Kilka pytań

Temat na forum 'Archiwum reszty' rozpoczęty przez użytkownika Nathersis, 4 września 2018.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Nathersis

Nathersis User

Cześć, wróciłem po kilku latach przerwy i mam parę pytań:
    1. Co warto składać w montowni? Na początku myślałem o LF3, ale na aukcji można je wyrwać za kilka milionów a czasami nawet za kilkaset tysięcy kredek, więc to chyba strata surowców.
    2. Warto kupić peta nie mając premki? Używałbym go raczej do zbierania skrzynek w czasie bicia mobów. No i czy warto złożyć peta w montowni czy kupić za 50k uri?
    3. Bardzo spodobał mi się Pusat i chciałbym wiedzieć czy ze względu na te 16 laserów nadaje się on do bicia mobów, czy przez małą ilość HP w ogóle się do tego nie nadaje?
    4. Która formacja dronów będzie najlepsza na moby ( Lordakium, Krystallony i ewentualnie StreunerR na x8 )
    5. Nie tylko LF3, osłony i napędy, ale i irysy można wylicytować bardzo tanio, więc zebranie kompletu 8 irysów nie powinno zająć mi więcej niż tydzień/dwa, tak więc na co później zbierać uridium? Jakiś design za 250k? Klucze ( dla Apisa/lf4 ) ? Czy może składać wrota, a jeśli tak, to które?
    6. Czym bić moby na 2 gali? Golcem czy może wylicytować Aegisa? Czy czas który zyskamy na braku konieczności naprawy statku przeważy nad tą różnicą laserów w porównaniu do golca?
    7. Kiedy będzie łącznie PL2 z PL3 to czy również PL3 będzie niedostępne prze 48h? :D

To chyba tyle, pozdrawiam.

2. MOD_M4

MOD_M4 Guest

1. W montowni składasz raczej to czego nie da się kupić za kredyty, lub i na twoim serwerze wychodzi to bardzo drogo.
    2. Jak dla mnie bardziej opłaca się złożyć go w montowni. Jeżeli nie masz zbyt dobrego konta a i palladium nie zbierasz to średnio się to opłaca :D ale to tylko moje skromne zdanie.
    3. Mimo pozorów goliath z premią do DMG (Enforcer, Venom, Diminisher itd) Biją więcej niż pusat a i mają więcej hp jak wyżej wspomniałeś.
    4. Jak dla mnie zdecydowanie romb :) Możesz pomyśleć jednak o szkoleniowej ale stawiał bym na romba.
    5. Uridium wydawał bym na kolejne formacje. A potem wrota/ulepszenia. Raczej wrota po kupnie formacji :D
    6. Gdy miałem starą FE aegis + romb i na mapach x-7 nie trzeba było zlatywać do portu.
    7. Łączenie było zaplanowane na 4.09.2018. Na chwile obecną zostało zawieszone. Podczas trwania łączenia serwery są niedostępne.
    Pozdrawiam
    MOD_M4

3. Nathersis

Nathersis User

Dzięki za szybką odpowiedź :)
    Skoro tak, po zrobieniu SFE chyba zdecyduję się na Aegisa, gdyż ta 2tygodniowa premka którą obecnie mam do tego czasu zniknie i naprawa będzie trwała zdecydowanie dłużej, a już teraz naprawa po każdym Krystallonie jest irytująca.
    Co z piratami? Jest tam coś opłacalnego do bicia czy ludzie robią tam jedynie misje i zbierają palladium?
    Czy z kosmicznej piłki nadal jak kiedyś wypadają skrzynki cargo z amunicją? :D
    Czy wrota inwazyjne nadal występują? Pamiętam że można tam było sporo zarobić, zwłaszcza na Kucurbiumach - kilka strzałów i już wpadało sporo kasy.
    Czy warto kupować CDD bezpośrednio za uridium czy za jakiś czas robiąc wrota CDD po ich ukończeniu pozwolą mi na przydzielenie chociaż kilkunastu PP?
    Gdzie nazbiera się więcej uridium: stara FE bijąc moby na 2 gali czy zbierając skrzynki na bitkach ( bez podwajacza )

