łączenie serwerów

Temat na forum 'Archiwum reszty' rozpoczęty przez użytkownika wilibald, 27 stycznia 2018.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. wilibald

wilibald User

jest jakaś demokracja w grze bo ja nie chce łącznia a nowy serwer pl 4 było to jakoś głosowane

2. Ankalagon

Ankalagon User

W tej grze nie ma demokracji. Tzn jest ale wirtualna. Łączenie serwerów, z tego co czytam na innych forach nie tylko polskie serwery obejmie. BP potrzebuje kasy a puste serwery przynoszą straty. W tej grze liczy się tylko kasa a przyjemność z grania zanika lub zanikła.

3. D.A.R.E.K

D.A.R.E.K User

zaraz - przyjemność to masz ty osiągnąć z grania, a nie firma która grę wypuściła :)
    nie czujesz funu - nie graj, proste jak sznurek w kieszeni.
    demokracji do tego nie mieszaj, bo się pani demokracja obrazi :)
    "BP potrzebuje kasy a puste serwery przynoszą straty. W tej grze liczy się tylko kasa..." - to akurat jest prawdą, ale odnosi się do właściciela tej gry, na co ty, ani ja, ani pewnie nikt inny z graczy nie ma i wpływu mieć nie będzie :) nooo, chyba że grywają tu władcy tej galaktyki :)

LynkDynamit lubi to.
  4. Zastanów się dwa razy zanim coś napiszesz dzieciaku! NOWY SERWER? ciekawe dla kogo. A nawet jak by była demokracja i tak 90% graczy chce łączenie więc nie masz nic do gadania.

5. MOD_Moth

MOD_Moth User

Niestety, to zależy od zarządu Big Point i my gracze nie mamy wpływu na to czy będą łączone serwery czy nie.

Pozdrawiam,
    MOD_Moth

MOD_TORO lubi to.
  6. Nie bedzie sie to BP oplacalo, na samym pl1 lata moze z 60-70 statkow na krzyz, jest ich wiecej jak sie zbieraja do walk klan przeciwko klan, takie niby ustawki, i lacza je celowo aby nie wydawac na marne kasy, a zrobic jeden mocniejszy serwer gdzie bedzie jakas walka i rywalizacja bo w koncu beda statki na mapach

7. MOD_ŻBIK

MOD_ŻBIK Guest

@FajnaGierka

2.21. Multikonta na forum
    Blokada konta na forum uniemożliwia użytkownikowi zalogowanie się na to konto. Próba omijania jej poprzez logowanie się z innego konta jest zabroniona.

Kara:
    51 pkt, permanentna blokada kont na forum lub w skrajnych przypadkach blokada konta w grze.

Pozdrawiam
    MOD_ŻBIK

8. ktore to jego konto? i jakie jego glowne konto? z ciekawosci sie pytam :D bo dosc czesto widze naruszenie tego punktu.
    a co do laczenia serwerow to nieliczcie ze w tym roku to nastpi. jest za duzo niepewnych ze wszystko zadziala poprawnie dopuszczajac nawet lagi i mikrolagi, oraz czestrze zwiechy na mapie. plan maja fajny tylko ze trza im za duzo czasu by upporzadkowac bledy, silnii gry i przedewszystkim serwerownia klania sie czy pociagnie taka zmiane

9. Nie będzie żadnego PL4 ze wzgledu na to ilość osób grających w grze tutaj. Więc nie ma takiej opcji. Jak już większość chce łączenia trzy serwery polskie to będzie więcej walki w grze. Opłaca się poważnie, teraz trzeba poczekać. :)

10. MOD_ŻBIK

MOD_ŻBIK Guest

@Daerooeew32PL

Blokada konta na forum uniemożliwia użytkownikowi zalogowanie się na to konto. Próba omijania jej poprzez logowanie się z innego konta jest zabroniona.

Kara:
    51 pkt, permanentna blokada kont na forum lub w skrajnych przypadkach blokada konta w grze.

