Lagi

Temat na forum 'Archiwum reszty' rozpoczęty przez użytkownika zlotnik2, 14 listopada 2016.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Andromeda5

Andromeda5 User

Nikt niczego nie wyolbrzymia tylko stwierdza fakt - lagi pojawiły sie kilka dni temu z chwilą wejścia eventu, nikt z graczy nie wie dokladnie co się dzieje z grą, a opóźnienia/lagi w grze zgłaszają już dziesiątki osób.

No to już przegięcie, od kilku dni zdarzają się momenty w których zaznaczyć aliena jest trudno a Ktoś sugeruje, że mi psychika szwankuje. Czy jest Ktoś w Ekipie z odrobiną kultury osobistej i może wyjaśnić lub pouczyć "MOD_ORZEŁ", że obrażanie ludzi nie czyni z Moda "Orła".

Większość z nas analizuje i wyciąga słuszne wnioski. Zapeniam MODA_ORŁA, że myślimy o tym co MOD napisał i pusty śmiech nas ogarnia.

2. D.A.R.E.K

D.A.R.E.K User

heh - cudotwórcy, dziś znów w godzinach porannych szlak trafił 4 przeglądarki podczas logowania się do gry :) żadne ciastka itp. czyszczenia standardowo zalecane przez tzw. tfuj support nie pomogły. errory różnej maści, serwer nie odpowiada, błąd 4... cośtam, nie znaleziono serwera, strona nie odpowiada, za długi czas logowania itp. itd.
    ale, coś mnie tknęło i odpaliłem starego IE, mimo tego, że od ponad 2 lat każda próba wejścia przez IE na tą grę kończyła się białym ekranem i zawiechą kompa, a tu co ? - zaczęło hasać aż miło :)
    oczywiście do czasu :) - po paru godzinach IE zbiesił się, a o dziwo aktywował lisek :)
    i tak w dniu dzisiejszym bawię się w kotka i myszkę - zaloguję, a może nie zaloguję. wywali z gry, a może nie wywali z wrót w trakcie ich robienia (skakać, czy nie skakać)
    zacytuję klasyka :) "... Nie dajmy się ponieść emocjom, myślmy :) Pozdrawiam, MOD_ORZEŁ"
    czas, byście pomyśleli o jakichś innych kłamstewkach na temat tej gry, albo powodach, dla których tfu "Ekipo" sprzedajecie tą ściemę :)
    nie pozdrawiam :(

Ostatnie edytowanie: 17 listopada 2016
  3. MOD_ORZEŁ

MOD_ORZEŁ Guest

Przed napisaniem mojego postu(tego poprzedniego) nie widziałem jakiś większych użaleń ze strony graczy na lagi. Sam też gram i problemów nie miałem, to samo się tyczy moich znajomych. Napisałem to, co na daną chwilę uznałem za rozsądne z mojego punku widzenia i doświadczenia.

Jak ja uwielbiam te dosłowne interpretacje i brak wyciągania wniosków. Psychika człowieka jest tak zbudowana, że reaguje często na pojedyncze bodźce nie uwzględniając okoliczności. Najlepiej to widać u osób, które nie mają jeszcze rozwiniętego logicznego myślenia(mówię tu o dzieciach, żadnego porównania z Wami). Gdy dziecku powiemy, że nie dostaniesz czegoś z pewnego powodu to pojawia się płacz i krzyk. Dziecko nie analizuje powodów tylko skutki. Dopiero z wiekiem zaczyna rozumieć, że nie może mieć najnowszej konsoli, bo nie ma na to pieniędzy. Tak samo jest tutaj. Nie oskarżam was o brak logicznego myślenia(bo was nie znam i byłoby to niekulturalne), ale wskazuję pójście na łatwiznę. Wiele razy w życiu takie coś obserwowałem wśród najbliższych, np.:
    -Ale ten internet słaby, żeby filmik się nie mógł załadować? XXI wiek i takie problemy?
    Człowiek się skupia na skutkach(wolne ładowanie filmu), ale nie bierze pod uwagę zasięgu, technologi modemu oraz obciążenia własnego łącza. Co tam, że w tle pobiera się 5 plików po 1 GB każdy, co nie? :)
    Wiem, że może to dla was być trudne do przyjęcia, bo większość z was ma raczej tendencję do budowania siebie jako kogoś idealnego. I tu nie mam zamiaru was za to jakoś wyśmiewać, bo to jest lepsze od poniżania swojej wartości. Człowiek pewniejszy siebie raczej lepiej funkcjonuje niż ten, który uważa siebie za kogoś bardzo słabego.

