FPS

Temat na forum 'Pytania techniczne, problemy, bugi' rozpoczęty przez użytkownika -Ezeq-, 23 lutego 2024.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Tags:
  1. -Ezeq-

-Ezeq- User

Cześć,
    kupiłem nowe kompa m.in. karta graficzna RTX 4070, Ryzen 5700x i zarówno na poprzednim kompie, jak i na tym, mam po 10 minutach latania po 15-20 fpsow i jest dramat. Skakanie przez port trwa pół minuty, nie da się prawie zaznaczyć aliena, bo tak wszystko tnie. Eventy nie mają na to wpływu, bo jak ich nie ma, to fpsy są takie same. Mam światłowód 600 mb/s, także to też nie jest wina internetu. Co mogę zrobić, żeby mieć stabilne 60 fps?

2. Szczerze? Nic, pamiętaj w co grasz..

3. S3nd3r

S3nd3r User

Może to być wina monitora, który nie współgra z grafiką, chyba że też masz nowy, to nie wiem. U mnie cały czas mam 50-60fps, dopiero po godzinie, jak już pamięć gry jest powyżej 1.2gb, to zaczyna mulić i trzeba odświeżyć.

4. -Ezeq-

-Ezeq- User

Tez stosunkowo nowy - AOC C24G1. Tez staram sie po prostu co godzinke robic reset, ale noo... ciezko jest sie bic z takimi przycinkami. Tym bardziej, ze inni nie maja tego problemu, wiec myslalem, ze to u mnie. Procek caly czas dziala, bo myslalem, ze moze jest w trybie wycieszenia, ale nie. GPU to samo, caly czas pracuje, wiec po prostu DarkOrbit... od 15 lat nic sie nie zmienia :)

5. memil

memil User

wprowadz go w tryb gry , ustaawieniagry i tam zaznacz , domyslnie wybiera system jak zaznaczysz sam bedziesz smigal jak ta lala Pozdrawiam :) ( wisisz browara ;))

6. Do tej gry jest potrzebny komputer kwantowy z procesorem chłodzonym ciekłym azotem , albo komputer optyczny .