Koń trojanski ExKit.AM

Temat na forum 'Archiwum reszty' rozpoczęty przez użytkownika Century, 21 maja 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Century

Century User

Dziś po restarcie serwera antvir krzyczy mi że macie dużo zainfekowanych plików. teraz to chyba macie prawdziwą zarazę :)

2. Zumir

Zumir User

zmień antywira, i ciekawe jakie pliki są zainfekowane, chyba te do programów więc usuń lepiej

3. *PEGAZ*

*PEGAZ* User

nic nie zmieniać, jak krzyczy to dobrze, ci co mają słabe zabezpieczenia mogą grać, tym co mają dobre zabezpieczenia blokuje i przerywa połączenie, czekać trza aż konia na spacer wyrowadzą.

4. antywirus eset NOD32 5 też wrzeszczy że koń trojański w trakcie próby otwarcia mapy gry

5. Century

Century User

Ja proponowałbym Tobie zmianę antywirusa. Mam większe zaufane do mojego antywirusa i szybciej przestanę grać w DO (a plików jest sporo zainfekowanych).

Jakbyś mógł rozwinąć tą myśl o programach i co mam w/g Ciebie pousuwać?

6. BA_ASTRAL

BA_ASTRAL Guest

A wiecie, że jest coś takiego jak FAŁSZYWY ALARM czyli wykrycie czystego pliku jako groźny? :D

Nie ma antywira który ma 100% skuteczności... a niektóre potrafią wykrywać robaczka w systemie tuż po formacie gdzie nie było zupełnie nic wgranego poza systemem (żadne tam przeróbki, płytka prosto od M$ :D)
    :rolleyes::rolleyes:

W orbicie nie ma robaczka czy innego wirusa a to jest jakiś fałszywy alarm (wspomiany eset blokował dostęp do mapy a żaden inny popularny antywir tego nie robił więc...)
    :cool:

pozdrawiam
    SMOD_ASTRAL

7. pg69

pg69 User

może jakiś oficjalny komunikat by się przydał i instrukcja postępowania dla tych co używają eset NOD32

8. Oficjalny komunikat był. Nie ma zagrożenia. A instrukcja postępowania jak najbardziej "zmień antywira na mniej czułego". Polecam poczytać na temat programu NOD32. Jest dobry ale często za czuły i generuje fałszywe alarmy.

9. -dshh14-

-dshh14- User

Ostatnio edytowane przez moderatora: 21 maja 2015
  10. kicek03

kicek03 User

też mam tego anty wirusa i nic nie moge zrobić przez tego konia... gra ładuje sie do 90% i koniec ładowania

11. kicek03

kicek03 User

a koń trojański to nie jest przypadkiem plik wysyłany przez e-mail który po otwarciu kradnie jakies dane z kompa i coś tam jeszcze robi

12. Skoro jest oficjalna informacja że od strony serverów DO nie ma zagrożenia to znaczy że możesz zrobić...Wyłącz go w cholerę do momentu aż nie uporaja się z problemem. No chyba że masz program na którego działanie użytkownik nie ma wpływu. :)

Niektórzy lubią sobie utrudniać życie.

-dshh14- lubi to.
  13. Generowanie zbyt dużej liczby fałszywych alarmów przez antywirusa nie jest jego zaletą.

Dobry antywirus to taki, który pozwala nam na normalne korzystanie z komputera i odzywać się powinien, gdy naprawdę coś mu zagraża.

Wyłączcie te swoje darmowe wersje na czas problemów i będziecie mogli grać.

-dshh14- lubi to.
  14. wypraszam sobie ESET jest b. dobrym antywir no cóż primo bezpieczeństwo kompa później jakaś gra od czasu zainstalowania 0 problemów z wirusami itp. śmieciami. Teraz się loguje i nic (czyli fałszywka lub programiści naprawili błąd)

15. D.A.R.E.K

D.A.R.E.K User

jeśli lubicie, by ktoś wam mógł łatwiej grzebać w waszych systemach albo do nich się dobrał w ten czy inny sposón, to sobie sami powyłączajcie wasze antywiry. nod32 jest jednym z lepszych antywirów, a wygląda na to , że bp chciało przy tej aktualizacji plików ładowanych ze startem gry "dobrać" się do systemów naszych kompów w poszukiwaniu botwinek :).
    zarówno w domu, jak i w pracy mam te antywirki zamontowane i prędzej przestanę grać niż ograniczę lub wyłączę ochronę. komp służy do poważniejszych spraw, bym pozwolił komuś na ułatwienia w dobraniu się do systemu :) skoro wprowadzili to jednym kliknięciem, to dwoma mogli cofnąć do stanu sprzed restartu, ale widocznie nie śpieszy się im za bardzo :) pograjcie sobie w piłkę, albo idźcie na basen w tym czasie, przynajmniej zdrówko będzie lepsze :)

kavisliht lubi to.
  16. Mam to zrobione od kilku miesięcy. I dla spokoju ducha raz na miesiąc robię gruntowne skanowanie systemu i jakoś nikt mi sie do kompa nie dobrał. Dziwne że NOD wykrył zagrożenie a mój Avast nie krzyczał że jakiegokolwiek trojana znalazł. Poza tym jak ktoś serfuje z głową a nie po stronach XXX lub inne mniej lub bardziej "przyjazne" użytkownikowi to i ochrona antyvir jest mu niepotrzebna.
    Teoria spisku? A jakież to tajemnice państwowe masz na swoim komputerze że BP musi Ci się do kompa włamywać?

17. D.A.R.E.K

D.A.R.E.K User

jak wolisz, by prędzej czy później ktoś dobrał ci się do twoich hasełek, wyczyścił konto - graj bez zabezpieczeń. zapomnisz że masz ochronę wyłączoną, gdzieś wleziesz, ktoś to wyczai i będzie pozamiatane albo lament.
    ja wolę, mieć święty albo złudny spokój pozornej ochrony moich "tajemnic wagi państwowej" i bez potrzeby i nadmiaru błyszczeć w świecie nierealnym. bp natomiast niech się ogarnie i poukłada system tak, by można było korzystać z ich zabawek bez niepotrzebnej irytacji :)

18. Jak już napisałem...Serfuje się z głową a nie z d...no bez pomyślunku. Żaden antywirus firewall i inne wynalazki nie zastąpią myślenia. Profilaktyka w czasie pracy z komputerem to podstawa. O swoje hasła, konta i inne podobne się nie boję (korzystam z netu z głową) a przy najdrobniejszym podejrzeniu złapania HIV-a idę się sprawdzić...matko co ja bredzę...uruchamiam antywirusa. :)

Co do wysyłania komunikatu o wirusie...Skoro już go nie ma...chyba temat można zamknąć.

Pozdrawiam i temat uważam za zakończony.

19. -dshh14-

-dshh14- User

nod32 jest jednym z lepszych antywirów, jest jednym z lepszych antywirów, Tak sie zklada ze mieszkam w hamburgu i sprawdzilem testy na 2015 nod32 zajmüje 13 miejsce jego minüs DÜZO FALSZYWYCH alarmüw

20. Witam.

Skoro błąd już nie występuje pozwolę sobie zamknąć temat.

Pozdrawiam
    MOD_Czarodziejka

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.