Kiedy skończycie manipulację grą i uzytkownikami ?

Temat na forum 'Archiwum reszty' rozpoczęty przez użytkownika *RONIN*, 23 marca 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. .PAWEŁ10.

.PAWEŁ10. User

treaz kupiłem lokaliaztor i 6 radaroych to już w ogóle misje za 75mln pd w 2 - 3 godzinki

2. *RONIN*

*RONIN* User

Tak, to świetna sprawa dla początkujacych w misjach....
    Zapewniam Cie, że Uberów nie trzeba szukać - to one Cie będą szukały, aby zdmuchnąć w kilku salwach :):):):):)

3. AB*C^D

AB*C^D User

Sam pamiętam jak można było zbugować cokolwiek. 500k uri na minusie ale przedmioty były :D

PS. a po co usuwali darkorbit.pl/prezent czy jakoś tak? Początkujący gracz miał lepiej przynajmniej i mógł się cieszyć grą. Kilka mp1, 3 flaxy, bigbox, 3msc premium/2tyg?

Poza tym ulepszenia lvl 16, usunięcie botów = out gry. Jak mogą zachęcić nowych graczy jak tu przylatuje typek i bije 100k z białki? zginąłbym z 2-3 razy i już by mnie tu nie było. A i nie mówcie, że od czegoś są miny/emp/rakietki/stabilna bo przecież początkujący ma milion tego...

@edit

poza tym w topce widziałem typa[ chociaż wielu jest takich ] konto ma 3,5 lat a ma przelatane 8000h. To jest prawie cały rok grania. I niech mi jeszcze taki powie, że grał manualnie

Ostatnie edytowanie: 9 maja 2015
  4. *RONIN*

*RONIN* User

Pora, aby zrestartowali serwer, a jak to nie pomoże to pora, aby informatycy wzięli się za naprawę i zarobili na pieniądze, które biorą !!!
    Saboteury na mapach piratów biją salwami po 70.000......

Pozwolę sobie dołożyć coś jeszcze z ostatnich obserwacji....
    Kupiłem 10 drona Zeusa i w 1 profilu dołożyłem DWA lasery LF3.....
    I wszystko fajnie, tylko jak miałem dolną wielkość salwy 4800 przy ammo x 1 tak dalej mam 4800 jakbym nic nie dołożył......
    Ktoś z kogoś kpiny sobie robi a to tylko kolejny dowód na to !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ostatnio edytowane przez moderatora: 10 maja 2015
  5. Po Twojej wypowiedzi widać jak się znasz na tej grze. Szczerze na Pl2 mam konto praktycznie wymaxowane, jedyne co mi zostało to kilka lf4 na 16 i pchać się w topce, natomiast ostatni zaczeliśmy grać na serwerze GA1 i z tym wyposażeniem jakie dostają początkujący gracze to można co najwyżej Streunera ubić ( oczywiście zgadzam się co do tego, że jak zaczynałem grę w 2007 to mają o niebo lepiej) ale niestety w dzisiejszym DO musisz wałować uridium ile tylko się da, niestety ta opcja jest zbyt nudna i mozolna dla początkujących graczy. Postaw się jako gracz który ledwo co zaczął ma tam już BB z 5 mp1, wpada Ci na mapę SFE i wybije wszystko a on mu nawet 1 k osłon nie zdejmie. Co do Twojej wypowiedzi chcę dodać, że jeśli dla Ciebie Ceny są dopasowane idealnie to chyba spadłeś z drzewa, ponieważ wydaj bez rabatu oraz premki dokładnie 2.085.000 uri na ulepszenie 20 osłon. W skrócie zapotrzebowanie na uridium jest o wiele większe a zarobki te same jak za czasów gdy na FE wystarczyło 2 mln żeby mieć konto max :)

6. .PAWEŁ10.

.PAWEŁ10. User

to akurat jest możliwe bez botów. Jak? Gra z paroma kolegami na jedno konto i mają tzw. warty po pare godzin dziennie

7. *RONIN*

*RONIN* User

Formacje dronów też nie działają zgodnie z treścia okna komunikatu....
    Formacja serca: torpedy w hellstromie biją do 12 tys. no i OK.....
    Zmieniam na formacje strzały, gdzie torpedy winny ulec wzmocnieniu o 20 % i salwę z hellstromu mam.....9000 :):):):)
    Czysta kpina albo..........no, opcji jest kilka......

8. .PAWEŁ10.

.PAWEŁ10. User

już wymyślasz bardzo głupie powody, tylko po to, żeby ponarzekać. Gdybyś przeczytał FAQ znalazł byś tam, że formacja strzały nie daje bonusu na wyrzutnie rakiet. Hity z hellstorm sa w granicach 9k - 12k więc strzał był jak najbardziej normalny

kris0211. lubi to.
  9. *RONIN*

*RONIN* User

Jak nauczysz się czytać ze zrozumieniem to podyskutujemy !

PISZE JAK BYK cyt: ,,Zwieksza szkody OD RAKIET o 20%, jednak obniża szkody od LASERÓW o 3%"

A to ni mniej ni więcej oznacza, że kosztem zmniejszenia szkód od lasera o 3% zwiększone zostają szkody od rakiet o 20% !!!!!!!!!
    Dotarło ?
    Bo prościej już nie można......