4. MOD_M4

MOD_M4 Guest

Co do piratów to ja tam tylko misje (i to nie wszystkie) i długi czas palladium.
    Piłka, dostajesz kupony, energie do GG, troszku urki oraz śladowe ilości ammo :D
    Nadal jest event inwazja.
    Kompletnie nie opłaca się kupować.
    Moim zdaniem lepiej zrobić zete. Za jedną jesteś około 20k uridium w plecy (uwzględniając premium i rabat) a dostajesz 100cdd + 50 kluczy gdy robisz ją w niedziele.
    Pozdrawiam
    MOD_M4

5. Nathersis

Nathersis User

Dzięki!
    Czasami spotykam graczy których statek jest pokryty taką... zieloną galaretą :D O co chodzi? :rolleyes:

6. MOD_M4

MOD_M4 Guest

Jest to zarażenie. Możesz kupić minę którą się zarazisz.
    Screenshot_16.png
    Daje ono dokładnie:

• +10% więcej zadawanych szkód
    • -15 % wytrzymałości poszycia
    • -10% prędkości
    Kończy się ono po 15minutach.
    Ja dość często się "Zarażam" Gdy bije alienki.
    Efekt ten występuje też gdy oberwiesz amunicją PIB.
    Pozdrawiam
    MOD_M4

7. Nathersis

Nathersis User

Oo, dosyć ciekawe. Tak więc generalnie zarówno CDD jak i klucze wpadną podczas robienia wrót i na nie zbierać urkę mając już SFE i kilka formacji :)
    To chyba wszystko, dziękuję bardzo za pomoc! ;)

8. MOD_M4

MOD_M4 Guest

Cdd otrzymujesz też podczas składania wrót a także możesz dostać kilka sztuk jako nagrodę z zielonej skrzyni.
    Tematu nie zamykam.
    W razie innych jakichkolwiek pytań możesz śmiało je zadawać, postaram się odpowiedzieć.
    Pozdrawiam
    MOD_M4

9. ATB

ATB User

Czyli jeśli potrzebuję na przykład 200 kluczy lepiej będzie zrobić 4 zety niż kupić te klucze za u(biorąc pod uwagę rabat,prem)?

Ostatnie edytowanie: 5 września 2018
  10. MOD_M4

MOD_M4 Guest

Drogi graczu,
    Biorąc pod uwagę rabat i premium za 200 kluczy dasz 210k uri. Jest to kompletnie nieopłacalne. Nawet jeżeli wyjdziesz na zecie 50k w plecy (Co jest ciężko osiągalne przynajmniej jak dla mnie) to i tak jesteś na + z CDD, amunicją oraz havockami. Więc zdecydowanie zety.
    Pozdrawiam
    MOD_M4

ATB lubi to.
  11. Nathersis

Nathersis User

Na aukcji w zakończonych są dwie aukcje: ta, która kończy się o xx:35 i xx:40 kończy się druga. To oznacza, że każdy serwer po połączeniu nadal ma osobną aukcję, tak?

12. MOD_MIKUS

MOD_MIKUS S-Moderator Team Darkorbit

Drogi graczu,
    Tak, masz rację, aukcje są odrębne dla osób z PL1 i dla osób z PL3.

Pozdrawiam,
    MOD_MIKUS

13. Nathersis

Nathersis User

No to jeszcze kilka pytań :)
    W weekend był event z wrotami i dodatkowo była jakaś przecena na energię. Z premką wychodziło 80uri za 1 wrzutkę, czyli z samego eventu jest 15%, tak?
    Czy rabat działa również na wrota?

Ostatnie edytowanie: 10 września 2018
  14. MOD_M4

MOD_M4 Guest

Tak, rabat za 8 zł, działa też na wrota, wtedy 55 uri za klik :)
    Pozdrawiam
    MOD_M4

15. Nathersis

Nathersis User

Znów coś dorzucę :p
    Na czacie przeczytałem niejednokrotnie, że gracze z PL2 muszą dodać właśnie taki prefiks do swoich nicków w grze, bo inaczej ich konta zostaną usunięte. Czy to prawda? I czy jako gracz który stworzył konto już na PL3 muszę także coś takiego zrobić?

