Ghost_User

Temat na forum 'Archiwum reszty' rozpoczęty przez użytkownika Ghost_User, 18 grudnia 2017.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Ghost_User

Ghost_User User

Potrzebujemy surowców, zwłaszcza Sepromu. Mamy rafinerię na pokładzie. Czy w systemie pierścieni J1407b jest coś interesującego (surowce)?

2. gigamen

gigamen User

Sepromu i złotka tam nie ma, ale ponoć są kolosalne ilości terbium, endurium i prometium, więc można wydobywać i rafinować. Podobno xenomit też tam występuje.
    Co ciekawe jest tam surowiec zawierający palladium, ale nie w czystej postaci. 1t tzw. palladinitu to ok. 5-10kg czystego palladium. Zawsze coś.
    Ten system też zmienia właścicieli, choć nie tak często jak te z diamentowymi planetami. Ponoć ostatnio podbiło go Veniri, ale słyszałem o tym jakieś 2 tygodnie temu, więc tak naprawdę nie wiadomo, co nas czeka

3. Ghost_User

Ghost_User User

To raczej pokojowo nastawiona rasa. Rzadko atakują od razu. Jeśli nas nakryją nie będą strzelać od razu. Jeśli chodzi o górnictwo asteroidalne właścicieli częściej zmieniają młode systemy, bo tam asteroid jest więcej niż w ogromnym systemie pierścieni. Z resztą terytoria ras nie są obecnie dokładnie nakreślone, więc bardzo wiele systemów ciągle zmienia właścicieli.
    Lecimy do 1SWASP J140747.93-394542.6b - Oddalmy się na bezpieczną odległość od stacji.

Ostatnie edytowanie: 18 stycznia 2018
  4. gigamen

gigamen User

1km...5km...10km... Tutejsze przepisy zezwalają na odpalanie WARP/nadprzestrzeni co najmniej 10000km od stacji

5. Ghost_User

Ghost_User User

Czy my właśnie robimy fuzję DarkOrbit, Absurdalnych Pomysłów, realnego świata i jednej z wypisanych przeze mnie gier?

Maksymalna prędkość statku osiągnięta. Przyspieszenie jest małe... Znajdziemy się w bezpiecznej odległości za 5 minut.

6. gigamen

gigamen User

Tak. I fajnie wychodzi.

Ustawię rozdział mocy tak, abyśmy w razie czego od razu byli gotowi do walki

Ghost_User lubi to.
  7. Ghost_User

Ghost_User User

Cel ustawiony. Ładuję hipernapęd. Skok za 1 minutę.

8. gigamen

gigamen User

Moc rozdzielona, możemy strzelać w każdej chwili

9. Ghost_User

Ghost_User User

Skok w nadprzestrzeń.
    ...
    Wchodzimy do systemu J1407. Kurs na planetę.

Ostatnie edytowanie: 18 stycznia 2018
  10. gigamen

gigamen User

Pilnujmy radaru...

11. MOD_Moth

MOD_Moth User

Error MOD na linii, transmisja przerwana

12. gigamen

gigamen User

@Ghost_User szczelać?

13. Ghost_User

Ghost_User User

Radar nic nie wykrywa. Idę do wieżyczki 1.
    ...
    Przekierowanie mocy do radaru, urumiono tryb zdejmowania maskowania.
    ...
    Policyjna Vega w odległości 100 km od statku. Jest w zasięgu broni.
    ...
    Nadaję prośbę o zostawienie nas. Rozdzielenie mocy :
    - 30% Bronie
    - 35% Osłony
    - 25% Napęd (w tym WARP)
    - 10% pozostałe systemy

gigamen lubi to.
  14. gigamen

gigamen User

Wiadomo już jaka rasa aktualnie kontroluje system?

15. Ghost_User

Ghost_User User

Baza danych podaje, że ciągle Veniri, ale na radarze widzę coś co wygląda jak Raven - nie mogę tego stwierdzić.
    Jeśli strzelimy w Vegę z dział jonowych pierwsi będziemy mogli uciec. W systemie pierścieni łatwo się ukryć... Małym statkiem. Nasz taki nie jest - zostają krańce pierścieni i przerwy między nimi.

16. gigamen

gigamen User

Jeśli w pobliżu nie ma więksych jednostek to ewentualne starcie raczej wygramy. Co do vegi nie wiem, nigdy nie widziałem tego czegoś w akcji

17. Ghost_User

Ghost_User User

Strzelanie do policji nie jest dobrym pomysłem... Na terenie Ludzi. Nie żebym zachęcał. Czekam na odpowiedź ze statku. W razie czego na pokładzie jest teleporter który sam zamontowałem. Tak, to dobry moment aby to powiedzieć. Na razie nic więcej nie wiesz.

18. gigamen

gigamen User

Jak coś to NIE lecimy tu z Rigela.
    Byle nie sprawdzali statku...

19. Ghost_User

Ghost_User User

Nie przewozimy nic nielegalnego.

20. gigamen

gigamen User

Nie pamiętasz jak opowiadałem ci o wątpliwej legalności tamtejszego handlu bronią?

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.