardzo dużo). Polecam używać opery. Nawet przy otwartych wielu zakładkach ma małe obciążenie. Jeżeli chodzi o mape gry, to przede wszystkim wyłącz sobie tło mapy, które tak naprawdę daje największe obciążenie, bo jest wciąż ładowane.

9. MOD_ORZEŁ

MOD_ORZEŁ Guest

1. Prędkość łącza wpływa na opóźnienia względem aktualnego położenia statków. Przy słabym łączu statki będą zaznaczały się po upływie pewnego czasu oraz mogą występować masowe aktualizacje położeń statków(tzn. że pewien statek stoi przez 2 sekundy w miejscu, a potem w mgnieniu oka przelatuje pewną odległość). Tak więc internet nie ma tu znaczenia.
    2. Przy opisanej konfiguracji laptopa nie wyobrażam sobie, żeby producent zastosował mniej niż 8 GB RAMu. Nawet jak by miał 4GB RAMu to pozostaje mu nadal około 2GB wolnej pamięci, a więc nie powinno być takich okropnych zwiech.

Co do RAMu- sprawdziłem teraz. Włączenie chrome(jedna z nowszych wersji, aktualizowana chyba 3 tyg temu) oraz zalogowanie się na mapę zwiększyło zapotrzebowanie na RAM z 3.1 GB na 4.1 GB, czyli w sumie 1 GB.

Pozdrawiam,
    MOD_ORZEŁ

10. Ric0

Ric0 User

wracając do tematu kolejny film tym razem z serwera pl1 w trakcie walki 57-63 FPS jak to możliwe skoro ja w trakcie walki z jednym graczem mam 30-35 FPS karty GTX nawet najnowsze mogą być wydajniejsze o kilkanaście procent ale nie było by aż tak dużej różnicy 30 FPS

"Najdziwniejszym problemem w tym wszystkim jest to że użycie procesora podczas załączenia gry na tych najwyższych ustawieniach nie przekracza nawet 20% jego użycia" i to jest dziwne bo gdy ja odpalam gre tak jak pisałem że klikam na opere prawym i otwieram procesorem navidia to procesor zżera nawet 80% podczas grania:confused:

Proszę nie pisać postów jeden pod drugim.

Pozdrawiam,
    MOD_Moth

Ostatnio edytowane przez moderatora: 23 grudnia 2017
  11. MOD_M4

MOD_M4 Guest

Brak aktywności
    Zamykam
    Pozdrawiam
    MOD_M4

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.