Myszka

Temat na forum 'Archiwum reszty' rozpoczęty przez użytkownika Ric0, 1 maja 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Ric0

Ric0 User

Witam

kupiłem sobie myszke A4 Tech Bloody V8M z programowalnymi przyciskami i teraz nie wiem jak zaprogramować sobie np mieszanie Białka z RSB mam dokupić jakieś oprogramowanie na ich stronie żeby można było tworzyć Makra czy to już jest w myszce i jakoś trzeba to znaleśc?

2. FURION606

FURION606 User

A ja powiem ci tak że zgodnie z OWH

1.2.9 Korzystanie z gier i serwisów dozwolone jest jedynie za pomocą przeglądarki internetowej lub specjalnych narzędzi, które zostały udostępnione przez Bigpoint lub też na użycie których Bigpoint wyraża jednoznaczną zgodę („Zakaz użytkowania nieautoryzowanych skryptów“). W szczególności oznacza to, że stosowanie programów, które powodują nadmierne obciążenie serwera, jest niedozwolone. Zastosowanie oprogramowania do systematycznego lub automatycznego sterowania grami lub poszczególnymi funkcjami gier (boty, makra), do reprodukcji lub analizowania gier, ich elementów lub treści umieszczonych na portalu jest niedopuszczalne.

3. MetallicA

MetallicA User

firma razer tez sprzedaje takie myszki wiec to jest legalne

4. soleiuk

soleiuk User

cześć pozwolilem sobie skopiowac cześć twojej odp: specjalnych narzędzi, które zostały udostępnione przez Bigpoint lub też na użycie których Bigpoint wyraża jednoznaczną zgodę, pokrutce bigpoit wspulpracuje z firmom razer wiec zgoda na to muśi być

5. tomallo99

tomallo99 User

Zanim udostępnisz post, mam prośbę: sprawdź ze słownikiem czy nie popełniłeś żadnych błędów, chociaż ortograficznych.
    Co do tematu: używanie makr jest niedozwolone i karane jak tylko zostanie udowodnione, a współpraca firmy Bigpoint i Razer nie ma tutaj nic do rzeczy.

6. MetallicA

MetallicA User

RAZER I BP nie ma nic do rzeczy ??? firma razer posiada w sprzedazy takie myszki ,a BP I RAZER wspópłpracuja ze soba bardzo mocno ,BP niech dopisze punkt w regulaminie w którym zakazuje uzywania myszek firmy razer zobaczysz jaka afera bedzie,

7. tomallo99

tomallo99 User

Eh... Zgadzam się że firmy współpracują ALE w regulaminie gry jest napisane, że używanie makr jest zabronione, nie ma ŻADNYCH wyjątków. Nie próbujcie wymyślać wymówek.

8. PsZemO.o

PsZemO.o User

ale jemu chodzi tylko zeby skroty od 1do 9 dzialaly na myszce w tedy mieszasz sobie ammo za pomaca myszki a nie klawiatury nie dziala to automatycznie

9. tomallo99

tomallo99 User

A właśnie że nie, makro to funkcja której nie będe tutaj opisywał bo jeszcze bana dostane :D, ale jest to niedozwolone.

10. Wszystko jedno, myszka wysyła te same kody klawiszy co klawiatura. Ważne, że pętlę robisz palcami. ;)

11. Czy Ty aby przeczytałeś regulamin? Grać możesz sobie nawet na joystiku albo na hełmie VR. A uzywanie makr jest zabronione. I nikt Ci nie napisze że nie wolno Ci korzystać z myszki bo jest to podstawa tej gry. Więc myśl Przyjacielu. Makra a myszka to 2 różne i odrębne rzeczy. Rozróżniasz pojecia
    Hardware i software?

Ostatnie edytowanie: 2 maja 2015
    kris0211. i tomallo99 lubią to.
  12. MetallicA

MetallicA User

zabronione ?? a kto mi zabroni ?? myslisz ze ludzie z suportu lub blisko zwiazani z BP nie uzywaja makra ?? regulaminu nie czytałem ni nie zamierzam czytac, wiekszosc graczy przeczytało regulamin i co lataja 24/7 na skrzyneczkach ! jak znajde chwilke czasu skontaktuje sie z firmą RAZER ciekawi mnie co oni myślą o tym .

