Nasz punkt widzenia, a inni gracze.

Temat na forum 'Archiwum reszty' rozpoczęty przez użytkownika LaserFire3, 13 marca 2016.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. LaserFire3

LaserFire3 User

Hej.

Ostatnio grając z bratem, spojrzałem na ekran laptopa i zdziwiła mnie pewna sprawa, u mnie byłem tuż obok jego Lenova, a u niego byłem daleko za nim. Postanowiłem jakoś to pokazać, więc nagrałem dwa filmy (jeden kamerką, ponieważ nagrywanie na laptopie zjada fpsy i spadają one poniżej 60), następnie je zsynchronizowałem i wyszło to paskudztwo:

Dlatego następnym razem jak w jakiś niewyjaśniony sposób ktoś was bije z połowy mapy, pomyślcie, że może u niego na ekranie jesteście tuż przed nim :)

Pozdrawiam.

2. Jakoś nie widzę różnicy, ale chyba po prostu ślepy jestem :D. Ale filmik i idea spoko :p

3. SuSzAk

SuSzAk User

No ciężko zobaczyć różnicę, gdy połowa ekranu jest ucięta.
    Ale wiem o co ci chodzi i (nie sprawdzałem tego, ale tak myślę) gdy mamy większą rozdzielczość to widzimy więcej, to jedna sprawa, a druga jest taka, że grając na 3D też jest inne pole widzenia, niż gdy gramy na 2D.

Jeśli się mylę niech ktoś mnie poprawi.

4. LaserFire3

LaserFire3 User

Mogłem nieco jaśniej to przedstawić. Ogólnie grając z bratem pomagałem robić mu misję. Miał jedną z celem aby nie umrzeć, postanowiłem lecieć równo z nim, tak aby ewentualny agresor zaczął bić we mnie, a nie w niego. Wszystko było w porządku, ale kiedy obróciłem się w lewo i spojrzałem na ekran laptopa zobaczyłem swojego Goliatha daleko za moim bratem.

Film mogłem jeszcze bardziej spowolnić, ale jest moment, kiedy zatrzymałem jedną klatkę i widać to, po prawo Goliath jest dalej niż po lewo.

Wszystko było dobrze zsynchronizowane metodą tzw. okrzyku synchronizacji :D.

Jeszcze inna sytuacja, lecimy na portal, u siebie widzę, że lecę przed moim bratem, ale u niego jestem za nim. Nie mam pojęcia dlaczego są aż tak duże różnice, rozumiem to, że występują, ale żeby aż tak?

5. Vito34

Vito34 User

może to być spowodowane też różnicą komputerów a dokładniej tego co mają w sobie nowszy bądz lepszy jest szubszy za razem.Ale to tylko moje zdanie (to tak jak z lagami jedni je mają a inni nie)

6. na laptopach i starych jak świat komputerach to sobie możesz. Jak ci nie pójdzie tryb 3D to sobie sam odpowiedziałeś a jak ci pójdzie to się ucz grać na 3D o wiele lepiej się gra :D

7. LaserFire3

LaserFire3 User

Ta starych jak świat, 3D wygląda BARDZO słabo. Ustawienia mam takie jakie mamy, aby się skupić na grze, a nie na kolorowych tłach mapy i tym podobnych.

Nie, nie jest to różnica sprzętowa, 60 fps to 60 fps.

8. S*Y*Z*Y*F

S*Y*Z*Y*F User

trzeba wziąć pod uwage tzw. poślizg, czyli różnica czasu między komendą a faktyczną reakcją. opóźnienie serwera czasem moze być na tyle duże, że widać wyraźnie te róznice (np. widzisz że dolatujesz do portu i powinna sie strefa załączyć, a ciebie jeszcze coś leje z poza ekranu). szczególnie ma to miejsce podczas sytuacji gdy jest sporo ludzi na serwerze, lub gdy trwa jakiś event duży. poza tym rozdzielczość ekranu, tryb 3D/2D oraz osobiste ustawienia wielkości ikon na mapce ma znaczenie, bo perspektywa jest inna.

9. BA_Matroz

BA_Matroz User

Brak aktywności, zamykam.

Pozdrawiam
    MOD_Matroz

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.