Ghost_User

Temat na forum 'Archiwum reszty' rozpoczęty przez użytkownika Ghost_User, 18 grudnia 2017.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. gigamen

gigamen User

Pewnie badania, testy uzbrojenia, może nawet górnictwo. Colossusa ciężko wykryć w takich systemach, więc nie trzeba nawet szukać jakichś zapomnianych, nudnych gwiazd, wystarczy pas asteroid.

2. Ghost_User

Ghost_User User

Za nudne gwiazdy uznajesz np. Procjona?
    Mam pewien pomysł... Jak stąd wylecimy lećmy do mojej bazy. Znasz jakąś stocznię która robi statki na zamówienie?

3. gigamen

gigamen User

Ogólnie gwiazdy bez planet, dysków protoplanetarnych, pasów asteroid albo anomalii.

Tak, Hadar. Średniej wielkości stocznia. Wytwarzają przedmioty i statki od klientów, a także wszystkich ras oprócz Roju i Nieznanych

4. Ghost_User

Ghost_User User

Hadar. Sprawdzam... Tak, ale jest tam dość drogo i dość daleko stąd. No cóż, mamy trochę kredytów. Jak nam się tu znudzi możemy lecieć dalej.

5. gigamen

gigamen User

Asteroida rozpadła się na żwir. Wydobyto surowce warte ok. 2.000.000 kredytów. Szukam następnej.

Co konkretnie chcesz zbudować?

6. Ghost_User

Ghost_User User

W bazie mam uproszczony kreator statków kosmicznych. Co powiesz na własny np. krążownik? Gdyby ten statek uległ zniszczeniu przynajmniej jedna osoba by przeżyła.

7. gigamen

gigamen User

Czy ja wiem... Nie lubię latać sam, nigdy nie potrafię ogarnąć wszystkich systemów. Co innego gdy np. ja steruję, a ktoś inny strzela. W statkach korporacji jakoś dawałem radę, ale tamte były przystosowane do technik walk z Sol i same obracały się w stronę przeciwnika. Tutaj to się nie sprawdzi.
    Dlaczego statek ma ulec zniszczeniu? Mamy sanktuarium.

8. Ghost_User

Ghost_User User

A no chyba że tak... Zawsze zostaje SI. A Sanktuarium opiera się na hipernapędzie podłączonym do zapasowego generatora, i jeśli np. jest surpresor skoków to jest nieprzydatne. Na szczęście podczas normalnych walk nam to nie grozi.

9. gigamen

gigamen User

Może Riv będzie zainteresowany

10. Ghost_User

Ghost_User User

Może. Projektowałem ten statek dla jednej osoby, ale na wypadek "pasażera" nie ma tragedii. Gorzej z trzecią osobą. Może mogę zamontować auto-ustawianie, ale biorąc pod uwagę jak się tym walczy to w moim statku nie ma to sensu. Być może w przeciwieństwie do drugiego statku. Poza tym bronie mają auto-celowanie w ograniczonym stopniu.
    Uwaga na kawałki asteroidy! Na szczęście osłona działa.

11. gigamen

gigamen User

Znalazłem astero... Kurde, znowu byśmy wpadli! Tym razem nie Colossus, ale Doomstar pomalowany jak asteroida. Chyba wie o naszej obecności, ale nas ignoruje. Na wszelki wypadek trochę się oddalmy

12. Ghost_User

Ghost_User User

Akurat obecność Doomstara ciężej mi wytłumaczyć, chyba, że jest tu naprawdę dużo flot wydobywczych. A akurat z Doomstarem moglibyśmy mieć problemy... Możemy lecieć na drugą stronę gwiazdy.

13. gigamen

gigamen User

Włączam WARP
    ...
    Jesteśmy, tuż przy dużej asteroidzie. Rozpoczynam wydobycie

14. Ghost_User

Ghost_User User

Drony wydobywcze szukają mniejszych.
    ...
    Jest coś co wygląda jak szczątki dużej asteroidy. Zawierają dużo metali.

15. gigamen

gigamen User

Niech zanalizują szczątki, to mogą być fragmenty jakiegoś statku.

16. Ghost_User

Ghost_User User

Analiza...
    Nie, to bogate w metale asteroidy. Prawdopodobnie szczątki dwóch asteroid.

17. gigamen

gigamen User

Jest sens zbierania tego?

18. Ghost_User

Ghost_User User

Po lekkim obrobieniu przez rafinerię mogą się przydać przy naprawach.

19. gigamen

gigamen User

Wysyłam dronom polecenie zebrania fragmentów.

Wydobyto surowce warte ok. 500.000 kredytów

20. Ghost_User

Ghost_User User

Ładownia może wkrótce zostać zapełniona. Trzeba coś ulepszyć Sepromem lub Promerium albo trochę posprzedawać.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.