Hierarchia wyposażenia - ulepszenie hangaru

Temat na forum 'Archiwum reszty' rozpoczęty przez użytkownika -gracz115-, 4 czerwca 2016.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
?

Co wy na to?

1. Tak, bez dodatkowego warunku

1 głos(ów)
    9,1%
  2. Tak, z dodatkowym warunkiem

4 głos(ów)
    36,4%
  3. Nie

6 głos(ów)
    54,5%
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. -gracz115-

-gracz115- User

Witam! Mam pomysł jak moim zdaniem polepszyć obecną sytuację i zapraszam do zapoznania się z nią :)
    Dla rozróżnienia KONFIGURACJA - NOWA opcja w hangarze, konfa - konfiguracja statku na mapie.
    Zamiast wyposażać kilka statków wyposażalibyśmy KONFIGURACJE. KONFIGURACJE ustawiałoby się podobnie jak do tej pory konfy czyli statek, drony, pet. Co do peta i dronów to wiadomo, natomiast odnośnie statku wyposażalibyśmy okienko z maksymalną liczbą slotów czyli 15 dla laserów, 2 dla wyrzutni, 20 dla generatorów, 5 dla dodatków i miejsca miałby swoją hierarchię coś jak na załączonym zdjęciu [​IMG]
    Wykorzystywane byłoby tyle slotów ile ma wykorzystywany statek. Przykładowo: w konfiguracji 1 na miejscach 1-15 dla generatorów wstawiliśmy generatory napędu, a na 16-20 generatory osłony to aktywując venoma mielibyśmy na statku 15 generatorów napędu, natomiast w przypadku surgeona na statku mielibyśmy 15 generatorów napędu i 1 osłony. Na cytadeli oczywiście mielibyśmy 15 generatorów napędu i 5 osłony.
    Podstawowo mielibyśmy do wyposażenia 2 KONFIGURACJE, jeśli chcielibyśmy wyposażyć więcej musielibyśmy wykupić kolejne miejsca na KONFIGURACJE tak jak kiedyś kupowało się hale.
    Dla jasności: na statku dałoby używać tylko dwóch KONFIGURACJI tak jak do tej pory, że te dwie wybierało się spośród posiadanych.
    Co o tym uważacie? Moim zdaniem to byłoby znacznie wygodniejsze w użyciu niż to jak ma to miejsce w obecnej sytuacji, że pusata i surgeona trzeba mieć oddzielnie wyposażonego.
    (Do dogadania) Aby było sprawiedliwie i osoby które mają wiecej wyposażenia, bo zbierali na wiecej niz jeden statek nie były poszkodowane: każda KONFIGURACJA mogłaby wymagać oddzielnych przedmiotów tak jak kiedyś hale - oczywiście na statku można by użyć na przykład dwukrotnie tej samej KONFIGURACJI i w przypadku zmiany konfy na mapie odnawiałaby się osłona.
    Mam nadzieję, że nie namotałem zbytnio :)
    Co o tym sądzicie? Zapraszam do głosowania i wypowiadania sie :)

2. Alfa.Star

Alfa.Star User

szczeze ile razy dziennie zmieniacie wyposazenie? ja zrobilem surgeona i jeszcze nic nie zmienialem wiec nie rozumiem waszego placzi o to jak teraz jest zle. ja dla mnie zadna roznica chwila z konfami i juz statek zrobiony. nikt co 5 min nie zmienia wypo czy dresu ja na NIE

3. Mi to raczej do gustu nie przypadło xD Jestem tego samego zdania co Alfa.Star. Wyposażenia nie zmienia się codziennie po kilka/kilkanaście razy.

4. MOD_ORZEŁ

MOD_ORZEŁ Guest

Temat całkowicie nieaktywny, zamykam.

Pozdrawiam,
    MOD_ORZEŁ

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.