Informację o ilości Ujemnego Poważania w danej chwili?

Temat na forum 'Archiwum reszty' rozpoczęty przez użytkownika Andromeda5, 8 marca 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
?

Czy podwójne karanie samego siebie za zbicie własnego PET-a jest sprawiedliwe?

1. NIE

84,8%
  2. TAK

15,2%
  1. Andromeda5

Andromeda5 User

Gdzie mogę znaleźć informację o statusie ilości ujemnego poważania przypadającego w danym momencie?
    Pytanie moje naradziło się, jak nagle zostałem obdarzony minusem poważki w wysokości 400 tys.! Postanowiłem napisać do supportu i sam rozpocząłem poszukiwania.

2. BA_ASTRAL

BA_ASTRAL Guest

3. Andromeda5

Andromeda5 User

Ja bym w tej grze chciał pograć a nie liczyć ile razy wciągu ostatnich dni ubiłem własnego PET-a, który może doprowadzić mnie do banity! Nie tracić czasu na przeglądanie setek lub tysięcy linijek logów gry w poszukiwaniu informacji i dokonywaniu obliczeń, iż w dniu dzisiejszym jak ubiję przez przypadek statek w niewidce własnej firmy przy piłce to otrzymam - 2 mln Poważania. Przecież to co jest teraz to Paranoja.

Po drugie czemu jestem wielokrotnie karany z ubicie własnego PET-a. Raz bo muszę go naprawić. Dwa bo otrzymuje ujemne poważanie za zbicie własnego peta za każdym razem. Trzy bo liczycie i odkładacie mi to Państwo jak zbicie statku własnej firmy. A to wciąż jest mój Pet do którego to ja kupuje paliwo, a on mnie ciągnie w dół!

Czemu jak zaznaczam w niewidce statek własnej firmy (np. przy piłce jak są dziesiątki statków) zaznaczenie nie jest w innym kolorze lub kształcie? W ten sposób uniknęlibyśmy pomyłek w zbiciu statku własnej firmy! Jak fulka na podwójnych boosterach ma walczyć i bronić statków własnej firmy przy piłce jak obcy statek wyskakuje ubija dwa-trzy nasze statki włącza EMP i niewidka wśród naszych statków.
    Ja coś namierzam strzał... i przy lagach i opóźnieniach mam minus Poważania, a następnie widzę informację że namierzyłeś i zbiłeś statek własnej firmy!

4. Gregi120

Gregi120 User

Ujemne poważanie jest też za zbieranie niebieskich skrzynek cargo - chyba wszyscy o tym zapomnieli.

5. To jest śmieszne, bo często pet się "psuje" też przez błędy BP, których nie potrafią naprawić, a teraz trzeba tracić czas na inny sposób poza prostym ubiciem go, bo cała Twoja praca może zostać podsumowana w skromnym minusie. :D
    Liczyć ile razy ubiłam danego gracza w ciągu dnia żeby się to nie skończyło banem za pushing, liczyć ile razy przypadkiem ubiłam niebieskiego peta, bo stracę całe poważanie... Drogi SMOD mógłby chociaż zachować powagę w odpowiedzi i sobie nie żartować z graczy, bo ta gra się robi z każdą zmianą coraz bardziej przykra. :confused:

6. oj tam co sie martwisz ja 2x -100 mln dostałem :p idzie odrobić :)

7. Andromeda5

Andromeda5 User

Wiem że idzie, ale nie w tym rzecz a w tym, że Szanowny SMOD_ASTRAL udzielił nam nie kompetentnej odpowiedzi, ponieważ On dobrze wie że nie można policzyć jaką w danym momencie będziemy mieli Poważkę na Minus!
    A bierze się to stąd że logi mamy tylko 2 tygodnie wstecz oraz ze jak przez przypadek ubijamy własnego Peta to nie wyświetla nam informacji, iż ubiliśmy go już np. 10 raz.
    Stąd wniosek, że jak 20 dni temu ubiłem 5 razy peta, miałem dzień przerwy w grze i znowu ubiłem go 3 raz, miałem dwa dni przerwy w grze i ubilem go 1 raz itd.... to żaden gracz nie jest wstanie tego policzyć bo nie mamy dostępu do takich informacji bo logi kończą się na 2 tygodniach a ujemna poważka zliczana jest w sposób ciągły.
    Dlatego udzielenie takiej odpowiedzi przez SMOD-a jest tylko czystą złośliwością z jego strony, zamiast potraktować watek jako konstruktywną krytykę umożliwiającą ulepszenie gry.

