Luźne Gatki!

Temat na forum 'Kącik mówców' rozpoczęty przez użytkownika deidara625, 6 grudnia 2013.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. MOD_Drizzt

MOD_Drizzt User

To ja bym wolał nie płacić i nie mieć prawa głosu ;)

2. kris0211.

kris0211. User

No takie życie że niestety trzeba płacić :(
    Bo jak nie to pudełko :oops:

3. MOD_Drizzt

MOD_Drizzt User

Nie życie tylko ustrój, a jak wiadomo ustroje się zmieniają :p

4. MOD_Davidian

MOD_Davidian Guest

Nie byłbyś jedyny,wielu skorzystało by z takiej możliwości.

kris0211. lubi to.
  5. MOD_Drizzt

MOD_Drizzt User

No to normalne, nawet najbardziej uczciwy, dobry i troszczący się o mnie urzędnik nie wyda na mnie moich pieniędzy lepiej niż ja sam ;)

6. MOD_Davidian

MOD_Davidian Guest

Mam nieodparte wrażenie,że z czyichś ust te słowa już słyszałem.

7. MOD_Drizzt

MOD_Drizzt User

Widocznie ktoś myśli tak jak ja, albo już to gdzieś mówiłem. :D

W sumie Ronald Reagan powiedział kiedyś coś podobnego ;):

Ostatnie edytowanie: 5 czerwca 2014
  8. MOD_Davidian

MOD_Davidian Guest

Miałem na myśli pewną osobę z polskiego sektora politycznego,która mówiła nie tylko coś podobnego do twoich słów,ale niemal że coś identycznego.

9. MOD_Drizzt

MOD_Drizzt User

To nie wiem nie znam się na polskich politykach. :p

kris0211. lubi to.
  10. MOD_Davidian

MOD_Davidian Guest

O tym konkretnym,o którym mowa.
    Trudno nie słyszeć.

11. MOD_Drizzt

MOD_Drizzt User

Nie obchodzą mnie politycy, w obecnym ustroju głosuje się na partie polityczne więc mnie interesuje tylko program danej partii, a nie co dany polityk myśli. ;)

12. MOD_Davidian

MOD_Davidian Guest

Prawidłowe podejście,na programy partii politycznych trzeba zwracać uwagę w pierwszej kolejności,jednakże poglądy liderów partii politycznych,w znacznej większości pokrywają się z programami ich partii.

13. MOD_Drizzt

MOD_Drizzt User

Poglądy może tak, ale prywatne zdanie na różne tematy jakoś mnie nie interesuje zwłaszcza, że jak polityk coś mówi to przeważnie tak żeby użyć jak najwięcej słów, których prawdopodobnie znaczenia nawet nie zna i przekazać jak najmniej informacji. :D

14. MOD_Davidian

MOD_Davidian Guest

A jednak,zdarzają się wyjątki.Osoba,którą mam na myśli,chce by w szkołach uczono dzieci wypowiadania się w możliwe najkrótszy i treściwy sposób.

15. MOD_Drizzt

MOD_Drizzt User

No widzisz, a według mnie szkoły powinny uczyć tego co chcą z tym, że jeżeli jakaś szkoła uczy głupot to nikt do niej nie posyła dzieci i nie utrzyma się na wolnym rynku. ;)

16. MOD_Davidian

MOD_Davidian Guest

Tu przyznaję tobie rację,tak właśnie działa wolny rynek.
    A wspomniana osoba,mimo przytoczonych poglądów,żadnym rodzicom nie nakazywała by posyłać dzieci do szkoły,w której właśnie tego ich pociechy były by uczone.Słowa te świadczą jedynie o tym,że ta osoba posłała by swoje dzieci do szkoły,w której zostaną nauczone takiego sposobu wypowiadania się.

17. MOD_Drizzt

MOD_Drizzt User

Wolny rynek fajna rzecz. :D
    Co do tego, czy jakaś osoba by nakazywała czy nie to nie byłbym na twoim miejscu taki pewny, władza deprawuje, to że ktoś coś mówi to nie znaczy jeszcze, że tak zrobi lub nie zrobi, a co do szkół to już niech posyła swoje dzieci gdzie chce nic mi do tego. :p

18. MOD_Davidian

MOD_Davidian Guest

Władza owszem,deprawuje,jednakże...
    Ja uważam,że jak ktoś ma zasady i wyznaje porządne wartości moralne,nie łamiąc ich przez wiele lat,to takiej osobie można zaufać.

19. MOD_Drizzt

MOD_Drizzt User

Też tak kiedyś myślałem, ale zmieniłem zdanie, ludzie potrafią naprawdę długo kłamać i udawać by osiągnąć jakiś cel. :p

20. MOD_Davidian

MOD_Davidian Guest

By z powodzeniem kłamać tak dobrze i przez tyle czasu,trzeba być naprawdę w tym dobry.Nie wiem jak ty,ale ja taką postać widziałem tylko we filmie "Lęk pierwotny".
    W prawdziwym życiu,nigdy.