Jak działają dokładnie wrota

Temat na forum 'Archiwum reszty' rozpoczęty przez użytkownika mchead, 5 lutego 2019.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. mchead

mchead User

Witam

Jestem początkującym graczem z dość słabym ekwipunkiem, a dokładnie:
    G-Enforcer
    3 lf-3
    16 Spectral Lancer II
    Osłonki 2x B02, reszta B01
    Wyrzutnia Hellstorm 2
    Ostatnio nabyty P.E.T. z mechanizmem do zbierania surowców (do zbierania palladium)

Piszę tego posta ponieważ nie wiem jak dokładnie działa farmienie wrót. Wiem jakie nagrody sie z nich dostaje i co potrzeba zrobić żeby takie wrota złożyć. Nie wiem jednak jak to wygląda po złożeniu wrót tzn. czy po wykonaniu ich trzeba je składać na nowo czy moge je robić w kółko? Na to pytanie nie znalazłem odpowiedzi szukając po istniejących tematach na forum.

Chciałbym się jeszcze dowiedzieć jakie wrota najlepiej składać na początek mając taki ekwipunek jak mój. Niektórzy gracze twierdzą, że najlepiej najpierw złożyć Zete do farmienia Havockow. Ma to sens ale nie wiem czy to sie sprawdzi w moim przypadku jeżeli mam taki ekwipunek bo nie wiem czy dam rade je przejść. Może lepiej składać na początek A/B/G?

2. shadow731

shadow731 User

Wrota po ukończeniu trzeba składać na nowo. Co do wrót, najłatwiejsze są wrota zeta i dla Ciebie najbardziej opłacalne (havocki, CCD, klucze)

mchead i MOD_TORO lubią to.
  3. Adalon

Adalon User

Zeta poziomem trudności jest łatwiejsza nawet od Alfy (szczególnie że nie masz Kamyka na Pecie) i szybciej je złożysz (A/B/G składasz jednocześnie i aby uzbierać A wyjdzie Ci więcej energii niż na Z)
    Kiedy złożysz wrota, klikasz "przygotuj skok" i wrota znikają z generatora i pojawiają się w pobliżu bazy domowej, można wtedy zacząć składać drugie wrota tego samego typu zanim ukończysz pierwsze.
    Po przygotowaniu skoku masz 5 żyć we wrotach - alieny które zabijesz we wrorach nie pojawiają się już ponownie - jeśli zginiesz / wyjdziesz z wrót to po ponownym wskoczeniu zaczynasz od punktu w którym skończyłeś (wyjątkiem jest "obstawa" drugiego Devourera - jeśli zginiesz to wszystkie fale obstawy będą pojawiać się na nowo)
    Jeśli stracisz wszystkie życia to tracisz wrota nie otrzymując nagrody końcowej i wrota znikają.
    Jeśli ukończysz wrota lub je stracisz, możesz postawić na ich miejscu nowe, które ponownie trzeba złożyć w generatorze.

Jak wspomniał kolega wyżej - dla początkującego gracza są to najbardziej opłacalne wrota - nawet jeśli Ci się poszczęści i szybko zdobędziesz komplet Havoców to i tak opłaca się ich trochę zrobić bo dostajesz dużo zielonych kluczy (które używasz w dniu Zeusa - zielone skrzynie stają się żółte) i dużo CDD które są niezbędne do rozwoju profilu pilota.
    Zwróć uwagę aby wrota kończyć w niedzielę gdy są podwajane nagrody - ważny jest moment ukończenia wrót a nie ich rozpoczęcia - więc możesz prawie całe wrota przejść w tygodniu a ostatnią falę wykonać w niedzielę.

4. mchead

mchead User

Wielkie dzieki za dokładną odpowiedź. Teraz juz rozumiem jak to wygląda :)

5. wloczykij

wloczykij User

Jak Zeta wygląda od środka to obejrzyj filmiki propagandowe na YT , a jeśli chodzi o farmienie ABG to musisz odłożyć na inny termin , ponieważ do tego potrzebne jest : premka+rabat+mechanizm kamikadze poziom 3+formacja pierścień.

6. miesiąc temu robilem ABC bez premki, bez rabatu, kamyka nie używałem i na ćmie. Wystarczy umiejętnie ciągnąc alieny za sobą. Robi się je dłużej, ale da radę

7. RedCat313

RedCat313 User

Heh jak przeczytałem nazwe tematu to myślałem że tu znajde jakąś rozkmine na temat działania wrót :(

8. shadow731

shadow731 User

Nie chodzi o to czy da się je zrobić tylko o opłacalność "farmienie"

9. Ankalagon

Ankalagon User

a po co farmicie ? ja rozumiem w grach gdzie za surowce coś się ulepsza, buduje, lub przesyła, wykonuje ruchy. A w tej grze po co ? dla samej satysfakcji, że się posiada ?

10. wloczykij

wloczykij User

Dla nowych graczy którzy są słabo wyposażeni to jedyna szansa żeby w krótkim czasie zdobyć amunicje , dyski i troche uri , i nie być w ogonie razem z innymi.

11. MOD_M4

MOD_M4 Guest

zamykam.
    Pozdrawiam
    MOD_M4

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.