8. za ubicie własnego peta nie powinno być żadnych punktów , mi też się zdarzyło parę razy ubić całkiem przypadkowo na traderze ale to już jest poprawione

9. Nie rozumiem jaki jest sens ubijania swojego PET'a kilkukrotnie w ciągu jednego dnia, ja od ponad roku nie tknąłem mojego PET'a, ale mniejsza z tym.
    Zacznijmy może od tego, że za ubicie własnego PET'a nie otrzymujemy PD i poważania na minus. Ubicie własnego PET'a powoduje naliczenie w systemie "kradzież/zestrzelenie przyjaznego pojazdu" bez strat w punktach. Czyli jeżeli zestrzelimy swojego PET'a, a następnie ubijemy zaprzyjaźniony statek/PET'a otrzymamy karę za zniszczenie drugiego statku w ciągu danego dnia. Oczywiście po upłynięciu 24 godzin od ostatniego "nagannego zachowania" kara spada o jeden stopień (odsyłam do FAQ).
    Jak dla mnie stosowanie kary za niszczenie własnych jednostek (w tym PET'a) ma nauczyć co niektórych moralności i poszanowania, nie wiem jakim cudem ubicie własnego PET'a kilka razy dziennie można nazwać przypadkiem, w grupie to już jest nawet niemożliwe.

A teraz mam małe pytanie, czy wcześniej gdy zaznaczałeś gracza w maskowaniu wiedziałeś czy to był wróg czy przyjaciel? Celownik jest po to byś wiedział, że kogoś/coś namierzyłeś. Ale oczywiście taki drobiazg spowodował katastrofę, teraz wiesz że coś zaznaczyłeś ale nadal nie masz pojęcia czy to wróg czy przyjaciel, jak dla mnie to jest kolejny błahy powód do narzekania:p.

Pozdrawiam
    SMOD_Myśliciel

10. lacosta

lacosta User

Myśliciel , to ja nie wiem na jakim serwerze Ty grasz, mój pet się cały czas zacina nie chce puszczać kamyka albo wgl się wyłączyć , no to co w takiej sytuacji robić jak go nie ubijać ? Przelogowywać się co 10 min to nie jest wygodne rozwiązanie :)

11. PsZemO.o

PsZemO.o User

nigdy nie biles swojego peta w sumie tak za to ze jestes modem masz premke
    bo ja jak zbieram to go naprawiam 200tys hp jak chce zrobic alfe bete game ubijam go zebym mogl kamyka walic

A to ,ze z polskiej ekipy nie chcialo sie nikomu napisac/przetlumaczyc o zmianach to druga strna medalu

Ostatnie edytowanie: 9 marca 2015
  12. RASTA89

RASTA89 User

Wystarczy nie ubijać statków własnej firmy i po problemie, wtedy nie ma znaczenie ile razy peta zestrzelicie.

13. Andromeda5

Andromeda5 User

Dwóch graczy już udzieliło odpowiedzi kiedy ubija się własnego Peta, ja w takich sytuacjach robiłem podobnie. Ale jeszcze zdarzało mi się przy próbie wygrania kubika zaznaczyć Peta kolegi lub swojego zamiast kubika. Niekiedy piszesz coś na czacie w tym samym czasie wyskakuje Vega i krąży jak szalona próbujesz ją namierzyć i zacząć też do niej bić (i znowu kłaniają się lagi i opóźnienia towarzyszące nam nieodłącznie w grze) i zaznaczam własnego Peta a nie wrogi statek. Jakie są konsekwencje tych zdarzeń już nam łaskawie opisałeś. Zestrzeli nas wroga Vega i dostajemy/odkładamy sobie nie wiadomo jak duży minus poważania!
    Drogi SMODZIE proszę nie dorabiać teorii o moralności i poszanowaniu własnego Pet-a bo tego i tak nikt normalny nie kupi.:D Pet-a używamy jak narzędzia w grze a nie jest to relikwia na ołtarzu. Płacimy za jego używanie URI często poprzez przelewy, więc karanie nas za to, że przez przypadek lub w wyniku zbiegu różnych okoliczności ubijemy go jest poważnym błędem w grze.
    Zaznaczając kogoś w niewidce przecież nikt nie wie kogo zaznaczył wroga czy przyjaciela (no chyba że jest to gracz którego Nick znamy). Więc nie rozumiem po co to pytanie?
    O tym czy jest to błahy powód do narzekania powinni rozstrzygnąć gracze. A z doświadczenia widziałem już kilku graczy którzy przy piłce tracili dużo poważania (włącznie z banitą) przez te dziwne zasady. Obecny system jest tak samo dobry jak kiedyś ten który pozwalał aby Pet ubijał graczy własnej firmy (wielu się podkładało aby wbić innym banitę). Stąd moja propozycja aby znienić kształt lub kolor celownika jak zaznaczymy gracza lub Pet-a własnej firmy (bo chyba Producent Gry nie chce abyśmy zbijali graczy z własnej firmy, a może chce ?).
    Nie wiem czy będę dalej uczestniczył w piłce bo jak napisałem wcześniej przy teleporcie jak wyskakuje wrogi statek to nie idzie go namierzyć i bezpiecznie zestrzelić, zawsze można przy lagach zahaczyć o Pet-a z własnej firmy i banita może się trafić niespodziewanie.