Natomiast strzały 9 - 12 mam w FORMACII SERCA, gdzie nie ma bonusu na strzały rakietami ponieważ jest bonus na HP i osłony !!!

Też dotarło ?

Skoro w formacji serca mam 9 -12 to w formacji strzały powinienem mieć 10.800 - 14.400.

P.S.
    Domniemuję, iż są to skutki współczesnego uproszczenia nauki j.polskiego oraz wycofania z programu nauczania ,,Tabliczki mnożenia".......
    Jak masz się tak kompromitować publicznie to lepiej się nie odzywaj.....

10. kris0211.

kris0211. User

Umiem czytać ze zrozumieniem. Rakiety - jeden powie, że to zwykłe rakiety, a inny że to i zwykłe, i hellstorm. Tylko BP wie o co chodzi. A strzały z ECO-10 (przy HST-2) są w granicach 9k-12k, czyli tak jak powiedział przedmówca. A że raz walnie 9k, a raz 12k to osobna sprawa. Ja bym jednak polecał zrobić kilka takich strzałów na tych formacjach i porównać wyniki. Zresztą też przy rakietach ECO-10 jest napisane "Średnie obrażenia: 1.500".

11. *RONIN*

*RONIN* User

Zrobiłem taka próbę.....
    Salwy ZAMIAST BYĆ WYŻSZE są NIŻSZE - nawet tylko 8000.....
    Czyli odejmują 20% zamiast dodawać 20%....
    Ktoś kogoś umyślnie lub nieumyślnie wpuszcza w maliny !

12. .PAWEŁ10.

.PAWEŁ10. User

no prosze cie, to nie ja się tu kompromituje! uwaga cytuje z FAQ na forum "Obrażenia z rakiet większe o 20%
    (nie działa na wyrzutnie) " czy tekst nie działą na wyrzutnie jest niejasny?? No ktoś tu się skompromitował... salwa 8k też jest jeszcze normalna w wyrzutni, więc nie masz na co narzekać, to wymyślasz coraz głupsze powody (dobra, sorki, bez spin ;) )

Ostatnie edytowanie: 10 maja 2015
  13. *RONIN*

*RONIN* User

Nie czytam i nie cytuję z FAQ lecz z okna komunikatora przy formacji dronów !
    Jeśli masz taka formację to najedź na jej ikonę kursorem i przeczytaj ze zrozumieniem :)

Zresztą o czym ta rozmowa skoro przed chwilą Interceptor strzelił do mnie salwą ok 100.000 przy czym nie pojawiła się cyferka lecz osłon ubyło prawie 1/3....

Po prostu ,,BYK NA BYKU BYKIEM POGANIA" jak mówi stare porzekadło !

14. .PAWEŁ10.

.PAWEŁ10. User

oczywiście, że mam. Jednak w grze jest napisane, że jeśli ma się do czegoś wątpliwości to zawsze można zajrzeć na forum, więc wielkiej manipulacji tu nie widzę. Mogłeś dostac chwilowego boosterka na osłone, to w sumie jest jedyne wyście, boosterek znikł i osłona znikła, albo właśnie dostałeś boosterek i dlatego miałeś wrażenie, że straciłeś osłone

15. *RONIN*

*RONIN* User

...........a przed sekundą Barracuda walnęła mnie salwą 70000 /kilka sekund przed eksplozją/.

Taka forma wypowiedzi w komunikacie nie stwarza miejsca na niedointerpretacje lub nadinterpretacje - jest jednoznacznie jasna !!!
    Skoro coś jest jednoznacznie jasne to wyjaśnień szukają matoły !
    I w wyjaśnieniach można im wytłumaczyć dlaczego koło jest kwadratowe !!!

16. .PAWEŁ10.

.PAWEŁ10. User

z baracaudą są rzeczywićie problemy, czasami bije 70k z nikąd
    P.S. polscy naukowcy wymyślili wzór na obliczenie ilości kątów koła:p

17. tomallo99

tomallo99 User

Czytając ten post najzwyczajniej w świecie się śmiałem :D
    Zabawnie jest czytać wypowiedź kogoś mając 100% pewności że mówi on nieprawdę - tutaj absolutnie zgadzam się z
    .PAWEŁ10.
    Bp czasami czegoś niesprecyzuje, ale to nie jest powód żeby podważać mechanikę gry - Formacja strzały nie zwiększa szkód od rakiet z wyrzutni, tylko tych zwykłych - I TAK JUŻ JEST. Trzeba się z tym pogodzić ;)
    Żeby zwiększyc obrażenia z wyrzutni trzeba ją ulepszyć - nic innego w tej chwili nie przychodzi mi do głowy.

18. *RONIN*

*RONIN* User

OK - tylko treść komunikatu powinna być inna.

Paweł już dawno temu dla pieniędzy i sławy wymyślono kwadraturę koła......

19. .PAWEŁ10.

.PAWEŁ10. User

no może:p niecierpię geometrii Mam z niej 1/2, a z reszty maty 6 i wygrywam konkursy, a geometria to moje przekleństwo:D

20. Formacja strzały zwiększa szkody od wszystkich rakiet obniżając szkody od laserów.
    A mnie tak...Profil pilota i rakietologia.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.