Ghost_User

Temat na forum 'Archiwum reszty' rozpoczęty przez użytkownika Ghost_User, 18 grudnia 2017.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Ghost_User

Ghost_User User

Rafineria otrzymuje Prometium i wydobywane Enderium i pracuje. Oczyszcza też wydobyte Duranium.
    Okrąża nas jakiś flax. Chyba chce się trochę wzbogacić naszym kosztem. Strzelanie do ludzi jest nielegalne w tym systemie.

2. gigamen

gigamen User

Jeśli będzie nam kradł surowce to wyrzucimy w jego stronę skały pozostałe z oczyszczania duranium. Może odpuści

3. Ghost_User

Ghost_User User

Flax strzelił w złoże. Chce zbierać surowce. Akurat te pozostałe z tego strzału zabrały drony wydobywcze.
    Rafineria może teraz ciągle produkować Prometid i Duranium, wkrótce będzie ich wystarczająco dużo by produkować niewielkie ilości Promerium.

4. gigamen

gigamen User

Możemy przekierować moc z osłon do laserów i zwiększyć wydobycie. Jeśli zobaczy, że niewiele zarobi, może poleci gdzie indziej

5. Ghost_User

Ghost_User User

Zróbmy tak. Rafineria wyprodukowała wystarczająco dużo Prometidu i Duranium aby po połączeniu z wydobytym z innych asteroid Xenonitem wytwarzać Promerium. Robi to.
    ...
    Flax odleciał. Możemy myśleć o produkowaniu Sepromu.

6. gigamen

gigamen User

Kieruję część mocy do rafinerii.
    Jesteśmy teraz centralnie nad złożem

7. Ghost_User

Ghost_User User

Złoże jest bogate. Zmieniłem trochę podział mocy. Rafineria teraz ciągle produkuje Seprom oraz Promerium z dostarczanych surowców. Mogę automatycznie wzmacniać nimi systemy (bronie, osłony, radar, lasery górnicze, rakiety, silniki konwencjonalne, napęd WARP - chyba tylko tyle).
    ...
    Efektywność wydobycia znacznie spadła. Chyba wydobyliśmy ze złoża to co się dało. W planetozymalu jest ogromna, bezkształtna dziura. Systemy będą wzmocnione przez 1 h., ale możemy kontynuować wydobycie gdzieś dalej.

8. gigamen

gigamen User

Dobra, poszukajmy następnego celu.
    Uruchamiam skan
    ...
    Znaleziono małą planetoidę. Składa się w 90% z prometium, endurium i terbium w mniej więcej równej ilości. Ciekawe.
    Kieruję tam statek.

Ostatnie edytowanie: 21 stycznia 2018
  9. Ghost_User

Ghost_User User

Dolecieliśmy razem z dronami wydobywczymi. Kieruję je w stronę obiektu, a lasery w stronę tej sporej asteroidy po drugiej stronie. W jej centrum jest trochę Promerium.

10. gigamen

gigamen User

Dobra, wydobywajmy
    ...
    Czekaj, otrzymaliśmy komunikat od bazy
    ...
    Do wszystkich statków w systemie:
    Nasi zwiadowcy odkryli siły Jurganów gromadzące się w pobliżu systemu. Możliwe, że zaatakują.
    Mniejszym statkom zaleca się wycofanie, większe statki są proszone o pomoc w obronie bazy w razie ewentualnego ataku, chociaż nikomu nie możemy zabronić ucieczki.
    Wroga flota ma przewagę liczebną, lecz flota stacji jest w stanie odeprzeć atak z pomocą większych statków.

~Z poważaniem, dowództwo stacji
    ...
    Chyba zaliczamy się do 'większych statków'. Co robimy?

Ostatnie edytowanie: 21 stycznia 2018
  11. Ghost_User

Ghost_User User

Walczmy, ale trzymajmy się blisko stacji. Możemy zrobić tak że każdy z nas pójdzie do jednej wieżyczki z railgunem, a sterowanie laserami oraz działami jonowymi zostawimy komputerowi. Ewentualnie możemy to robić z wieżyczek. To nie możliwe że jesteśmy jedynym "dużym statkiem", a nie licząc Oblivionów i Zombie Jurgani nie są zbyt niebezpieczni.

Uzbrojenie stacji to głównie lasery i railguny (działa szynowe - będę używać tych nazw wymiennie). Mają też trochę wyrzutni rakiet i kilka dział jonowych.

12. gigamen

gigamen User

Chodźmy do wieżyczek. Resztą niech steruje komputer, w razie czego możemy przejąć kontrolę.
    Nie jesteśmy jedyni. Widziałem jeszcze kilka statków.
    Właśnie tych statków się obawiam

13. Ghost_User

Ghost_User User

Lecimy w kierunku stacji. A te wszystkie inne statki należą do ludzi. Nie powinno być z nimi kłopotów.

14. gigamen

gigamen User

Chodziło mi o Zombie i Obliviony, statków ludzi się nie boję

15. Ghost_User

Ghost_User User

Flota zbiera się koło stacji.

16. gigamen

gigamen User

Łączę się ze stacją. Zaraz pewnie przydzielą nam pozycję.
    ...
    Mamy jakieś propozycje czy wszystko jedno?

17. Ło ile tu napisali xD

18. Ghost_User

Ghost_User User

Wolę zostać blisko stacji.

I będą pisać (mam nadzieję)

19. gigamen

gigamen User

15 stron:cool:
    I będzie więcej:D

Przekazałem im to
    ...
    Mamy pilnować skrzydła magazynowego. Będą z nami jeszcze 2 statki