Ilość graczy na serwerach

Temat na forum 'Archiwum reszty' rozpoczęty przez użytkownika kacper290377, 28 września 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Byłem na 5-3 po palladium...rok temu ten rewir był zapełniony...doleciałem i gały wytrzeszczam z powodu 5-10 graczy na całą mape...oco tu chodzi...

2. Finical

Finical User

większość graczy już sobie odpuściła... nie widzisz jak mało ludu gra już na mapach? nie to co kiedyś a szkoda... :p
    Pozdrawiam
    Finical :)

3. gdyby wprowadzili serwer beta test (stare DO) zobaczyli by jak gracze wracaja :3

Pozatym jeśli odejdą Hard gracze to przybeda nowi...bo to przez to że co wyleca dedaja gracze odeszli

4. BA_Matroz

BA_Matroz User

Ale teraz tak mało statków lata, że bije się jak leci bo ciężko misje zrobić :p Poza tym ta gra polega na biciu statków, a raczej każdy kiedyś był tym "flaksikiem" wiem zaraz polecą zarzuty, że kiedyś było dużo łatwiej itp. Ale już mówię że kiedyś nie było takich bajerów jak są teraz na sam start gry :)

Pozdrawiam
    MOD_Matroz

5. Finical

Finical User

a gdyby tak zmienić kontekst, dodać ten wątek do propozycji na forum i zapytanie czy można na serwerze testowym wprowadzić starego clienta na kilka dni? do nic by nie straciło :D Co myślą koledzy MODowie na to? dobry pomysł? ;)
    Pozdrawiam
    Finical

6. BA_Matroz

BA_Matroz User

Szczerze mówiąc już podobne pomysły były i nawet jest >tu<

Pozdrawiam
    MOD_Matroz

7. Tak nie było...ale co nam daje te BO na 10k osłony i 1 lf-3... skoro gracze uleprzaja juz LF na taki lvl że biora po 150k hp...

8. Finical

Finical User

żadnych zarzutów i w pełni podzielam to zdanie ;)
    Pozdrawiam
    Finical

9. BA_Matroz

BA_Matroz User

Tyle, że gra idzie z biegiem czasu. Jakby cały czas był stary klient to ludzi też by odchodzili no bo po co grać ? Tylko dla rankingu ? Strasznie było by to nudne a tak to cały czas można stawiać nowe cele do osiągnięcia w grze, fakt Ci którzy wcześniej zaczęli mają łatwiej no ale cóż mówi się trudno ;)
    Bardzo mi miło :rolleyes:

Jest podobna ochrona ale tylko do 7 lvl o ile się nie mylę ;)

Pozdrawiam
    MOD_Matroz

10. wgl...jeśli gracze hard mają takie podejście typu...tępić flaxów ile wlezie... to nie dziwota że ludzie nie grają...

Ja zdążyłem przed katorgą...od 2011 gram i było bardzo trudno... jednak mam już SFE i szanuje graczy...gdy lece na VRU/EIC zostawiam te słabe statki typu BB i golce z flaxami bo wiem iż jest im trudno a szukam tych mocniejszych...gdybyście robili tak jak ja gra by tętniła życiem...

Uważam że to co oferuje gra na początku to jest nic...bo co ci z tego że posiadasz 1lf-3??? 150dmg to nie dużo...10k osłon nic ci nie da też... za duże dmg dostajesz od graczy...

11. Finical

Finical User

Mój kolego, zapoznałem się już z tym tematem. A czy nie dałoby się jakoś z kimś porozmawiać z bp odnośnie tego pomysłu? Wszystcy wiedzą że bp wysyła tutaj MODów i BA do ogarnięcia forum. A mi chodzi o łączników z samym bp... Jak myślisz dałoby się to jakoś zrobić?

