Łączenie Serwerów

Temat na forum 'Archiwum reszty' rozpoczęty przez użytkownika IceBlast, 12 października 2016.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. IceBlast

IceBlast User

Siema !
    Słyszałem że w grudniu ma dojść do łączenia serwerów PL, oraz jakiś innych niemieckich chyba noo mniejsza z tym...

Czy ma ktoś może jakieś dokładniejsze informacje na temat tago łączenia ?
    Ja jedynie słyszałem że PL1, PL2 i PL3 będą przenoszone na zupełnie inny serwer (podobno stabilniejszy) wraz ze wszystkimi kontami.

Ale jak ma się sprawa z rangami oraz jeżeli posiadam konto na np. PL1 i PL2, czy będę mógł wybrać, które konto chcę przenieść a te drugie zniknie ?

Jeżeli ktoś coś wie, to proszę się wypowiedzieć w tym temacie.

Pozdrawiam.

2. BA_ASTRAL

BA_ASTRAL Guest

3. Andromeda5

Andromeda5 User

No wreszcie oficialnie Ktoś przyznał, że serwery będą łaczone (jeszcze nie wiadomo kiedy ale będą) bo jeszcze kilka tygodni temu wmawiano nam, że są to bujdy wyssane z palca.
    Coś mi mówi, że przy tym łączeniu niezła kaszana będzie i kolejne 30-50% graczy podziekuję za grę i odejdzie.
    No smutne to wszystko, że dobra gra została tak zniszczona przez nieudolne zarządzanie przez ostatnie lata.
    Powiem tak połączenie serwerów nic nie da na dłuższą metę. Przez kilka lub kilkanaście tygodni będzie trochę więcej graczy na tych połączonych serwerach a później zacznie znowu ubywać graczy. Jak nie zmnieni się filozofia gry to nic ta zmiana nie przyniesie jak wszystkie inne zmiany dokonane przez ostatnie 2-3 lata.

=Aspazja= lubi to.
  4. Oby nie bylo łączenia przez najbliższe pol roku bo masakra bedzie na eventach

5. Filozofia jest taka: Gry na przeglądarke tracą popularność więc BP próbuje wyciągnać jak najwięcej kasy póki jest jeszcze z czego. Jest wiele ciekawszych gier multiplayer jak np. *Znana Strzelanka* lub *Gra o kradzieży samochodów* i to właśnie TE gry wybierają gracze do zagrania w nie ( w sumie nie ma co się dziwić, te gry mają ZNACZNIE mniejsze szanse upadnięcia niż Darkorbit ) :) :)

6. rozbójnik

rozbójnik User

jak złączą serwery nareszcie będzie się coś działo ..

7. Alfa.Star

Alfa.Star User

bylbym za polaczeniem serwerow ale wtedy wymagalbym zbanowania jakiegos 50% graczy za boty/programy wtedy liczba graczy nie roznilaby sie od obecen ale latali by tylko uczciwi a nie jak teraz wlatujesz na 4-x i pelno botow a za ich ubijanie BP nic im nie zrobi tylko broni pushingiem

8. ghy123

ghy123 User

To ja mam jeszcze jedno pytanko jak będzie łączenie serwerów a ja mam konta na pl1 na którym nie gram i konto na pl2 na którym właśnie gram to będę miał wybór które konto ma zostać czy jak to zrobią?

9. Alfa.Star

Alfa.Star User

jmozesz miec 2 konta i wiecej jezeli jedno nie czerpie korzyaxi z drugiego np podkladanie sie do misji czy korzystanie z czatu na drugim gdy na pierwszym jest ban

10. -APOLLO-17

-APOLLO-17 User

Jesli ktos jest wystarczająco spostrzegawczy i przeglądałby rożne fora , to o łączeniu serwerów w (znacznym stopniu) wiedzialby juz dawno dawno temu :))

11. ghy123

ghy123 User

Na jednym koncie mam serwer pl1 i pl2 i usa3 o to mi chodziło wilku a nie podkładanie ......czy pisanie z drugiego

12. Alfa.Star

Alfa.Star User

o tym mowie mozes miec 2 konta byle jedno nie cerpalo kprzyaci z deugiefo wiec po ewentualnym polaczeniu mozez miec dalej dwa konta

13. Adalon

Adalon User

Alfa.Star jemu chyba chodzi o to że w ramach jednego konta (jednego loginu i hasła) gra na kilku serwerach - też jestem ciekaw bo w ramach tego konta pogrywałem bardzo dawno temu na pl1 i mam tam kilka flaksów a teraz od ponad półtora roku gram na pl3 z całkiem niezłym dorobkiem i wolałbym aby nie wyciągnęli średniej z tych kont ;)
    Wg mnie urkę poważkę exp i wyposażenie powinni zsumować jak ktoś ma te same statki to cóż podwójne przepadają, pytanie co z PP bo jak ktoś ma po 25 PP to po połączeniu raczej 50 nie powinien mieć ;) chyba że zsumują CDD za które były kupione PP i po zsumowaniu przeliczą ponownie na PP

14. Alfa.Star

Alfa.Star User

sredniej raczej nie wyciagnal to by byla glupota dlatego tez napisali ze laczenie serwerow to dla niech rok do poltora roku pracy a nie kilka dni wlasnie z takich przypadkow. wypo raczej nie zsumuja. moziwe ze rozwiaza to jakos rodzielajac konta tzn prypisujac do innego maila sam nie wiem ale nie powinno nic przepasc

15. Zrobią to tak, aby zarobić, spokojnie! Kieszenie pełne nie będą :). A co do tematu to jest wiele możliwości, bo jak by nie było to 2 różne "konta" najwyżej logowanie będzie tak jak teraz tylko po wybraniu przykładowo pl1, zalogujesz się na "global polska" :) Izi, czyż nie? Po co sobie życie komplikować. To samo w przypadku pl2, wybierasz pl2 logujesz na global polska. 0 strat, 0 łączenia, 0 rekompensat.

