Opinie Kara za wykorzystywanie zbugowanej misji

Temat na forum 'Archiwum reszty' rozpoczęty przez użytkownika ^K^O^L^O^R^O^W^Y^, 24 marca 2017.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Zastanawiam się jakie zdanie mają inni gracze na temat kary za wykorzystanie błędnie działającej misji eventowej którą BP wypuściło do obiegu.

Jestem w stanie zrozumieć tydzień blokady i usunięcie surowca zdobytego w ten sposób, ale ogromną niesprawiedliwością według mnie jest odejmowanie PD i poważania jak za pushing czy bocenie.

Za bugowanie proxium nie było kar w PD i poważce ponadto były 3 wymiary kary a tu mamy jedną karę dla wszystkich nieważne w jakiej ilości wykorzystał błąd który BP powinno było usunąć od razu kiedy się pojawił a nie czekać kilka godzin po czym robić coś takiego.

Moim zdaniem jest to mocno niesprawiedliwe.

2. Alfa.Star

Alfa.Star User

bugowanie to bugowanie jak dla mnie perm!

3. wlansnie to jest dobre ze pd i powazke zabiora BP bd wiedzial kto korzysta z bugow a kto nie nastepnym razem

4. SuSzAk

SuSzAk User

w sumie nigdzie nie pojawiła się informacja, że misji nie można przyjąć kilka razy, a skoro pojawia się w misjach do przyjęcia to chyba wszystko jest ok i można ją wykonywać do woli.
    Zresztą koszty statków są "chore", rozpisałem sie na ten temat w innym poście więc nie będę się powtarzał. A okazji zdobycia łatwych 5 sztuk oleju, szkoda nie wykorzystać. I nie, nie korzystałem z tego, bo dowiedziałem się dopiero teraz. Nie wiedziałem nawet że jest misja w której mamy olej jako nagrodę.

5. Bardzo dobrze że jest kara, a to ze kiedyś tam nie odjęli poważki i pd, no to dobrze że teraz to zrobili.

6. Ghost_User

Ghost_User User

Można wiedzieć co to za misja? Z jakiegoś powodu nie zaliczyło mi misji "Przeszłość" na R-Zone mimo iż nie umarłem. Nie chcę zdobyć kary za pomyłkę.

7. Za tak rażący błąd ze strony BP powinni to moim zdaniem inaczej rozegrać. Jeszcze się nie spotkałem żeby zepsuli coś w aż tak widoczny sposób.
    Ciekawi mnie też na jakiej zasadzie naliczali graczy do ukarania bo z rankingu spadło ich mnóstwo i teraz się nasuwa pytanie po raz kolejny czy to jest sprawiedliwe?

450 oleju na 1 statek ze skrzynek wydropienie go graniczy z cudem a tu pojawia się misja jedna nie działająca a potem okazuje się że druga jest cały czas możliwa do ponownej aktywacji po jej zrobieniu. I ja się pytam co ma taki gracz sobie pomyśleć widząc jak dropi nowy surowiec i jednocześnie widząc że można jakąś misje zrobić więcej niż raz?

Wegług mnie co innego by było gdyby po pierwsze pierwsza misja działała poprawnie a po drugie gdyby po zrobieniu drugiej misji na olej ta się odnawiała ale była by możliwość robienia wątku dalej.
    Bardzo wielu graczyz pewnością pokusiło się na zrobienie tej misji o raz (lub więcej) za dużo przez to że nie dało się zrobić już nic innego.

Ta misja była niemożliwa do zrobienia natomiast druga o tej samej nazwie miała nieskończoną liczbę powtórzeń.

STATEKWIDMO i Ghost_User lubią to.
  8. Ghost_User

Ghost_User User

To jest ta zbugowana misja (Przeszłość na R-Zone)? Czy chodzi o inną?

9. Tak to o tą misję chodzi, Z tego co widziałem na R-zone to byli już gracze latający hammerclaw'ami więc niektórzy grubo sobie pofolgowali z błędem.

Ghost_User lubi to.
  10. Co za brak kompetencji już nie wspominając profesjonalizmu ze strony BP.
    Nigdzie nie było napisane, że owych misji nie można było zrobić wielokrotnie. Już nie raz zdarzały się takie misje, lecz wtedy też nie było informacji, iż można je zrobi wielokrotnie.
    Bardzo dobre posunięcie karać graczy zamiast samemu się postarać i zrobić dopracowaną aktualizację, przemyślaną bez błędów.
    Widzę brak wyobraźni ze strony zarządu gry. 25% pd i poważania to bardzo wysoka cena jaką idzie płacić w każdej sytuacji. Głupszego systemu kar nie idzie stworzyć.

11. Ghost_User

Ghost_User User

Mogliby odebrać 75% PD i Poważania. O! i jeszcze Kredytów i Uridium! I w ogóle zostawić misję bez zmian!

12. Czy ja dobrze rozumiem? Misja sama się odnawiała i to jest ten BUG?

13. Od rozumienia i interpretacji jest ekipa.

14. Ghost_User

Ghost_User User

Wygląda na to, że tak. I ciągle się odnawia.

15. To żaden bug, to po prostu źle dodana misja... Co oni znowu odwalają, to jest beka. XD

16. Po zrobieniu misji mogłaś ją wziąć kolejny i kolejny i kolejny raz, natomiast równoległej nie dało się zakończyć.

17. MetallicA

MetallicA User

tą misje dalej można brać na R-zone nic nie naprawili

18. Jedyne co naprawili to słabszą wersję tej misji, którą normalnie zalicza i pojawiają się kolejne misje.

No i zwykłe misje PVP, gdzie już pisze jaki rodzaj statków trzeba zniszczyć :) Zajęło im to tylko jakieś 2 lata :D

19. Skończy się na tym iż uczciwi gracze nie zbudują żadnego z nowych statków natomiast oszuści zgarną oba.BP dopracowałby event przed jego wypuszczeniem,a nie jak zwykle bug na bugu (drugim bugiem jest to iż jaja prawie cały czas pojawiają się w tych samych miejscach w których zostały zniszczone poprzednie choć miały pojawiać się w losowych miejscach na mapie).

20. MetallicA

MetallicA User

tu jest ewidentna wina pb nikt z nas graczy nie bedzie stał i zastanawiał sie czy może po raz kolejny brać misje ,moim zdaniem trzeba sprawe zgłośic do UOKIK ,pora skończyc z tym bezprawiem i nazywaniem graczy złodziejami ,mam wrażenie że my gracze jesteśmy piątym kołem u wozu

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.