Na pewno rekompensata?

Temat na forum 'Pytania techniczne, problemy, bugi' rozpoczęty przez użytkownika ρsчсноρдткд[]™, 31 sierpnia 2023.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. Witam,

mam kilka pytań odnośnie działania skryptu przydzielającego odszkodowania:
    - według jakich obliczeń gracze otrzymali tylko trzy dni premium, jeśli częściowy a nierzadko wręcz całkowity brak możliwości zalogowania się do gry miejsce ma już od drugiego dnia eventu Hitac (start 17.08), czyli na ten moment to już 13 dni nieustających problemów z logowaniem?
    - dlaczego rekompensata zostanie podzielona na kilka terminów, skoro dość logicznym faktem jest, iż gracze posiadali takie pakiety jak premium czy rabat jednocześnie?
    - czy słusznie domyślam się, że gracze posiadający pakiety z kodu celowo nie zostali objęci rekompensatą?

Jeśli chodzi o ostatnie pytanie, to może z góry wyjaśnię dlaczego nie zgodzę się z ewentualnym stwierdzeniem, że znaczenie ma czy pakiety pochodziły z kodu czy były zakupione: kodu nie otrzymaliśmy w prezencie, a powstał on, ponieważ DarkOrbit było niegrywalne, podobnie jak ma to miejsce teraz. Zatem jeśli gracze nie mieli możliwości wykorzystać otrzymanych pakietów, ponieważ działanie gry było mocno ograniczone, to z jakiego powodu rekompensaty za ostatnie dni nie przewidziano dla kont, na których nic nie zakupiono? Dodam, że beznadziejne działanie serwerów ma ogromny wpływ na decyzje o zakupie czegokolwiek, bo kto z osób, które od prawie dwóch tygodni mierzą się z tak absurdalnymi warunkami gry i/lub nie są w stanie dostać się na mapę, kupi przykładowe premium? W jakim celu gracz, który nie jest w stanie dostać się do gry, miałby zakupić wspomagacz, który ma sens tylko podczas grania?

Warto byłoby zastanowić się czym dla BP jest rekompensata, gdyż istnieje niemała różnica między zwrotem kosztów (już pomijając, że gracze stracili więcej niż trzy dni premium), a rekompensatą, ale mam nadzieję, że może uda się to sprostować w tym wątku.

I droga Eviano, żebyś nie poczuła się zaatakowana, to na wstępie dodam, że absolutnie nie posądzam Cię o decyzje w sprawach technicznych. Wbrew temu, że nas (graczy) nie doceniasz, to doskonale wiemy na czym polega Twoja praca i tego typu wątki nie powstają w celu zrzucania na Ciebie winy, a jedynie otrzymania informacji na jakim etapie uświadamiania "góry" jesteś, bo przecież zapewne sama zdążyłaś zauważyć, że owe odszkodowanie jest czystą kpiną?

Oczywiście jeśli jest to tylko część zwrotów z konkretnej dziedziny, a sprawa problemów będących z nami nieco dłużej będzie rozwiązana w inny sposób, to temat można pominąć.

Ostatnie edytowanie: 31 sierpnia 2023
  2. nie rób sensacji

3. Nie robi sensacji ale ma całkowitą rację. Co z graczami którzy nie mieli żadnych pakietów itd a chcieli grać?
    Wczoraj miałem do ubicia tylko 3 Batki do misji normalnie zajęłoby mi to z 5 minut bo wiadomo trzeba dolecieć od jednego do drugiego a zajęło mi to z 3h bo po jakimś czasie się poddałem bo lasery nie działały, skoki przez portal tragiczne i z tego co widziałem na czasie to większość miała ten problem. Także to żadna rekompensata tylko częściowy zwrot kosztow poniesionych..

.-T_H_O_R-. lubi to.