Kappy czy Zety

Temat na forum 'Archiwum reszty' rozpoczęty przez użytkownika -Postrach.Endurium-, 1 kwietnia 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Aegis, golec (sentinel)
    FE + Apis + 3 LF4 (Dalibóg na evencie poleci zeus, mam troche kluczy odłożone)
    16 PP
    1 Havoc
    Ćma

Kappy (full herk) czy zety (full havo)?
    Za kappą:
    -Hercules jest lepszym designem
    -Lecą przy okazji LF4
    -Średnia zrobienia full herka jest troszeczke wyzsza od full havo.
    Za Zetą;
    -Dobra nagroda
    -Łatwe wrota

Po 5 zetach 1 havoc. Jedna kappa LF4.
    Co lepiej? Bo skłaniam sie ku kappą.

2. .PAWEŁ10.

.PAWEŁ10. User

zety, bo kappy składa się dłużej, są trudniejsze i słabsza nagroda + mniejsza szansa na herca niż na havo w zetach. A zanim zrobisz full havo to akurat dobijesz sporo PP, bo za każdą zete 50cdd + na tyle dużo kluczy, że złożysz zeusa. A dopiero gdy będziesz miał full havo to zabieraj się za kappy. A co do havo, po 14 zetach miałem 3 (w 1. potem w 7. a potem w 14.). Teraz mam zrobionych 20 i już 7 havo:p A średnia z kappami to około 40 na full. Więc zety są lepsze :D

3. Hmm ok, ale robiąc kappy kompletuje już LF4. Poczekam jeszcze na inne opinie. Poki co zeta -1, kappa-0

4. .PAWEŁ10.

.PAWEŁ10. User

a z zety masz klucze, z których wypadają lf4:p + złożysz profil, który ci da +12% dmg

5. -gustaf-

-gustaf- User

Dodam jeszcze jeden plus z herkow , nie musisz miec full bo kazdy daje % na wsadzona tam oslone.Zalozmy ze z 3 zet bedzie havo i 75 kluczy to przy dobrym szczesciu bedziesz mial w tym czasie ( mam na mysli full havo ) ponad polowe herkow i z pewnoscia kilka laserow jak nie ponad dziesiec.

6. .PAWEŁ10.

.PAWEŁ10. User

nie, na pewno tak szybko nie wbije tylu herców. A z kappy nagroda jest bardzo słaba. W czasie w którym wbije full havo zdąży rozwinąć profil do 24, czyli + 12% dmg w graczy, a to bardzo dużo + zdobędzie sporo części do zeusa i może kilka lf4

7. PsZemO.o

PsZemO.o User

hmmm ostatnio chcialem zrobic sobie 2 komplet havokow i na 7 zet pusta kazda
    wiec przechodze na kappe , zrobilem dwie dostalem herka i lf4 wiec jednak przechodze na kappy a pp zrobi sie predzej czy pozniej nikt nie ma wszytkiego od razu a miec havok i 6 lf4 jak mialem zadna zabawa i tak

8. .PAWEŁ10.

.PAWEŁ10. User

ja po 14 zetach miałem 3 havo, ale się nie poddałem i po 20 mam już 7. A on nie ma jeszcze zeusa. Łatwo można wyliczyć, że sam zeus, którego w końcu zbierze z kluczy, gdy się na niego włoży bo2 to zrównoważy on tak jakby bonus z 6herców. (6*15% = 90%) A profil też dużo mu da, no i full havo będzie dużo szybciej niż full herc

9. Ale czas w jakim zrobiłbym full havoc zrobiłbym z 5-6-7 herków, a i tak w końcu musiałbym zrobić herki to lepiej chyba od razu zacząć je robić? Bo bonus havocków jest nikczemnie mały, zwłaszcza dla kogoś kto nie ma 20 LF4 na drony.
    Wrota składam za darmowe energie, a PP będe robić za urke z boxów.
    Postanowiłem już: Robie kappy.
    Z czasem zobacze czy był to dobry pomysł

10. Lepiej zety - szybciej się składa i są łatwiejsze. Dużo kluczy --> szybciej złożysz zeusa (i może laserów trochę wpadnie), dużo cdd --> więcej pp, za uri możesz dokupić inne konfiguracje do dronów / ulepszenia / więcej kluczy / cdd / klikać w zety jeżeli chcesz szybciej havo zdobyć.

11. .PAWEŁ10.

.PAWEŁ10. User

popatrz na tabelki. Średnio full havo z 20 zet, a full herc z 40. A uwierz mi, że z 20 zet masz 1000 cdd czyli równowartość 300.000 urki. Kluczy 500 czyli równowartość 750.000 urki. Łącznie to daje 1.050.000 urki. Polecam, jeżeli chcesz zbierać tyle boxów, a na profil i zeusa będziesz musiał tyle wydać

12. -gustaf-

-gustaf- User

Jestes taki pewny ze nie wbije tylu herkow.
    Moze pochwalisz sie ile laserow wyciagnales z tych kluczy.Przy twoich 7 havo ja na tyle samo kapp mialem 5 herkow i 8 laserow wiec w tej chwili nie masz nic a ja mam bonus na oslony.Dodam zebys nie pytal ze ciekawe jak poszla druga polowa to minimalnie wiecej kapp ale dwa lasery wiecej niz poprzednio.Nie mieszaj tez do tego zeusa bo nie wiesz ile mu do niego brakuje.
    Niepotrzebnie przeliczasz to wszystko na urke , czlowiek sie pyta czy havo czy tez kappy a liczyc sam potrafi i lepiej wie z czego bedzie sie oplacalo , moze z boxow jak ma podwajacz.Na tabelki tez nie ma co patrzec bo kazdemu inaczej wychodzi.To nie jest namowa do skladania kapp bo sam najpierw skladalem zety i skonczylem havo ale znam ludzi ktorzy zaczeli jak ja i pozniej przerzucili sie zeby zdobyc herkulesy.Dysproporcje moga byc ogromne , podobnie jak w skladaniu wrot , mozesz jedne zlozyc za niewielka ilosc energii a na nastepna nie starczyc moze podwojna jej ilosc.Z jednym sie zgodze ze powinienes raczej skupic sie na rozbudowaniu profilu bo zdobycie dresow zajmie sporo czasu.

Ostatnie edytowanie: 3 kwietnia 2015
  13. .PAWEŁ10.

.PAWEŁ10. User

Ze skrzyń (z moim szczęściem) wyciągnąłem 5laserków i DMINISHERA. No a profil rozbudowałem z 24 do 30, a +12% dmg zawsze się przydaje i jest lepsze niż trochę osłonki. Większość graczy najpierw robi havo i wydaje mi się, że jest to lepszy sposób żeby rozwinąć konto, a herci na później. Tak czy siak będzie musiał w końcu skompletować oba rodzaje dresów, a lepiej mieć wcześniej zeusa i profil

14. PsZemO.o

PsZemO.o User

teraz watpie dawno nie slyszalem ze teraz starczy 20 zet na fullke kumpel ma dopiero komplet po 36
    a ja na komplet herkow zrobilem 31 kapp wiec nie ma za duzej roznicy ale z kappy masz jeszcze lf4 w moim przypadku +/- 10lf4

Nie powiem kusza cdd wieksza nagroda klucze ale ja jak bym zaczynal teraz to z kappami :]
    Co jak co powodzenia w tym co bedziesz robil :)

15. BA_Matroz

BA_Matroz User

Zamykam z powodu braku aktywności w wątku.

Pozdrawiam
    MOD_Matroz

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.