Jeszcze raz przypomnę Państwu o problemie, że nie można policzyć jakie ujemne poważanie otrzymamy za zbicie gracza lub Peta z własnej firmy po zbiciu własnego Peta! Przykład który Państwo podajecie, że jak dzisiaj zbiłem swojego Peta i później Gracza swojej firmy jest przypadkiem szczególnym, tak jak byśmy rozpoczęli grę od nowa.
    Wykazałem już Państwu, że jak trzy tygodnie temu ubiło się swojego Peta kilka razy (nie wiadomo ile bo w logach tego nie ma !) dzień lub dwa dni przerwy i znowu kilka razy tak się zdarzyło itd. to nikt z nas graczy nie potrafi powiedzieć czy jak dzisiaj przez przypadek ubije Peta z własnej firmy to będę miał banitę czy tylko minus 2 miliony poważania! Ale o tym cicho sza udajemy, że nie umiemy czytać ze zrozumieniem, nie wiemy o czym on pisze, ten fragment solidarnie przemilczamy.:D

Na koniec jeszcze raz to napiszę: ludzie zgłaszający występowanie problemów w grze nie robią tego dla Siebie tylko dla Państwa bo poświęcają swój czas na ulepszanie tej gry (i znowu aby nie było niedopowiedzeń: nie chodzi mi o siebie ale o innych użytkowników bo to Oni tworzą to Forum i to dla Nich jest to Forum).

Ostatnie edytowanie: 10 marca 2015
    kris0211. i PsZemO.o lubią to.
  14. PsZemO.o

PsZemO.o User

Brawo oni tego nie moga pojac forum i pomoc olewa wszytko
    Poniewaz dostaje wiadomosc ,ze przyjeto do realizacji (wiadomo ze przed wyslaniem czyszcze cistka itp) oni mi pisza zebym wyczyscil
    odpowiadam ,ze zroilem to nadal cos nie dziala i znowu wiadomosc ,ze przyjeli do realizacji a na to maja 48 h wiec jak mam czekac na takie odpisywanie dwa dni na kazda wiadomosc to dzieki za pomoc

15. -dshh14-

-dshh14- User

Zaznaczając kogoś w niewidce przecież nikt nie wie kogo zaznaczył wroga czy przyjaciela (no chyba że jest to gracz którego Nick znamy). Więc nie rozumiem po co to pytanie? OBCA FIRMA JEST NA CZERWONO A swoja na na NIEBIESKO zawsze wyskaküje ze za bicie gracza wlasnej firmy dostaniesz powazke na - i to pare razy

A teraz mam małe pytanie, czy wcześniej gdy zaznaczałeś gracza w maskowaniu wiedziałeś czy to był wróg czy przyjaciel? NIEBIESKI I CZERWONY na mini mapce---albo daltonista

Ostatnio edytowane przez moderatora: 10 marca 2015
  16. Hehe no tu się nie zgodzę. Już parę razy ubilem swojego ponieważ nie pokazało mi się, że bije statek swojej firmy. Było :gracz xxx jest atakowany, po chwili - x poważania i kredytów. Dodam, serwer pl3 na piłce bicie niewidek przy tp

17. PsZemO.o

PsZemO.o User

tak wroga firma jest na czerwono ale lec teraz na ubery jak bija rozne firmy razem a przez zmieny gry grcza widac pod a nie nad alienem
    mialem misje na 4/5 ubic wrogich graczy, ubilem 3 z wrogiej a jeden okazal sie z mojej firmy bo do polowy byl swochawny przez aliena

18. -dshh14-

-dshh14- User

na PL2 MI zawsze wyskaküje üwaga za bicie gracz wlasnej firmy zastanä ci odjete pünkty powazania i to MINIMÜM 4 RAZY

a co z komünikatem üwazaj bo za bicie gracza wlasnej firmy dostaniesz powazke na minüs chyba ze bijesz na raz po 100k bo ja pare razy przerwalem atak na inwazji czy pilce a bije z x1 10 000

Ostatnio edytowane przez moderatora: 10 marca 2015
  19. Sorry Winetou. Nie dotyczy to niewidek. Nie zawsze ten komunikat sie pokazuje. Daję sobie rękę i jeszcze parę rzeczy uciąć. Niestety przy niewidkach nie patrząć na minimapę i kolor celu do którego strzelasz możesz się oszukać. Kilka razy przerywałem atak na "swojego" w momencie kiedy wyskoczył z niewidki bo wcześniej ten komunikat się nie pojawił. I tu najprostszym z możliwych rozwiązaniem (skoro już nam dali celownik na niewidki) jest nic prostszego jak kolor...Niebieski celownik cel neutralny czerwony celownik...uwal zanim on uwali Ciebie. :)

20. -dshh14-

-dshh14- User

z KOBIETAMI sie nigdy nie klüce ale mi ZAWSZE pokazüje sie ten komünikat