Naprawiane dronów

Temat na forum 'Archiwum reszty' rozpoczęty przez użytkownika VerbasterS, 27 lutego 2018.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. VerbasterS

VerbasterS User

Czy jest mi ktoś w stanie wytłumaczyć co się obecnie dzieje z tymi dronami? Naprawiłem wszystkie 10 dronów po czym wyleciałem się bić i okazało się ze 2 nie zostały naprawione.

2. moze przez przypadek nienaprawiles ich? raz na ruski miesiac przydalo by sie czyscic ciastka na kompie? blad gry? wiele jest niedociagniec. w razie czego pyta sie tych co niewiele umieja

3. Alfa.Star

Alfa.Star User

to jest bug ja tak mialem juz 2 razy tez ze wszystkie drony naprawione a na mapie 5,2 wbilem drony to sie zrobilo 5,8 bo sie drony "obudzily" w czas xD

4. D.A.R.E.K

D.A.R.E.K User

oho, chyba jednak jest coś na rzeczy :), bo ja miałem ten sam problem kilka dni temu.
    od lat naprawiam ręcznie cały kpl, gdy irki mają 90%, tak też zrobiłem i tym razem. przejrzałem po naprawie - ok, wszystkie 10 mają poziom 5, to fru na kubiki i protki podbić lvl-ek. wpadło kilku "gości" - parę potyczek, padnięć i odrodzeń w porcie. wszystko ok, a jak odrodziłem się na bazie, to już niestety bez 2 irków. mało tego, apis i zeus okazało się, że nie są naprawione i na poziomie 5, tylko mają już ponad 80% uszkodzeń i są nadal na 6 lvl-u. gdyby mnie wtedy coś nie tknęło i zwyczajowo nie sprawdziłbym jak tam dronki, pożegnałbym pewnie zeusa z apisem, święcie przekonany, że te też są naprawione:eek:
    nie pisałem do tzw. "ekipy", ale jeśli to już kolejny, podobny przypadek, to może jest jakiś problemik systemowy ?

5. MOD_M4

MOD_M4 Guest

Drodzy gracze, problem jest nam znany i został zgłoszony.
    Na chwile obecną proponuję jednak znaleźć miejsce w dodatkach na CPU naprawiające drony (to taka moja osobista sugestia).
    Pozdrawiam
    MOD_M4

6. D.A.R.E.K

D.A.R.E.K User

hmm, jeśli już o tym wiecie i jest to błąd w grze, to w takim razie czy istnieje możliwość rekompensaty systemowej poszkodowanym za wydatki na zakup nowych dronów, ich ulepszenie itp ????, czy to tylko moje pobożne życzenie ?

7. MOD_M4

MOD_M4 Guest

Nie jest to zależne od nas.
    Jeżeli jakakolwiek rekompensata będzie przyznana, pojawi się odpowiednia informacja na forum.
    Pozdrawiam
    MOD_M4

8. ja z mojej strony moge powiedziec ze juz slyszalem o rzadkich przypadkach sprzed lat ze cpu nie naprawilo dronów mimo tego ze bylo na statku
    jednakze chciałbym sie podzielic taka sugestią ze nigdy takiego cpu nie kupywalem ze wzgledu ze nie ufam takiemu czemus i dobrze na tym wychodze naprawiam drony recznie od kiedy mam irki i u mnie nie ma zadnych problemów
    pamietacie jak kiedys byly KOSMICZNE LAGI jak sie mialo na statku ulepszone CPU skoków?byc moze noszenie tego cpu powoduje te problemy
    PS sorki za ortografie :)

9. 10 kuponów na naprawę to nie majątek a i naprawienie ręcznie nie trwa kilka godzin :p Ja sprawdzam drony zawsze przed wbiciem na mapę :p Jak przy następnym naprawianiu będę miał ten problem to najwyżej kilkukrotnie naprawię i może będzie ok :)

MOD_TORO lubi to.
  10. 4 dni temu miałem naprawione wszystkie drony i niestety 4 pekły mimo ze mnialem cpu napraw xdd

11. OgorAS

OgorAS User

Jak widze nie tylko i ja mialem problemy z naprawa dronów. Naprawiam zawsze wszystkie drony a tu nagle 3 pekły a byly jak inne naprawione . Co do rekompensaty -wątpliwa sprawa . Jak zwykle mozna gracza kopnąc w d.. i jeszcze powiedziec mu zeby nastepnym razem bardziej pilnował dronow . Tylko swoją drogą szanowny modzie M4 wytłumacz mi co ma dac zarezerwowanie miejsca na cpu naprawcze na statku kiedy pomimo naprawy dronow one i tak pękają .Wiec nie rozumiem twojej propozycji z tym cpu.Czy je masz na statku czy nie to był jakiś błąd i drony pomimo naprawy pekły wiec te cpu nic nie da .

12. MOD_M4

MOD_M4 Guest

Na przykładzie mojego klanu powiedzieć mogę iż ucierpieli tylko ci którzy nie mieli tego wynalazku, ale to tylko moje osobiste spostrzeżenie.
    Pozdrawiam
    MOD_M4

13. Ghost_User

Ghost_User User

Niereprezentatywna próbka statystyczna...

14. D.A.R.E.K

D.A.R.E.K User

ja wiele lat temu ten wynalazek wyciupałem ze statku, jak kpl dronów pękł przy 78%. wtedy też głoszono, że to błąd cpu powodował bum. od tamtej pory sprawdzam dronki przed każdym wylotem i naprawiam ręcznie cały kpl przy szkodach 90%.
    opisałem sytuację, że w moim przypadku grafika była cacy po naprawie, a rzeczywistość zeżarła 2 szt. i o mało co apisa z zeusem. te akurat uchowały się, bo mają większy limit na szkody, ale niewiele brakło do straty.
    nie ma gwarancji czy z cpu, czy też bez niego nie spotka cię niespodzianka na mapie. jeśli już uznano, że jest to w pewnym sensie błąd systemowy, a nie gracza, winna być też systemowa rekompensata. odtworzenie stanu posiadania pochłania kredki/urkę, a już ulepszanie dronów do 16 lvl-ka zżera urkę nadmiernie i to jest bolesne :)

15. OgorAS

OgorAS User

Na przykładzie mojego klanu powiedzieć mogę iż ucierpieli tylko ci którzy nie mieli tego wynalazku, ale to tylko moje osobiste spostrzeżenie-jak sam widzisz Modzie problem jest bo pomimo naprawy drony pękły .O tyle jest to dziwne ze u mnie pękły 3 szt w tym apis! który jak wiadomo ma mniejsze uszkodzenia . Wiec jak to możliwe ze naprawiam wszystkie drony a 3 i tak pekaja w tym apis ? Czy nie powinny pęknąć inne drony a apis nie?.Ta sytuacja już pokazuje że coś nie tak jest.Jak Darek napisał w tym przypadku powinna być rekompensata systemowa dla tych graczy .Bo urka poszła nie z winy gracza.Tylko pewnie bedzie jak zawsze BP napisze ze wszystko u nich ok i to nasza wina. W druga strone szybko są wprowadzane systemowe rozwiązania ale juz w strone gracza to idzie jak po grudzie zwrot lub wcale.Jesli nie systemowe to przecież mozna sprawdzic u kogo wystąpily te problemy i oddac ręcznie urke czy drony graczowi? Czy to jakis problem wiekszy jest? chyba nie

16. MOD_JD

MOD_JD User

Temat nieaktywny, zamykam

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.