16. Marcin

Marcin User

Ludzie to nic nie da !! żadne łącznie !! nic nie zrobi... jak widać co raz mniej ludzi gra.
    Do tego pierwsze kroki, odsunięcie CM od czatu, zaraz dojdzie łączenie, krosowanie, czy mieszanie...
    jak by to nie nazwał to jest to tylko chwilowe podtrzymanie ludzi co jeszcze maja jakieś nadzieje że coś z tego będzie.
    Tak już było parę lat temu z inną gra BP której już dzisiaj nie ma.
    Scenariusz się powtarza i wcale mnie to nie dziwi bo w życiu nie chodzi o PD a o kasę i tak długo jak będziecie płacić to tak długo będzie ta gra :) tak więc Wy płaćcie a ja sobie pogram.

Andromeda5 lubi to.
  17. IceBlast

IceBlast User

Jak czytam te komentarze to aż nie wierzę....

1.
    Utrata graczy przez połączenie ?? Dzięki połączeniu np. Nasz klan jak i pare innych wrócą na serwer, bo będzie się z kim i o co bić.

2. Banowanie graczy za Boty to cios w plecy dla całej firmy. Zrozumcie to że każdy taki bot to jest zarobek tygodniowo, no bo nie ma bata musisz mieć ten podwajacz a potem jeszcze dokupujesz rabat żeby nie marnować uri + działanie botów zwiększa populację graczy. Od zawsze boty były, choć kiedyś jeszcze było coś takiego (Te osoby już nie pracują dla BP) To mogę śmiało powiedzieć, że sprawdzając konto pod względem botów, sprawdzało się również historie płatności, jeżeli taki "BOT" miał w historii zakupione regularnie premki, od czasu do czasu urke, jakieś tam rabaty i inne to się go zostawiało w spokoju bo był to "BOT" przynoszący wpływy dla firmy. Ok lecimy dalej.

3. Jeżeli chodzi o pytanie dotyczące posiadanych przez was statków na serwerach PL1,PL2,PL3 na tym samym koncie, to nie mam oficjalnych informacji w tym temacie, ale tak w 90% zapewniam że żadne łączenie ekwipunków a tym bardziej punktów rankingu nie wchodzi w grę.

4. Usunięcie CM od czatu, jest dobrą decyzją. Banda skorumpowanych, niesprawiedliwych darmozjadów, i nie mówię tu o wszystkich. Ale były czasy gdzie CM'y banowały osoby/klany które jemy bądź jego "kolegą" nie odpowiadały. Nie będę tutaj rzucał nazwami ale myślę że większość starych graczy wie o czym mowa.

To teraz takie małe podsumowanie ;)
    Panie Marcinie, łączenie serwerów przyniesie korzyści dla wszystkich graczy (oprócz rankingowców z wiadomych przyczyn) My tak naprawdę nic nie tracimy, a zyskujemy stabilny serwer oraz większość ilość graczy co przekłada się na lepszą zabawę. (zadymy, wojny)

Jeżeli chodzi o zdanie "Ta gra będzie tak długo, dopóki będziecie płacić" Tu się zgadzam w 100% ta gra umiera tylko w teorii i tylko na PL'ach, gram również na GE1 oraz od niedawana na Asia 1 i jest naprawdę spora ilość osób którzy ładują grube tysiące w swoje konta, i na tych serwerach jest dużo graczy.

Jako iż temat ciekawie się rozwinął, czekam na dalszy odzew w tym temacie.

Pozdrawiam.

18. Marcin

Marcin User

Nie wiem jak jest na innych serwerach bo mało mnie to interesuje, gram na polskim.
    Gram od 2009 roku gdzie kubiki były klanowe a wyloty po 200 osób na ts.
    Gdzie wojny wypowiadało się za kryśkę.
    Ładnie to tak w punktach "kolorowo" napisałeś ale polataj sobie na PL i zobacz różnicę.
    Puste kubiki, nawet na palce nikt nie zbiera, sporadycznie tylko.
    Jeżeli to nie pokazuje że gra upada na PL'ach to ja nie wiem.
    Połączeni serwerów to tylko tymczasowe rozwiązanie bo graczy nie przybywa
    tak więc nagle zrobi się ruch który i tak dalej będzie co raz to mniejszy.

KrzywyTEX i Andromeda5 lubią to.
  19. -F-16-2011

-F-16-2011 User

Marcin coś tu dopisze i zacytuje " Gram od 2009 roku gdzie kubiki były klanowe a wyloty po 200 osób na ts. " Też jestem graczem z tego rocznika i doskonale pamiętam te czasy ale wyobraź sobie teraz taki wylot gdzie z pl1 3/4 tych mocniejszych graczy w sumie to mała liczba bedzie np sobie odpali taki wspomagacz do mnieszania czy tam auto emp czapa i jakieś różne inne badziewie do walki z graczem i np. do tego dodaj wylot 200 osob teraz bitka na 4-4 o utrzymanie mapy ;) ^^ "tak jak kiedyś" i takich graczy co nie potafia sie bic bez programow badz jakis skryptów...

Andromeda5 lubi to.
  20. Dlatego jest na forum wzmianka o nowej mapie pvp.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.