Montowanie z kwiatków (bug czy nie)

Temat na forum 'Archiwum reszty' rozpoczęty przez użytkownika kalbuk100, 13 września 2020.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. kalbuk100

kalbuk100 User

Witam serdecznie chciałbym się zapytać oraz dowiedzieć się czy inni gracze również nie mogą tworzyć rzeczy więcej niż raz za nowy surowiec (flower).
    Przejdę od razu do rzeczy. Wczoraj zmontowałem sobie po 2 sztuki jakiś tam surowców za kwiatki, po wykonaniu projektu ukazało mi się że dany przedmiot można wytworzyć tylko raz.
    Ale zaraz jakim prawem tylko raz skoro w ilości można wpisać dowolną ilość rzeczy lecz trzeba mieć na to surowiec. Na forum nawet nie jest napisane ile mogę razy wytworzyć dany przedmiot więc pomyślałem że można to tworzyć ile razy się zechce.
    Jestem teraz bardzo stratny bo inny użytkownik może w tym momencie czekać na ostatni dzień eventu i stworzyć sobie 10000 sztuk czegoś za surowiec a ja stworzyłem 2 sztuki i już nie mogę.
    Chyba to nie powinno tak działać ? W końcu jest 30 dni tego eventu a ja po 2 dniach już nie mogę tworzyć połowy rzeczy ponieważ nic nie zostało opisane na jakiej zasadzie to działa.
    Proszę o prześledzenie tego tematu bo wydaje mi się to trochę nieuczciwe wobec graczy.

Legenda i xAlokin lubią to.
  2. TL_Eviana.

TL_Eviana. Team Leader Team Darkorbit

dopytam i dam znać :)

3. kalbuk100

kalbuk100 User

Czekam zatem z niecierpliwością :D

4. -OLO-☠

-OLO-☠ User

mam ten sam problem , nigdzie na forum nie było info , że projekt można wykorzystać tylko raz ale za to można wytworzyć wiele przedmiotów i teraz mogę tylko z zazdrością patrzyć jak inni zbierają kwiatki bo jak nie będzie to zmienione dla mnie zbieranie jest nieopłacalne

5. -OMEN-

-OMEN- User

Mnie też to ciekawi, ważne pytanie.

6. TL_Eviana.

otrzymałam informację, że według nich wszystko działa prawidłowo. Niektóre przedmioty mogą być wytwarzane wiele razy, inne raz i nie jest to błędem. Amunicja i kilka innych surowców może być wytwarzana wielokrotnie

7. -[ERGO]-

-[ERGO]- User

To super, możesz sobie wytworzyć 10k robotów w boju na raz, ale jak wytworzysz jednego to więcej już nie... xD Czy oni naprawdę obrali sobie za cel robić nam na złość?

8. -OMEN-

-OMEN- User

To przecież jakaś paranoja. Jeszcze bym zrozumiał, gdyby od początku było napisane, że każdy możne wytworzyć tylko jeden taki przedmiot i koniec, kropka.
    Jednak w tym przypadku jak napisał kolega wyżej, jeden wytworzy 100, czy 1000 danych przedmiotów, a drugi jeden, bo się nie zorientował i zresztą nigdzie nie ma jasnej informacji co i jak z tym.

Ja tez wolałbym wytworzyć sobie coś z tego co nazbierałem i używać tego już niż ciułać miesiąc te kwiatki i dopiero coś montować.

W takim razie proszę o jasny wykaz, co można zmontować raz, a co wiele razy.

Edycja Eviana: zmiana koloru czcionki

Ostatnio edytowane przez moderatora: 16 września 2020
    korek185 lubi to.
  9. -[ERGO]-

-[ERGO]- User

W ogóle 100 kwiatkow na 10 scrapu jest git, ale 1700 na 10- prismatium? to chyba blad

10. kalbuk100

kalbuk100 User

Aha czyli ja nie mogę teraz wytworzyć przedmiotu bo jeden wytworzyłem a ktoś na koniec eventu wytworzy 1000 sztuk. Super rewelacja ktoś musiał się przejechać żeby inny miał dobrze. No nic tak jak się spodziewałem na każdy event szkoda czasu oraz jak zawsze nic niewyjaśnione jak powinno.

To jest taki scam ze masakra i jeszcze w bp twierdzą ze wszystko jest jak powinno.

Edycja Eviana: nie piszemy postu pod postem, używamy funkcji edycji.

Ostatnio edytowane przez moderatora: 16 września 2020
    -OLO-☠ lubi to.
  11. Dobra skończcie płakać już bo ja np. nawet nie mogę się zalogować w kliencie bo wyskakuje mi błąd Qt5WebEngineCore_dll i nie mogę nawet jednego kwiatka zebrać i jakoś nie płacze jak wy xd.

12. -OMEN-

-OMEN- User

To chyba nie ten temat.

Poza tym nie wiem o wytwarzaniu jakiej amunicji mowa, bo z tych kwiatków chyba tylko miny można wygenerować. Nie zauważyłem możliwości montażu innego ammo, jeśli się mylę niech ktoś mnie naprostuje.

13. warrriat

warrriat User

Miny zarówno jak i rakiety zaliczają się do amunicji

14. szebest

szebest User

gdzie widzisz rakiety do zlozenia za kwiaty?

15. warrriat

warrriat User

Gdzie w mojej wypowiedzi widzisz, że rakiety są do złożenia na kwiatki.

16. -OMEN-

-OMEN- User

Miny - no kawał amunicji, super.

Czy ktoś wie, które konkretnie przedmioty można składać raz, a które wiele razy ?
    Chciałbym już coś złożyć.

Eviana mogłabyś dowiedzieć się u źródła ?

17. TL_Eviana.

Dopytałam ponownie, ale aktualnie udało mi się uzyskać odpowiedz, że wielokrotnie może zrobić amunicję

18. kalbuk100

kalbuk100 User

Widzę że aktualizacja niczego nie naprawiła a już myślałem. Ale jak widać poinformowane jest o 2 rzeczach naprawione a to że teraz jest 95% mniej kwiatków to nic nie napisane. Teraz to faktycznie raczej nikomu się nie opłaca tego zbierać jak przy dobrych wiatrach 3 kwiatki na minute się zbiera. Masakra

19. -OMEN-

-OMEN- User

Przeleciałem się po wszystkich mapach i znalazłem raptem 3 kwiatki kwarcowe. To błąd czy celowa zmiana ?

20. kalbuk100

kalbuk100 User

Ktoś by musiał być głupi by twierdzić że to błąd. Specjalnie ponerfili bo według bp gracze za dużo zbierali