Mały zasięg mechanizmu P.E.T.

Temat na forum 'Archiwum reszty' rozpoczęty przez użytkownika [TyranuS], 20 listopada 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. [TyranuS]

[TyranuS] User

Witam.
    Mam mały problem z mechanizmem zbierania surowców P.E.T.
    Dawno nie używałem go więc protokoły radarowe były na innym statku ale po przełożeniu ich na kolejny statek P.E.T. nie lata na maksimum swojego zasięgu.
    Czy ktoś ma podobny problem lub wie o co chodzi ?

2. Alfa.Star

Alfa.Star User

a na dobrej konfie jestes? ja tak mialem z namierzaniem alienkow zapomnialem ze na jedne konfie ma lepszy zasieg ;)

3. Po pierwsze jak napisał użytkownik Alfa.Star (któremu dziękuje) musisz sprawdzić dokładnie konfiguracje i wyposażenie. Policz sobie jaki powinieneś mieć zasięg tego zbieracza.
    Po drugie zasięg mechanizmów liczy się dodawać odpowiednie protokoły, wpierw mechanizm potem dodajesz procent.
    Po trzecie zasięg sprawdza się w taki sposób, że z współrzędnych 1/1 na których statek porusza się, pet może być na współrzędnych X/Y. Gdzie X i Y oblicza się w następujący sposób: Zasięg peta na 3 lvl wynosi 3000. Dlatego najlepiej zastanowić się jaka liczba podniesiona do potęgi daje taką liczbę. Mi wyszło tak: 54/55. Oczywiście na mapie wygląda, że jest dalej, ale trudno jest to sprawdzić. Tutaj akurat tak dokładnie nie wyszło :rolleyes:

Pozdrawiam,
    MOD_SZYBKACOBRA

4. MOD_AL

MOD_AL User

Zamykam!
    Pozdrawiam!
    MOD_AL

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.