Kolejna sprawa to taka, że ja nie mówię, że wszelkie spadki wydajności to tylko nasze myślenie po najmniejszej drodze oporu. Bywały sytuacje, gdzie gra spowalniała z powodu zmian w kodzie gry.

Cel mojej wypowiedzi był taki, żeby was zachęcić do przemyślenia sytuacji, a dopiero potem do ewentualnych oskarżeń. Jeżeli piszcie, że pogorszyła się wydajność to dobrze- warto takie rzeczy zgłaszać, żeby można było je naprawić. Przestrzegam tylko przed skierowaniem myśli w jeden sposób.

Co do tej części postu moja odpowiedź zawiera się wyżej.

Odpowiedź udzielona użytkownikowi Andromeda5 chyba powinna wyjaśnić Twoje oskarżenia skierowane wobec mnie.

Pozdrawiam,
    MOD_ORZEŁ

4. D.A.R.E.K

D.A.R.E.K User

drogi mod :) ależ ja nie oskarżam, tylko wskazuję potrzebę zmiany treści wciskanego nam kitu :)
    te są już oczytane aż nadto. czyszczenia, reinstalki, które do niczego nie prowadzą itp. wskazówki, są funta kłaków warte w obecnej sytuacji. problemy ludzie zgłaszają od paru dni. trzeba tylko przyjąć uwagi.
    emocji w tej grze pozbyłem się już daaawno - tak gdzieś w erze masowego botowania, gdy nic w tej sprawie nie robiono. aktualnie wskazuje się wam problemy jakie występują, a ty sugerujesz wyhamowanie emocji i włączenie myślenia :).
    może pomyśl nad tym, co pisałem wcześniej i że dziś dla odmiany gra chodzi tylko na "uaktywnionym" wczoraj firefox, a na pozostałych używanych przeze mnie przeglądarkach występuje padaczka :)
    ja już nie mam zamiaru tracić czasu i rozpisywać się do supportu albo odpowiadać na pytania w ankiecie, wskazując większą lub mniejszą potrzebę zakupów itemów za realne pieniądze!
    co to ma do jakości gry - do wysysania pieniędzy owszem, więc - wybacz, w tym na pewno chińczykom nie pomogę, w jakim zakresie mają doić graczy z kasy i czy dojenie jest cacy, czy be :)
    - boty na mapach - masa - zasysają boksy aż miło, a za nadmierne ich strącanie, grozicie blokadą konta
    - brak możliwości robienia misji (głównej fabuły gry) od ok 6 miechów - a wy wprowadzacie kolejne dresy, dresiki i inne pizdrygałki
    oto 2 szt. uwag, które powodują bolesność woreczka żółciowego u masy graczy - jak udzielisz odpowiedzi, kiedy na forum znajdzie się info o usunięciu tych niedogodności - masz u mnie SZACUN, tak głęboki i szeroki, jak przestrzeń kosmiczna tej gry :)
    tym razem pozdrawiam :)

Andromeda5 lubi to.
  5. ATB

ATB User

Ja dla odmiany powiem że jakiś konkretniejszych lagów,problemów z logowanie etc. ostatnio nie doświadczyłem ;) tylko dzisiaj w nocy w zecie w ostatniej fali były małe problemy ale dało rade zrobić(pewnie przez te gg x2).

6. vorilhon

vorilhon User

Modowi nic nie laguje na kompie? A do czego właściwie jest potrzebny MOD?

Ostatnie edytowanie: 19 listopada 2016
  7. To co masz w przeglądarce to jest klient (pozdrawiam programistów).

Andromeda5 i dark4p lubią to.
  8. -aldi95-

-aldi95- User

Nie wiem czym jest to spowodowane, czy ilością graczy na mapie czy zależne jest od czegoś innego, ale dzisiaj jakoś od godziny 15:30 ciężko było latać po drugiej gali, no i oczywiście w low, natomiast na mapach pierwszej gali były bardzo małe lagi. Chociaż na każdej z map miałem między 40-50FPS. Więc chyba to nie jest wina sprzętu? Serwer GE1

Ostatnie edytowanie: 20 listopada 2016
  9. BA_Matroz

BA_Matroz User

Brak aktywności, zamykam.

Pozdrawiam
    MOD_Matroz

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.