13. Ric0

Ric0 User

ojjj tam jeśli grozić mi będzie ban za taką drobnostke to trudno - ale i tak wiem że nic mi nie zrobią bo kupiłem tą myszke po poleceniu mi przez kolege z klanu który używa tego cały czas od 2 lat i jeszcze ani razu nie został złapany więc spokojnie można latać a co do firmy Razer to faktycznie mają takie same myszki z makrami i razem z BP współpracują przy kilku projektach jeszcze kilka miesięcy temu przecież był event że rozdawali dresy Razera do golców więc luuuzik musieli by się postarać i łapać osoby które nie latają na myszkach Razera a to graniczy z cudem żeby ktoś wiedział na jakiej myszce lata dany gracz :cool:

14. Wiesz pod co takie oznajmienia się kwalifiują?
    Polecam. Przynajmniej głupot nie będziesz pisał.

15. tomallo99

tomallo99 User

Może i racja, że to na jakiej myszce ktoś lata jest praktycznie niewykrywalne. Nie zmienia to jednak tego, że tacy gracze powinni zostać ukarani, ponieważ makra dają przewagę nad graczami bez żadnych specjalnych myszek. Ja na przykład nie posiadam takiej możliwości i gracze korzystający z wyżej wymienionych rzeczy mają nade mną przewagę.

16. Jest napisane oprogramowania, a nie sprzętu. :)

Swoją drogą, kupienie takiej myszki jest jak kupienie lepszej karty graficznej, procesora lub internetu, dzięki czemu nie będziemy mieć lagów, a to jest znaczne ułatwienie. (trochę przesadzam)

Googlując więcej na ten temat każdy ma inne zdanie.

17. Słusznie. Czyli przyznajesz nam rację. Wprowadzasz modyfikację (oprogramowania) swojego sprzętu które to ma wpływ na działanie gry (automatyka zmiany amunicji). Jakby "nie paczał" wpływasz na stronę gry. I jakby "nie paczał" nie jest dopuszczalne wg. OWH. Nie rozpatrujemy teraz czy jest to wykrywalne czy nie. Rozpatrujemy czy wolno Ci to zrobić czy też nie. A nie wolno.

A w zasadzie szkoda bicia piany. Zapytajmy Moderatorów/Administratorów jak oni zapatrują się na ten punkt i sytuację opisaną przez założyciela tematu.

18. Ale taka myszka ma swój własny procesor (np. Razer) i wysyła takie same kody jak KLAWIATURA. Połowa myszek z makrami, nie korzysta z oprogramowania na KOMPUTERZE. Tak więc nie przyznaje Ci racji. :)

19. 1.2.9 Korzystanie z gier i serwisów dozwolone jest jedynie za pomocą przeglądarki internetowej lub specjalnych narzędzi, które zostały udostępnione przez Bigpoint lub też na użycie których Bigpoint wyraża jednoznaczną zgodę („Zakaz użytkowania nieautoryzowanych skryptów“). W szczególności oznacza to, że stosowanie programów, które powodują nadmierne obciążenie serwera, jest niedozwolone. Zastosowanieoprogramowania do systematycznego lub automatycznego sterowania grami lub poszczególnymi funkcjami gier (boty, makra), do reprodukcji lub analizowania gier, ich elementów lub treści umieszczonych na portalu jest niedopuszczalne.

w tym samym punkcie masz o makro :p

20. "1.2.9 ... Zastosowanie oprogramowania do systematycznego lub AUTOMATYCZNEGO sterowania grami lub POSZCZEGÓLNYMI FUNKCJAMI gier ..." Chciałbyś jakoś inaczej ten punkt rozpatrywać? ja żebym pękł nie dam rady. Dziękuję pozamiatane. Stosowanie makr jest niedopuszczalne na czym byś nie latał i czym byś nie sterował. :)

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.