Ghost_User

Temat na forum 'Archiwum reszty' rozpoczęty przez użytkownika Ghost_User, 18 grudnia 2017.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Ghost_User

Ghost_User User

Zajmujemy pozycję. Widzisz ten błysk światła? Coś wyskoczyło z nadprzestrzeni.
    ...
    Embryo. Uważajmy na ich pociski, trafiony mały statek może nawet zmienić kierunek. My możemy zostać co najwyżej przesunięci, ale to i tak niebezpieczeństwo w takiej bliskości stacji. Zestrzelił go railgun na stacji.

2. gigamen

gigamen User

Zaraz pewnie przyleci ich więcej. Wyłączam rafinerię i kieruję moc do broni i osłon

3. Ghost_User

Ghost_User User

To jeszcze tego nie zrobiliśmy?
    Z nadprzestrzeni wyłania się wręcz linia statków typu Embryo, Embryo Mk2 oraz Chrysalis. Strzelamy. Podejrzewam że wkrótce pojawi się wiecej dużych statków wroga.

4. gigamen

gigamen User

O dziwo o tym zapomnieliśmy.
    2 Embryo nas zaatakowały. Celuj w tego po lewej, ja załatwię drugiego

5. Ghost_User

Ghost_User User

Zestrzelony. Mam wprawę w używaniu dział szynowych.
    Z nadprzestrzeni co chwila wyłaniają się teraz głównie Obliviony i Beholdery. Wszystkie statki ludzi strzelają. Ktoś uciekł.

6. gigamen

gigamen User

Mój też zestrzelony, choć zajęło mi to kilka podejść, nie mam wprawy.
    Robi się niebiezpiecznie. Ustawię radar w tryb wyłączania maskowania, a komputer pokładowy tak, aby w pierwszej kolejności niszczył torpedy Oblivionów.
    O właśnie, jeden nadlatuje. Nie powinno być problemu z zestrzeleniem go. Trzeba tylko pamiętać by nie dać mu się zbliżyć

7. Ghost_User

Ghost_User User

Statki Jurganów wybuchają, ale to samo jeden z naszych sojuszników. Front jednak powoli się zbliża, a siły wroga ciągle przybywają.

8. gigamen

gigamen User

Stacja nadała sygnał SOS. Albo to pomoże, albo pogorszy sprawę.
    Oblivion zestrzelony.
    Jurganie zaczynają atakować stację. Są cały czas ostrzeliwani, ale nie zwracają na to uwagi. Chyba bardzo zależy im na zniszczeniu stacji. Zacznijmy do nich strzelać, trzeba ich jak najszybciej zniszczyć

9. Ghost_User

Ghost_User User

Z nadprzestrzeni przestają się wynurzać statki. Osiris będący największym statkiem ludzi do użytku przez osoby prywatne wypuszcza torpedę antymaterii w sam środek floty wroga.
    ...
    Ogromny wybuch! W środku linii wroga jest ogromna dziura. Mimo wszystko mam złe przeczucia. Fragment stacji został zniszczony.

10. gigamen

gigamen User

To skrzydło z dokami. Statki, które jeszcze jakimś cudem nie opuściły stacji zostały zniszczone. Jest problem-teraz odsłonięte są zbiorniki paliwa, z których statki są tankowane.
    Stacja zaczyna się obracać, ale wygląda mi to na celowe posunięcie-ciężko będzie trafić zbiorniki.
    Od torpedy padła większość dużych statków. Reszta jest dobijana. Część małych statków ucieka, część próbuje zatrzymać obroty stacji a część atakuje. W naszą stronę leci 6 takich statków.

11. Ghost_User

Ghost_User User

Działa szynowe. Lasery i jonowe zajmują się Zombie który się do nas zbliża.
    ...
    Tylko nie to! Z nadprzestrzeni wyłania się Overlord! To ich statek flagowy! Wielu uciekło. Zostaliśmy my, baza i dwa duże statki. Po stronie wroga statek flagowy, trochę Zombie i 3 Obliviony.

12. gigamen

gigamen User

Chwilę potrwa, zanim stacja znajdzie się w zasięgu torped Overlorda. Gorzej z laserem.
    ...
    Dostałem komunikat od pilota jednego ze statków. Mówi, żebyśmy zniszczyli to, co nas atakuje i im pomogli. Chcą, żebyśmy niszczyli torpedy Overlorda. Oni będą go niszczyć i próbować obracać, aby laser nie był wycelowany w stację. O mniejsze statki mamy się nie martwić, w porównaniu z flagowcem są nieszkodliwe, poza tym stacja zaczęła się nimi zajmować
    Komputer pokładowy zestrzelił zombie. Kieruję nas w stronę Overlorda, w międzyczasie zestrzelimy małe statki

13. Ghost_User

Ghost_User User

Możesz strzelać do flagowego. Zajmę się dwoma Chrysalisami które nas okrążaja.
    ...
    Laser Overlorda w nas celuje! Aktywuję Awaryjną Osłonę Przednią. Celuję działami jonowymi prosto w laser.

14. gigamen

gigamen User

Osłona ledwo wytrzymała, ale nas obroniła. Flagowy odpala torpedy. Komputer pokładowy będzie je niszczył, ja też się tym zajmę.

15. Ghost_User

Ghost_User User

Działa jonowe chwilowo wyłączyły laser, ale obecnie są przegrzane. Nadaję tę wiadomość bazie i dwóm pozostałym statkom. Mam pomysł. Zniszczmy poszycie nad reaktorem zasilającym laser. Wybuch jeśli nie zniszczy statku zmusi go do wycofania. To też otrzymała reszta sojuszników.

16. gigamen

gigamen User

Dobry pomysł.
    Sojusznicy powiedzieli, że skoro to nasz pomysł, to my powinniśmy go zrealizować. Będą nas osłaniać. Ustawiam kurs tak, abyśmy przelecieli nad reaktorem.

17. Ghost_User

Ghost_User User

Czy użycie laserów wydobywczych jest dobrym pomysłem do przekopania się przez poszycie? Po zniszczeniu poszycia strzelimy do reaktora rakietami oraz z railgunów.

18. gigamen

gigamen User

Tak, ale chwilę im to zajmie, ponieważ nie są nagrzane.

19. Ghost_User

Ghost_User User

Awaryjny generator podłączony do laserów wydobywczych. Ustawiam specjalny tryb. Lasery nagrzeją się szybko, ale możliwe będzie uszkodzenie generatora.
    Ustawiam statek railgunami w stronę flagowego. Lecimy w jego stronę. Mamy 10 minut zanim stacja wejdzie w zasieg wszystkich jego dział.

20. gigamen

gigamen User

Powinniśmy zdążyć. Poszycie już w zasięgu, ale zaczekajmy jeszcze moment. Dzięki temu nawet gdy flagowiec będzie się obracał aby ukryć reaktor, będzie on w naszym zasięgu trochę dłużej

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.