Pozdrawiam
    MOD_ŻBIK

11. jak dla mnie niech bedzie jeden wielki serwer i zobaczymy co to bedzie z tych topowych graczy :)

LynkDynamit i STRADIVARI71 lubią to.
  12. MOD_ŻBIK

MOD_ŻBIK Guest

@Balaksander^16*K

Kara:

Pozdrawiam
    MOD_ŻBIK

13. Co do łączenia jestem za - po co trzymać 3 puste serwery jak można dać na jeden serwer i po pierwsze mniejsze koszty utrzymania a po drugie lepiej się gra jak jednak ktoś lata po mapach więc i dla graczy plus. Tworzenie nowego, dodatkowego serwera PL4 nie miałoby sensu bo zwiększyło by koszty który by się nie zwracały a graczy byłoby równie mało co na innych serwerach.

kris0211. lubi to.
  14. Ankalagon

Ankalagon User

Nie za bardzo skumałem do czego piejesz w tej wypowiedzi - przecież to samo napisałem, ty natomiast wypisujesz, że jest zupełnie odwrotnie po czym potwierdzasz moje słowa w dodatku dopowiadasz coś czego nie napisałem. Wypowiedz ze sznurkiem również chybiona. Czasami ręce opadają jak ktoś odpowiadając na czyjeś słowa wypowiada się w sposób jakby nie doczytał tekstu ze zrozumieniem.

Do zainteresowanych tematem łączenia.
    Jeśli chodzi o łączenie serwerów proponuję zerknąć na fora obcojęzyczne. Jak na razie same plotki, gdzie nutką przewodnią jest obawa przed większym bałaganem.

15. Dla mnie super polaczone serwerya nie . na pl sa pustki totalne nawet ilosc graczy zmalala w ostatnich latach i nie jest to co kiedys

16. Nigdy nie będzie to co kiedyś. Nawet po połączeniu serwerów nie będzie graczy grzejących porty

17. Będzie "Sodoma i Gomora" będą wywalani z bonusowej Ci wszyscy, którzy obiorą ją za swoją własną będą wojny o kubiki nawet między PETami i skrzynki :) Słowem istna rozpierducha ale przynajmniej będzie na kim misje robić na 10k :D

18. W końcu wszystko wróci do normy :)

kris0211. lubi to.
  19. wilibald

wilibald User

z tym połączeniem serwerów krajowych to chyba już nie ma graczy którzy kiedyś narzekali, że wolnych alienów nie ma; po drugie big point nie pomyślał też żeby dać misję np na uber anihilatory, sabotery, interceptory, barracudy a alieny są

20. Ankalagon

Ankalagon User

Nie wiem czy wróci do normy. Kiedyś ktoś przedstawił taki fajny wykres jak to jest chyba z grą która wchodzi na rynek zdobywa popularność i po pewnym czasie znika. Tak samo z myszkami i ich populacją, rozrasta się do ogromnej ilości osobników potem następuje wegetacja na szczytowym poziomie po czym populacja umiera.
    Tak samo wygląda to w tej grze na początku szybki rozwój dodawanie kolejnych serwerów, i doszliśmy do tendencji spadku. Połączenie serwerów nic nie da prócz chwilowego zniwelowania strat związanych z utrzymaniem serwerów. Do puki BP nie zmieni strategi w stosunku do graczy ( czyli nie zaoferuje czegoś korzystnego dla obu stron nawet za cenę mniejszych zysków dla BP ), to te wszystkie skórki, stateczki itp "bzdety" będą nie długo powodem do większej irytacji graczy. Dodatkowo problemy z oszustwami, problemy z fabułą gry itp jak nie zostaną w widoczny sposób wyeliminowane, lub jeśli nie zostaną przedstawione jakieś fakty ze skuteczności działania BP to również będzie to powodem stopniowo upadku tej gry.
    I najważniejsze moim zdaniem - Jesteśmy już na etapie gdzie BP powinno traktować graczy jako konkretnych partnerów "handlowych" i na takich samych równych zasadach powinni darzyć nas szacunkiem - bo to my utrzymujemy tę grę.

Ostatnie edytowanie: 31 stycznia 2018
    -RΛGΛT-PL- lubi to.
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.