Jak szybko "zebrać się" na sile - 3 sprytne sposoby

Temat na forum 'Archiwum reszty' rozpoczęty przez użytkownika XHudsoNX, 4 listopada 2014.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. XHudsoNX

XHudsoNX User

WITAM

Napisałem ten poradnik dla tych, którzy mają "Kryzys" w grze , a chcieliby trochę mieć w kieszeni :D

Sposób 1
    Licytowanie na aukcji
    Zawsze gdy miałem kryzys, licytowałem na aukcji różne (dla mnie ) niepotrzebne rzeczy, a potem je sprzedawałem.

Sposób 2
    Wyłączenie rafinerii Sepromu

Pamiętaj. Seprom zabiera masę Promerium, jeśli mamy niewystarczająco rozbudowany moduł słoneczny.

Sposób 3

Polowanie na słabsze alieny
    Pamiętaj - im więcej alienów zabijesz, tym więcej uzyskasz kredytów, uridium, poważania, doświadczenia i najważniejsze : Łup w postaci rudy, który uszlachetniamy i potem sprzedajemy.

Mam nadzieję że pomogłem

Bez hejtów proszę . ;)

Pozdrawiam
    XHudsoNX

2. Zgodzę się o ile tymi rzeczami są stabilna osłona, smartbomba i ewentualnie poszerzenia slotów, oczywiście muszą być kupione za śmiesznie niskie pieniądze(tak do 50 tyś kredytów:p). Poza tym kryzys w kredytach to nie kryzys, problem zaczyna się gdy nie mamy Uri, jak wiadomo zarobienie sensownej ilości to katorga(inaczej jest z wydawaniem, kilka sekund i setki tysięcy znikają:confused:):D

A tutaj znowu się nie zgodzę, moduł słoneczny dostarcza energię do reszty Skylabu, niewystarczająco rozbudowany powoduje zatrzymanie produkcji. Gdy rafineria sepromu i promerium mają ten sam lvl oczywistym jest że promerium będzie przybywało mało(191 jednostek/godzinę)
    Natomiast tutaj rzecz ma się inaczej, cały zabawa polega na tym żeby wiedzieć który alien jest najbardziej opłacalny. Opłacalny rozumieć trzeba jako alien na którego ubicie zużyjemy najmniej zasobów takich jak rakiety, amunicja, podkrętka(z tego co wiem takimi NPC'ami są np. Interceptor'y)

Uprzedzając komentarze oficjalnie ogłaszam że to nie jest hejt:cool:

Pozdrawiam
    SMOD_Myśliciel

3. olbi29

olbi29 User

bez urazy, ale tak sobie się wysiliłeś nie każdy jest tym z wysokiego dachu wieżowca jak Ty :p

4. Tutaj poziom nie ma nic do rzeczy, chyba każdy zdrowo myślący człowiek zalicytuje i sprzeda dodatek tylko jak będzie miał z tego zysk, a jak wiadomo te dodatki które podałem dają najwięcej kredytów ze sprzedaży.
    Jeżeli chodzi o Skylab sytuacja wygląda podobnie z tym że gracze z
    "wysokiego dachu" raczej nie bawią się w sprzedaż Promerium gdyż dla nich tylko Seprom się liczy. Jeżeli chodzi o rafinerie i moduły, informacje o ich działaniu dostępnego są dla każdego w legendarnym dziale FAQ :rolleyes:.

Jeżeli chodzi o mnie, ja nie zbieram kredytów(ale i też nie wydaje), a uri wywalam w błoto(wrota które zwykle są puste). Jako słaby gracz nie miałem problemów z kredytami czy Skylabem ponieważ zdobywanie tego wszystkiego jest tak proste i oczywiste że dziwią mnie obecne problemy graczy:p.

Poza tym gdzie jest napisane, że ja jestem jednym z tych dobrych graczyo_O:eek:, jeżeli to był strzał to musze pogratulować celnego oka.:p

Pozdrawiam
    SMOD_Myśliciel

5. XHudsoNX

XHudsoNX User

Trochę się nie grało i dobrze już nie pamiętam .
    Pozdro

6. Całkiem przydatne przydałoby się aktualizować temat :)

Pozdrawiam
    MOD_Skipper0pl

7. Mafiaq33

Mafiaq33 User

a oto MÓJ sposób na zebranie się w siłe(na razie mam Vengeance ale sprobuje wywalczyc w przyszlosci Goliatha)
    1. robić misje
    2. jeśli są takie które już można robić róbcie Epic misje(za wykonanie takiej misji mozna zdobyc baaardzo duzo rzeczy,w tym kase)
    3. polować na bossy np. Boss Saimon,Boss Devolarium itp.
    4. w przypadku wydobycia z tych trzech punktów ponad milion kredek licyttować Vengeance za milion(najlepiej rano ;D)
    5. kupować lasery LF-2 moze nawet LF-3 i ulepszać LF-3(wg plotek LF-3 nie opłaca się ulepszać jednak kiedy poulepszałem tego typu laserki pojawiły się pozytywne efekty) bo taniej niz LF-2(ulepszanie LF-3 na stu procentach to około 4-4,5k URI a LF-2 to prawie 2 miliony co sie rzeczywiscie nie oplaca)
    6. w przypadku full laserkow i w ogole wszystkiego nawet zajecia miejsca na HellSTorm(specjalnie tak pisze bo skrot od tej wyrzutni to HST) zbierać na golca(chodzą po maks 10 milionow wiec licytowanie go za milion jest ryzykowne).

Mam już full lasery(no prawie :D) i prawie wszystkie wolne generatory ale wciąż próbuję zdobyć kasę na generatory za URIDIUM.
    Zebranie nawet 10 milionów na golca to bardzo długa praca więc poproście znajomych by wam pomogli zbierać!

PS. Nie życzę sobie drwienia sobie z mojego sposobu bo mnie to wkurza!

8. LF-3 nie opłaca się ulepszać - w przyszłości i tak wymienisz je na LF4 a koszt ulepszenia 1 LF3 na 16lvl to ok.100 000 uri a bonus za 16lvl to 6% wiecej DMG. Teraz pomyśl - 6% z 150 DMG (LF3) to 9. Czyli po wydaniu 100 000 uri na ulepszenie jednej LF3 bijesz o 9 wiecej (bez bosteerów, bonusow za drony itp.) Za to za 100 000 uri możesz kupic np. 10 LF3 a to już +1500 DMG. Po za tym 4,5k uri to wcale nie jest taniej niż 2mln kredytów.

Ostatnie edytowanie: 17 stycznia 2015
    kris0211. lubi to.
  9. MOD_JD

MOD_JD User

Brak aktywności, kłódka

Pozdrawiam
    MOD_JD

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.