Granie bez lagów

Temat na forum 'Archiwum reszty' rozpoczęty przez użytkownika Misiek77, 19 sierpnia 2014.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Misiek77

Misiek77 User

Witam obecnie mam komputer, który ma pół gb ramu i internet 10 mb/s :D
    Lagi mam co chwilę.
    Zmniejszenie grafiki i wyłączenie dronów nie pomaga.
    Chcę kupić laptopa do 2 tyś jakie polecacie ?
    Ile gb ramu, dysku twardego, kartę graficzną trzeba mieć, żeby gra się nie "lagowała" ?

2. Rooney53

Rooney53 User

512mb ramu to tyle co nic. Jeżeli chcesz laptopa do gier to za te 3-4 tys min.
    Komputer stacjonarny do gier złożysz sobie już za 1700-2000zł. Wiem bo sam za tyle złożyłem i nie mam lagów (no chyba, że na szalonych kubikach ale to już przeglądarka nie wytrzymuje ;) )
    Musisz mieć min. 4-8 gb ramu; karta graficzna to polecam amd radeon 7800, moja jest 4gb i dzięki niej śmigają mi najnowsze tytuły bez zacięć. Procesor mam celeron'a 3ghz x2.
    Komputer składany niecałe 2 lata temu, a nadal śmigam na maxymalnych... :rolleyes:

3. Misiek77

Misiek77 User

http://allegro.pl/4-rdzenie-kolory-hp-17-a4-8gb-1tb-hdmi-bt-win8-1-i4455294529.html
    Taki był by dobry ?
    PS. Nie reklamuję serwisu allegro.

4. Donatan

Donatan User

5. Misiek77

Misiek77 User

6. Nie wysyłaj człowiekowi takich badziewiaków, za 2 tysiące byś złożył dobry komputer nie najlepszy ale uciągnął by to i owo.
    A co do laptopów nie polecam brać laptopy z procesorami AMD które mają guzik taktowania i na start system obciąża go do 30%, bierz intela 2+ rdzenie o taktowaniu minimum te 2.4-2.6 poniżej możesz zapomnieć o ładnym chodzeniu gry na flashu, ramu starczy 4 gb chociaż system+przeglądarka nie pociągnie ci raczej więcej niż 2gb ramu(zależy jaki system) a co do grafiki, nie ma co szaleć użytkowałem laptopa z grafiką gt 240m dobra karta, w dark orbit na niej grałem bez problemu ale mimo wszystko polecam ci złożyć komputer 2 tysiące, spokojnie nawet monitor sobie dokupisz za to :p

7. Rooney53

Rooney53 User

Nie kupuje się kompa złożonego na allegro... Tam jest oszczędzane na płytach głównych, jakości ramów i właśnie na kartach zintegrowanych...
    Misiek napisz do mnie na gg: *numer*

2.13. Dane osobowe/kontaktowe
    Zakazane jest publikowanie danych osobowych innych osób. Do danych osobowych zaliczamy także wszelkie dane kontaktowe (numery lub loginy do komunikatorów, adresy e-mailowe, itp.)

Pozdrawiam
    SMOD_Myśliciel

Ostatnio edytowane przez moderatora: 19 sierpnia 2014
  8. jazon161

jazon161 User

dobry stacjinarny juz dostaniesz za 1600 zlotych z systemem 7

9. Misiek77

Misiek77 User

Tylko chodzi o to, że ja nie chcę stacjonarnego nie wezmę go na wyjazdy itp. :(

10. Donatan

Donatan User

to szukaj laptopów w sklepach saturn,rtv euro agd,media markt i innych

11. Misiek77

Misiek77 User

Media Markt mam obok domu :D

12. Donatan

Donatan User

też możesz szukać na ich stronach www

13. Pablo

Pablo User

Ostatnie edytowanie: 21 sierpnia 2014
  14. waj802

waj802 User

Jak chcesz mogę ci złożyć na stronie morele.net koszyk gotowy do zamówienia będzie to nalepsza opcja ;)

15. Też lubię morele, szczegół że zamówiłem części za 2200 zł a przysłali mi 2 laptopy i składaka za 5 tysięcy ;] i on chce laptopa a nie kompa ;p

16. Oympic

Oympic User

Lapek do 2tysi, akurat za swojego dałem sporo mniej a kupowałem rok temu
    Acer aspire E1-531G
    6GB RAM
    NVIDIA GeForce 710M 1GB
    750HDD
    Procek Intel B960
    Lagów nie mam, latam przy 50-61FPS(na szalonych kubikach spada ale da się żyć)

17. Misiek77

Misiek77 User

Dzięki za pomoc - coś takiego lub podobnego będę szukał :)
    Jaki program ściągnąłeś, że pokazuje ci FPS'sy ? ;)

18. Donatan

Donatan User

naciśnij f na klawiaturze podczas gry

19. Misiek77

Misiek77 User

Ostatnie edytowanie: 22 sierpnia 2014
  20. _OMEGA95_

_OMEGA95_ User

A słuchajcie, bo mam zamiar kupić PC, a zbytnio też sie na tym nie znam. Czy ten pan poniżej jest dobry? ;)
    • Procesor: Intel Pentium G3258
    • Karta graficzna: AMD Radeon R7 240
    • Pojemność dysku HDD: 1 TB
    • Pamięć RAM (zainstalowana): 6 GB

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.