Opinie Jaka formacja najbardziej uniwersalna/najlepsza?

Temat na forum 'Archiwum reszty' rozpoczęty przez użytkownika soowas, 5 stycznia 2017.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
?

Jaka formacja najbardziej uniwersalna/najlepsza?

1. Gwiazdy

2. Dwóch Strzał

3. Pierścienia

4. Rombu

5. Szewronu

6. Ćmy

7. Serca

8. Kopuły

9. Szkoleniowa

10. Koła

Wyniki będą widoczne dopiero po głosowaniu.
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. soowas

soowas User

Witam. Tak jak w temacie chciałbym dowiedzieć się od Was jaka formacja Waszym zdaniem jest najbardziej uniwersalna bądź najlepsza i dlaczego. Mam nadzieje że pomoże mi to podjąć właściwą deczycję dotyczącą zakupu.

2. ~SPRINT~

~SPRINT~ User

nie ma takiej

szkoleniowa do alienów,
    cma do pvp,
    pierścienia niezle trololo,
    koła do pościgu

a reszta już praktycznie malo wazna

3. Mi się wydaje że najbardziej uniwersalna jaka istnieje to serce.
    szkoleniowa pvp/alieny
    ćma pvp/wrota
    pierścień pasuje w zasadzie wszędzie, użycie zależy od sytuacji

serducho daje spore przyrosty w HP i SHD przy jednoczesnym małym spadku DMG. Poza tym "-'' do dmg nie ma żadnego negatywnego wpływu na Twój statek. Także jeżeli chciałbyś wybrać jak najbardziej uniwersalną to polecam serce :p
    Wszystko zależy też od Twojej gry.

4. MOD_ORZEŁ

MOD_ORZEŁ Guest

Podaj co najczęściej robisz- czy bijesz alieny, czy zbierasz boxy czy co innego? Wtedy postaramy się pod to wybrać właściwą dla Ciebie formację.

Najlepiej to opisz swój styl gry.

Pozdrawiam,
    MOD_ORZEŁ

5. soowas

soowas User

Na chwilę obecną najbardziej chyba zależy mi na biciu alienów/wrotach.

EDIT: Latam zwykłym Aegisem. Mam zamiar zmienic na Elite.

6. szkoleniowa albo romb

7. MOD_ORZEŁ

MOD_ORZEŁ Guest

Polecam szkoleniową w takim razie. Ona ci się przyda przy każdym poziomie rozwoju konta. Przedmówca polecił też romb, ale myśląc przyszłościowo będzie gorszym rozwiązaniem niż szkoleniowa(za wyjątkiem 1 opcji- bicie cubików).

Dlaczego romb jest dobry na cubiki? Gdy posiadasz 500k osłon i aeginsa, to stosunkowo szybko będziesz mógł bić cubiki z x1. Szybko w znaczeniu rozwoju konta. Tak więc jeżeli zapatrujesz się na cubiki to romb jak najbardziej polecam.
    Jeżeli chcesz możesz podać twoje wyposażenie. Utworzę na swoim koncie konfigurację pod cubiki(wg twojego wyposażenia) i sprawdzę, jak trudno Ci będzie ubić kubika z x1+SAB lub x2+SAB. Oczywiście po testach podam swoje spostrzeżenia i użyte konfiguracje :)

Do wrót natomiast bezwzględnie(w mojej opinii) szkoleniowa. Tam raczej ciągasz alieny po mapie i unikasz otrzymywania obrażeń. Tak więc romb ci mało pomoże, a szkoleniowa przyspieszy przejście wrót. :)

Pozdrawiam,
    MOD_ORZEŁ

8. Serce : uniwersalna, najchętniej stosowane w duecie z ćmą przez możliwość zachowania bonusu hp przy przełanczaniu formacji.
    znikomy minus jaki daje jest prawie niezauważalny
    Ćma: idealna do przeciwników mających dużo osłon przez które chcemy się przebić wprost do hp
    według mnie najlepsza formacja do wrót( alieny mają tam 60 % absorbcji szkód w osłony a dzięki niej spada
    ona do 40% przez co hp schodzi szybciej od osłon )
    Podwójna strzała: niedoceniana pozwala zwiększyć przebicie o 10% a zabiera tylko 20% osłon
    słabsza od ćmy jednak, pozwala zachować osłony lub je zregenerować podczas kręcenia np dk w gammie :)
    Szewron: najlepiej spisuje się w parze z leonkiem na 1 gali ( hity z czerwonych rakiet przy podwójnych bosterach, na demonach oscylują w 40K
    Romb : Aegis + 500 k osłon -> można bić alieny bez przestojów na naprawy
    Szkoleniowa: 20% dmg robi swoje choć posiada duży minus (-25% osłon -5% absorpcji osłon i -5% prędkości)

Każda ma swoje zastosowanie nie ma jednej do wszystkiego :)

Do Aegisa poleciłbym Ci zastosować duet Szkoleniowej i Rąbu

Tak jak wyżej Mod uzasadnił, lecz do wrót bardziej radzę Ćmę ;)

PS. Zaznaczyłem Szkoleniową uważam że latając Aegisem umki zastąpią Ci chwilowo regenerację jaką mamy na rąbie, w zamian za to alieny będą szybciej padać->szybciej zarobisz-> kupisz Rąb :)

9. soowas

soowas User

A czy osłona na rombie regeneruje nawet jeśli jestem w trakcie walki?
    Rozumiem że używając ćmy nie będę miał osłony wgl skoro osłabia osłonę 1% co 1 sek?

10. MOD_ORZEŁ

MOD_ORZEŁ Guest

Moc(czy jak by to lepiej nazwać?) rombu działa wtedy, gdy ktoś cię atakuje i kilka sekund po ataku. Żeby romb regenerował ci osłony musisz być bity. Gdy nie jesteś bity masz standardową regenrację.

Ćma- można tak powiedzieć. Na początku będziesz miał trochę osłon, ale potem będziesz latał z samym HP

Pozdrawiam,
    MOD_ORZEŁ

11. soowas

soowas User

Aha no to teraz rozumiem a co to jest rozrzut tarczy 5 % w szkoleniowej?

12. Heibensie

Heibensie User

Tzn., że więcej obrażeń przyjmiesz jako zdrowie

Normalny rozrzut bo2 jest 80/20 (osłony/hp)
    czyli jeśli dostaniesz atak za 100 000 - 80k pójdzie w osłony, 20k w hp.

z tą formacją byłoby 75k/25k (no chyba, że masz profil pilota)

13. soowas

soowas User

Aha no dzięki :) Wydaje mi się że wybiorę na początek szkoleniową ;)

14. MOD_ORZEŁ

MOD_ORZEŁ Guest

Skoro temat rozwiązany- zamykam.

Pozdrawiam,
    MOD_ORZEŁ

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.