Kilka osób poleciło mi formację rombu, ale mam pewne wątpliwości. Nie będzie problemu z kompletem BO3, ale trzeba wziąć pod uwagę, że nie będą one ulepszone ( tak samo jak i drony ) oraz nie posiadam PP na wzmocnienie osłon, więc ciężko będzie mi przekroczyć te powiedzmy 250k osłon na czołgu, więc czy jest sens kupować formację skoro przez dosyć długi czas będę tak naprawdę korzystał jedynie z połowy jej potencjału?

Powoli składam już zetę ( w sumie w ten weekend z pewnością zrobię jedną, może dwie ) tak więc zrobić jedną i kupić formację ( raczej szkoleniowa, ewentualnie romb jeśli mimo tego co napisałem nadal będzie godna polecenia ) czy machnąć 2 zety?

No i na koniec spotkała mnie dziwna sytuacja tuż po połączeniu serwerów. Jak tylko serwer został włączony, to zalicytowałem kilka rzeczy ( mając cichą nadzieję, że jednak serwery znów na jakiś czas wyłączą i po taniości zgarnę kilka fantów :rolleyes: ) no ale tak się nie stało i po chwili ktoś mnie przebił, kredyty normalnie wróciły na moje konto jak i dostałem wiadomość informującą mnie właśnie o tej przebitce na aukcji. Nie minęła godzina i kiedy aukcja się zakończyła, to otrzymałem kilka z tych przedmiotów ( BO3 i LF3 ) mimo iż moja oferta nie byłą najwyższa. Nawet sprawdziłem i w zakończonej aukcji nie było mojego nicku przy wygranej. Ktoś wie co się mogło stać?

Pozdrawiam!

rrr-roger500-rrr lubi to.
  16. MOD_Artemida

MOD_Artemida Guest

Drogi Graczu
    Pozwolę sobie podzielić się moją opinią
    Zety rób jak dasz radę najczęściej są to wrota bogate w klucze CDD (dobre na rozwijanie konta) oraz havoczki które przy komplecie dają większy DMG.
    Oczywiście klucze wymieniałam w dzień kiedy były złote skrzynie (apis i zeus)
    Ja słyszałam że romb nie jest taką wspaniałą formacją obniża hpka i mając mało osłon wolno je regeneruję
    Osobiście nie mam rombu
    Moimi najlepszymi formacjami są:
    Serce- więcej osłon i hpka
    Szkoleniowa - większe bicie
    Koło- zwiększa prędkość
    Co do tego że trzeba mieć nazwę i serwer to nie jest prawda Ja gram bez PL1 i nikt mi na to uwagi nie zwrócił
    Mam nadzieję że pomogłam:)
    Ale każdy może mieć inne zdanie;)

pozdrawiam
    MOD_Artemida

17. Nathersis

Nathersis User

Dziękuję za pomoc!
    Dodatkowo nie mam kompletu BO3 ani PP co zwiększa pochłanianie w osłonach, tak więc z tym zmniejszonym HP na rombie i tak praktycznie co chwila musiałbym zlatywać by się podreperować ( a przy okazji osłony same się naładują ) więc szkoleniowa chyba będzie lepsza, bo tak naprawdę częstotliwość napraw będzie praktycznie taka sama, ale jednak te 20% więcej z laserów to naprawdę sporo :rolleyes:

18. poland102

poland102 User

kompletu bo3 nie ma chyba nikt...bierz szkoleniową

19. Nathersis

Nathersis User

Ups, mój błąd :D BO2 oczywiście :D

20. 1.W montowni jedynie chyba statki jak masz części a nie stać cie na zakup pomijam typu bastion czy te firmowe chodzi o solace itp.
    2.Ja zrobiłem peta przez montownie do boxów i palki głównie a co zebrałem zainwestowałem w protokoły :D
    3.Pusat jedynie szybki 1vs1 przegrywa często przez małą ilość hp
    4.Polecam romb, szkoleniowa
    5.Jak zbieram boxy to energie i urke wale w Wrota jak a tak to za urke to kupuj sobie jak nie masz kompletu lf-4 to boxy zielone i otwieraj gdy są złote np :D
    6.Aegis + romb :D
    7.już miłego grania
    Pozdrawiam :D

RedCat313 lubi to.
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.