Ghost_User

Temat na forum 'Archiwum reszty' rozpoczęty przez użytkownika Ghost_User, 18 grudnia 2017.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Ghost_User

Ghost_User User

[Atrapa uderza w statek Riva]
    [Statek znika w błysku światła]
    Czekaj... To mi wygląda na użycie Sanktuarium, ale... teleportuje ono do bazy domowej firmy. Riv ponoć w żadnej nie jest. Nie wiem, gdzie się pojawi, ale zapewne gdzieś w systemie Sol.
    Swoją drogą ta sytuacja jest dziwna, nie sądzisz?

2. gigamen

gigamen User

Bardzo dziwna. Może coś się zepsuła z Life Supportem i zasłabł? Nie wiem. Jak się ocknie na pewno nawiąże łączność.
    Co robimy?

3. Ghost_User

Ghost_User User

Nie wiem czy szukamy, bo raczej nie znajdziemy - kosmos jest zbyt wielki. Mogę spróbować nawiązać łączność i zlokalizować statek na podstawie... wysłane.
    A jeśli go znajdziemy teoretycznie mogę go zostawić w szpitalnej części stacji.
    O, odpowiedź!
    Lokalizacja : orbita Merkurego. Tak jak myślałem - Sol. Ratujemy go?

4. gigamen

gigamen User

Moja obecność w Sol może wywołać małe... zamieszanie.
    Możemy go uratować, byle nikt mnie nie poznał

5. Ghost_User

Ghost_User User

Polećmy tam - ty Phantomem, ja statkiem Object 61. Nikt nas nie pozna. W razie czego maskowanie jest. Pamiętaj : Nie mają WARP!

6. gigamen

gigamen User

Przy Merkurym mało kto się kręci, bo nie ma tam nic ciekawego, więc nikt nie powinien nas atakować. Możemy lecieć

7. Ghost_User

Ghost_User User

Kurs na Sol. Ładowanie hipernapędu...
    ...
    Hipernapęd aktywny. Skok w nadprzestrzeń

8. gigamen

gigamen User

Też skaczę
    ...
    Jestem jakieś 5000 km od ciebie. Rozdzielamy się czy lecimy razem?

9. Ghost_User

Ghost_User User

Minie ok. 30 min zanim dolecimy w pobliże Merkurego. Włączamy maskowanie i lecimy jak chcesz

10. gigamen

gigamen User

Znasz dokładne położenie Riva?

11. Ghost_User

Ghost_User User

Nie, ale ponieważ jesteśmy blisko mogę ponowić sygnał lokalizacyjny...
    ...
    Skręć 17 stopni w prawo, w kierunku Słońca. Minie ok. 20 minut na pełnej prędkości licząc ruch statku Riva. Za mną!

12. gigamen

gigamen User

Ustawiam silniki na pełną moc i lecę za tobą. Moc z broni kieruję do radaru. Naprawdę nie chcę, by ktoś mnie tu spotkał i rozpoznał

13. Ghost_User

Ghost_User User

Nic się nie stanie... aktywuj osłony termiczne. Widzę statek. Jest rozgrzany. Włączam promienie ściągające.

14. gigamen

gigamen User

Osłony termiczne aktywne.

15. Ghost_User

Ghost_User User

Statek przechwycony. Zabrzmi to dziwnie, ale... nie mam co z nim zrobić. Jest za duży. Mogę spróbować "wydobyć" pilota, ale musiałbym oddalić statek od gwiazdy.

16. gigamen

gigamen User

Jesteśmy na orbicie. Można poczekać aż będziemy przelatywać po ciemnej stronie planety

17. Ghost_User

Ghost_User User

Może być.
    Czas na abortaż. Wchodzę na pokład golca Riva, ty zostań tutaj i w razie czego informuj o kłopotach

18. gigamen

gigamen User

Tutaj nie powinno nic się dziać, ale będę uważał.
    Na razie spokój

19. Ghost_User

Ghost_User User

Dobrze, że wziąłem drona abordażowego. Wbijam do kabiny... ta, nawalił LSS. Zabieram pilota na pokład statku Object 61. Na oko jest niedotleniony i poparzony, ale raczej uda się go przywrócić do życia. Aha, i jak wyzdrowieje dam mu lepszy statek niż ten złom którym latał

20. gigamen

gigamen User

Masz jeszcze jakieś? Nie widziałem, żeby coś było zadokowane.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.