Konfy

Temat na forum 'Archiwum reszty' rozpoczęty przez użytkownika Like_U, 5 czerwca 2019.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. Like_U

Like_U User

Witam, mam pytanko, jak ustawić konfy pod PVP i NPC ?
    Mój EQ>
    11 Prometheusy
    6 LF 4 Magmadrill
    5 LF 4 Hyperplasmoid
    2 LF 4 Paritydrill
    25 LF 4
    Full irki, apis (zeusa nie mam)
    Full havo, nie mam herculesów jsc
    BO2 40
    G3N 30

2. =Aspazja=

=Aspazja= User

Konfy pod PvE,czyli na NPC:}
    1 Konfa. (ucieczkowa)Statek-najlepsze lasery,full napędów : Drony - do wszystkich generatory osłon. : PET - full osłon,reszta najlepszych laserów, formacja dronów-Serce
    2 Konfa. (do bicia NPC)Statek-13 napędów +2 generatory osłon : Drony : do Apisa i któregoś Irka generatory osłon,do reszty najlepsze lasery ,PET-jak w pierwszej konfidze lub,jeśli masz ;kamikadze,wtedy bez generatorów osłon,formacja dronów Nietoperz lub szkoleniowa.
    Co do konfiguracji do PvP nie doradzę,ponieważ jestem flaxem i alieniarą :)

3. Witam, mam pytanko, jak ustawić konfy pod PVP i NPC i jak bic wiecej niz 50k?
    Mój EQ>
    7Prometheusy
    2 LF 4 Magmadrill
    1 LF 4 Hyperplasmoid
    1 LF 4 Paritydrill
    25 LF 4
    Full irki 16lvl i apis 16lvl(zeusa nie mam)
    Full havo, 4 herculesy
    BO2 40
    G3N 30

1konfa szybka statek 7prometeuszy ,2 LF 4 Magmadrill ,1 LF 4 Hyperplasmoid ,1 LF 4 Paritydrill i 4 lf 4 na 9lvl wyrzutnia 16lvl na dronach 4herkulesy raszta havo same oslonki , pet 11 lf4 9lvl plus formacja szkoleniowa bicie z bialki 20-26k

2konfa statek 16lf 4 10lvl, wyrzutnia 16lvl na dronach prometeusze 7 ulepszone lf4 4 i zwykle lf4 7 , pet 11lf4 plus formacja szkoleniowa bicie bicie 43-52k moze ktos pomoc i wyjasnic czemu taki male bicie jest kolega ma 10 prometeuszy i same lf3 na 1lvl i przy szkoleniowej wali po 80k na tym samy statku co ja ( cyborg)

4. -drab-

-drab- User

sorki ale czy z 2 konfą nie zrobiłaś błędu ?? wychodzi na to ze masz dwie szybki. ja obstawiał bym na pełnego czołga (tzn)

5. TraluMrozu

TraluMrozu User

1. Patrzyłeś tylko na 1 hit zwiększony o lasery prometusza.
    2. On bił w alieny z map BL (promki biją w nie 3,5x więcej) a ty w jakieś kryśki.
    3. Jeżeli oboje biliście w alieny na BL mógł mieć na laserach seprom a ty np złoto lub nie miałeś boosterów.
    4. Lasery mają dużą rozbieżność w hitach, popróbuj oddać więcej hitów.
    5. Oszukał cię co do swojego wyposażenia jeżeli tylko ci o tym mówił.

6. bo prometeusze co 5 sekund dodatkowo zadają 100 % obrażeń(no prawie bo dokładnie jakies 98%)wiec jeśli posiadasz 1/4 kompletu to co 5 sekund zadajesz o 25 % większe obrażenia

7. czyli ten dmg co mam jest jak najbardziej normalny zgadza sie?

8. tak dmg się zgadza jeżeli chcesz bić więcej to musisz zakupić powielacze(bostery) DMG

9. =Aspazja=

=Aspazja= User

Sorry,mylisz się:na 1 konfie mam full napędów ,za to na 10 dronach full osłon na 16 lvlu,co daje mi max. osłony i max. szybkość,natomiast na 2 konfie mam tylko w sumie 6 gen.osłon,za to damage jest zdecydowanie większy ;16 laserów w dronach robi swoje.Te 2 gen.osłon w statku wystarczająco spowalniają mnie,to na bank nie jest szybka konfa.
    Nie bardzo rozumiem,co masz na myśli pisząc o pełnym czołgu ? Uważasz,że można zamiast 15 czy 16 generatorów napędu wsadzić np;12 gen.osłon na statek ? Nie widzę tego dobrze,wróg zjedzie te 600k w 8-10 sekund.Jak uciec tak wolnym statkiem ?