Pozdrawiam
    Finical ;)

12. BA_Matroz

BA_Matroz User

Porozmawiać ? Obstawiam możliwość kontaktu z centralą BP (która jest tu za wszystko odpowiedzialna) poprzez list tradycyjny, jak sam zauważyłeś my jesteśmy tylko od pilnowania porządku i pomagania ;)

Pozdrawiam
    MOD_Matroz

13. Finical

Finical User

W języku angielskim lub niemieckim? Gdzie mogę znaleźć adres? Zauważyłem już dawno :D Gracz do od 2006 roku bodajże... albo 2008... nie pamiętam hehe :D
    Pozdrawiam
    Finical

14. BA_Matroz

BA_Matroz User

To chyba nie ma większego znaczenia :rolleyes:
    Bigpoint GmbH
    Drehbahn 47-48
    20354 Hamburg | Germany

Chociaż kto wie, może ktoś kto ma większe uprawnienia to przegląda od czasu do czasu pomysły i je przekazuje centrali :eek: Nie mam pojęcia :p

Pozdrawiam
    MOD_Matroz

15. Finical

Finical User

Tzn. to jest tak że raz na miesiąc chyba... nie pamiętam. Wchodzi ktoś z centrali żeby sprawdzić pracę BA, SMOD, MOD, a tak to nie patrzą na pomysły... Gadaliśmy kiedyś z jakimś starym BA nie pamiętam jak się nazywał... tłumaczył nam pracę wszystkich ;)
    Pozdrawiam
    Finical

Przepraszam, nie zauważyłem że to jest off top...
    Pozdrawiam
    Finical

A posty łączymy :rolleyes:

Pozdrawiam
    MOD_Matroz

Ostatnio edytowane przez moderatora: 28 września 2015
  16. Sauron

Sauron User

Poprostu trzeba wprowadzić PL4 to by był powiew świeżości. Sam bym rzucił pl3 dla pl4 tam by można było jakoś sobie pograć i do dobrego rankingu dojść a teraz bez inwestowania pln to się nie da.

17. tylko powrot DO z roku 2008-2009 zmotywowal by mnie do gry znowu w przeciwnym wypadku pozostaje dalej tylko sledzenie forum jak DO umiera.
    Kiedy wprowadzili durne wrota zaczal sie wyscig szczurow i pierwsze boty przed nie gralo sie dla rankingu a wspolnych masowych wylotow ( 100 - 250 max osob na wylocie ) za moich czasow.

MetallicA lubi to.
  18. Keram

Keram User

Latałem ostatnio flaxem po PL2 i jakoś nie widzę przeludnienia. Wręcz przeciwnie. Mapy puste. Wprowadzenie kolejnego serwera spowodowałoby kolejny spadek ilości graczy na już obecnych.

Ta gra umierać zaczęła w momencie pojawienia się ogromnej ilości botów i wspomagaczy.
    Wielu znajomych, którzy przestali grać właśnie to podawali jako powód. I mnie to nie dziwi. Bo mi osobiście przez te zabawki gra zbrzydła.
    A ludzie, którzy wyprodukowali całe full konta na botach dalej je mają.
    Już nie mówiąc o tych zabawkach przez które z takimi nie dało się normalnie grać bo cię zaznaczali zaraz po emp.

MetallicA lubi to.
  19. **Magik**

**Magik** User

jak dla mnie najwieksza smierc nastapila jak zostalo dodane CPU skokowe. teraz na bitach to mozna jedynie spotkac samych koksow o ile niesiedza we wrotach. jak by niebyo tego cpu to by i na bitach bylo ciut wiecej ludzi. sam z cpu niekozystam bo potrzebuje statkow to niema zadnego a jak trafie to niemam z nim szans bo zdejmuje mi 200k oslon =na bojowe i ponad 500k na ucieczkowej i 306k hp w max 2 hitach przy 34 PP

20. Sauron

Sauron User

Co z tego że na pl2 są pustki, słabych graczy nie ma a są koksy i jak takiego nowy gracz ma dogonić w rankingu? Jeżeli by otworzyli pl4 to wiele osób by przyciągnęła możliwość osiągnięcia dobrego rankingu.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.