Konkurs na projekt statku stworzony przez społeczność DarkOrbit

Temat na forum 'Archiwum HQ' rozpoczęty przez użytkownika BA_Matroz, 25 kwietnia 2018.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. BA_Matroz

BA_Matroz User

Witajcie Kosmiczni Piloci,

W tym temacie możecie umieszczać prace konkursowe z projektem statku.

>Zasady konkursu<

Wasza Ekipa Darkorbit

MOD_TORO lubi to.
  2. Chciałbym wziąć udział w tym konkursie, ale nie jestem zbytnio obeznany w programach graficznych.

Czy mógłby ktoś polecić jakiś dobry, łatwy w obsłudze i darmowy program do takich edycji ?

3. Pytanko wszystko ładnie ale gdzie są informacje o nagrodach ? Byliście w stanie napisać że "prace" mają być robione w ramach wolontariatu gdzie wasi cudowni specjaliści dodadzą go jako płatną skórkę:cool: + kiedy spotka zaszczyt tą osobę to ma jeszcze wyrazić:"Wysyłając zgłoszenie, zezwalasz Bigpoint GmbH na wyłączne, nieograniczone, bezterminowe i nieodpłatne korzystanie z twojego projektu i modyfikowanie go poza konkursem." Czyli robiąc w ramach wolontariatu masz się jeszcze pozbyć praw autorskich w imię możliwości wybrania własną nazwą kolejnej skórki za kasę.

Ostatnie edytowanie: 25 kwietnia 2018
    cross68 lubi to.
  4. "PAINT", "GIMP", "Corel Draw" jeden z lepszych ale on jest niestety płatny chociaż masz okres próbny na 30 dni z tego co kojarzę.Można tez w necie poszukać programów. Dobra rada wybierz te do edycji grafiki rastrowej.

5. MOD_ŻBIK

MOD_ŻBIK Guest

Szanowny Graczu,

Darmowy program do opróbki zdjęć/tworzenia własnej grafiki jest GIMP. Nie jest skomplikowany w obsłudze także gorąco polecam.

Pozdrawiam
    MOD_ŻBIK

MOD_TORO lubi to.
  6. Ankalagon

Ankalagon User

Nie wiem czy corel i pochodne są tutaj dobrym rozwiązaniem ( to programy głównie do grafiki wektorowej - część "restowa" jest taka sobie i raczej polega na modyfikacjach bez nakładania warstw ). To tak jak bym zrobił screna obecnego cyborga, zrobił wydruk następnie wziął kredki, wyklejanki, farbki i ładnie pomalował następnie zrobił jpg i wkleił do konkursu ( z drugiej strony ciekawy pomysł :) ). Do przetwarzania tego typu grafiki to raczej Adobe i pochodne ewentualnie blender i pochodne. Jednak tak patrząc, nie liczy się narzędzie lecz efekt jaki z tego wyjdzie - mówią zawsze prawie wszyscy, że te najprostsze metody są najlepsze - tylko kto doceni sztukę przedszkolaka ewentualnie trzecioklasisty :) - próbować i nie zrażać się warto.

Ostatnie edytowanie: 25 kwietnia 2018
  7. MOD_ŻBIK

MOD_ŻBIK Guest

Szanowni Gracze,

Ten temat służy do umieszczania prac konkursowych, a nie do dyskusji na temat konkursu. Niepożądane posty zostały usunięte.

Pozdrawiam
    MOD_ŻBIK

8. Czarny

Czarny User

POISON-BLACK CYBORG

Ostatnie edytowanie: 3 maja 2018
  9. @Czarny

Fajny, ale trudno z nim będzie jak ktoś lata na czarnym tle. :)

MOD_TORO lubi to.
  10. ViperΔ

ViperΔ User

Wiadomo że łatwo wygram więc nie musicie brać udziału :p:D
    Ta jakby lekka poświata to nie poświata tylko złe wygumkowanie, mój błąd.
    [​IMG] Nie wiem czy przypadkiem nie ma już złotego w grze
    BĘDĘ DODAWAŁ NOWE

Ostatnie edytowanie: 6 maja 2018
  11. ViperΔ

ViperΔ User

Wrzucasz na jakąś strone potem przeciągasz fotke na nową karte kopiujesz link i wrzucasz tutaj w kwadraciku ''grafika''

Przy okazji nie pisz posta pod postem tylko użyj opcji ''edytuj'' haha szybciej od was modki :)

@MODKI Jak coś to nie pisałem post pod postem tylko wcześniejsze zostały usunięte.

Ostatnie edytowanie: 3 maja 2018
  12. Dzieki :)

13. Maskowanie pierwsza klasa :)

14. Czarny

Czarny User

Słuszna uwaga. Dodałem poświatę która powinna oddzielić go od czarnego tła jeśli ktoś gra na low ustawieniach. Coś w stylu inferno.

15. ViperΔ

ViperΔ User

To legalne? Myślałem że można tylko design ale poświaty to już nie

16. Czarny

Czarny User

Raczej według zamieszczonej informacji masz dowolność i ogranicza cię tylko i wyłącznie inwencja twórcza. Wiadomo że są w grze designy które posiadają poświatę jak inferno czy arctic.

17. ViperΔ

ViperΔ User

A tak w ogóle to do kiedy można dodawać prace? Nie pisało do kiedy mamy czas

18. Czarny

Czarny User

25 maja

ViperΔ lubi to.
  19. Pytanie do ekipy:

Można zlecić komuś zrobienie designu ? - Pomysł mój, ale wykonanie czyjeś, bo np. nie umiem ?

W sumie liczyć powinien się projekt najbardziej.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.