Niedziałający e-mail i cyrk z pomocą techniczną

Temat na forum 'Archiwum reszty' rozpoczęty przez użytkownika !!!!!S!!!!!, 17 października 2019.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Od dosyć dawna na mój e-mail nie przychodzą z tej gry żadne wiadomości - potwierdzenia płatności, newslettery itp. W sumie wcześniej szło mi to na rękę, ponieważ nie musiałem czyścić poczty z tego spamu, ale przyszedł czas na zmianę hasła do konta - hmm, link do zmiany hasła nie przychodzi, z e-mailem to samo.

Piszę więc do pomocy technicznej o rozwiązanie tego problemu i ewentualną zmianę e-maila. Szybko (dnia następnego) dostaję od nich maila, że pierw mam im udowodnić iż konto jest moje:
    • Mam dać skan swojego dowodu osobistego (no.. już wysyłam..)
    • Potwierdzenia płatności, numery transakcji (te, które NIGDY nie przyszły na mojego e-maila, ale mam je dać..)
    • Potwierdzić, że e-mail z którego piszę należy do mnie. (I tu sprawa jest o tyle śmieszna, że piszę do nich właśnie z tego e-maila, który jest przypisany do mojego konta, a dla nich to nie jest żaden dowód..)
    Później przez kilka dni "analizowali" ten problem i w końcu dostałem od nich odpowiedź, że e-maile wysyłane są poprawnie.. Przecież do mnie nie przychodzą, a problem raczej po mojej stronie nie leży. Zrobiłem wczoraj nowe konto na ten e-mail i sprawdziłem czy linki z tego konta przychodzą - tak, przychodzą i to po kilku sekundach, a link dotyczący zmiany e-maila mojego głównego konta nie przychodzi już tydzień.

Przed chwilą dostałem od nich wiadomość, że jak im nie podam tych informacji, to nic nie zrobią, olewając jednocześnie to, co wcześniej do nich napisałem. Chyba ani razu nie przeczytali z uwagą żadnej z moich wiadomości..

Nie wiem jak w inny sposób mam udowodnić, że konto jest moje. Przyda mi się jakaś indywidualna pomoc jednego z administratorów. Piszę tu wątek, ponieważ nie mam już nerwów na zabawę z pomocą techniczną, a nie wiem co robić.

2. Niestety nic nie wskórasz. Moja batalia ze znajomym trwała ponad 20 dni, po każdym wysłanym mailu support odpisywał, że trwa analiza przesłanych danych. Dwukrotnie po kilku analizach prosili ponownie o przeslanie danych, które zostały już im dostarczone wcześniej. Po przesłaniu wszystkiego co tylko było w posiadaniu(wstępnie support prosił tylko o niektóre z tych danych) włącznie ze skanem dowodu osobistego, który NIC nie wnosił do sprawy ponieważ nikt nie okazuje dowodu osobistego przy rejestracji oraz korzystaniu z konta okazało się że nic nie można z tym zrobić. Brak wysłania doładowania paypass(ostatnie takie miało miejsce 4 lata temu - dokument został wyrzucony bezpośrednio po doładowaniu(kto to trzyma na pamiątkę?) to na dodatek po takim czasie dawno by wyblakł.
    Podsumowanie:
    - wysłano skan dowodu osobistego
    - wysłano kilka nicków, które były na koncie przez okres jego użytkowania
    - wysłano numer telefonu z którego były wysyłane SMS (zarządali jednego z takich SMS - telefon zmieniony od tego czasu dwa razy, archiwizowałem SMSy specjalnie dla BP na dyskietkach - ironia pełną parą)
    - wyslano wszelkie dane konta w tym ID
    - wysłano informację od administratora poczty dotyczącą konta pocztowego - próba zakończona porażką, poczta jest blokowana i bezpowrotnie usuwana z serwerów po upływie 180 dni nieużywania.
    - wysłano numer buta
    Po tym wszystkim ze względu na brak możliwości dostarczenie dowodu zakupu uri, premki lub innych "dobrodziejstw" sprawa została zamknięta. Pisania ponownie odnośnie tej sprawy z maila z którego była prowadzona sprawa lub z innego odnośnie tej sprawy została zagrożona zbanowaniem maili oraz zablokowaniem dostępu do konta na grze. Tym samym na chwilę obecną nie można korzystać bezpiecznie z konta, gdyż nie ma możliwości zmiany cyklicznie hasła co powoduje brak możliwości z "dobrodziejstw". Nie będę w sposób niepewny przekazywać danych ze źródeł płatności na koncie, które jest własnością BP, a ja będąc jego użytkownikiem nie mogę swobodnie zmieniać hasła. Po długich rozmowach z administratorem portalu pocztowego udało się stworzyć "duplikat" poczty lecz do dnia dzisiejszego nie przyszedł ani jeden mail z BP.

3. SλώczγK

SλώczγK User

mam ten sam problem poczta interia - ale pomocy ze strony BP żadnej mimo że prosiłem o pomoc to z ticketa zrobilo się 10 po czym ostatecznie stanęło na tym że to nie ich problem bo od nich e-mail wychodzi więc dla nich sprawa jest zamknięta :D

4. Zeus_33

Zeus_33 User

może mają twój mail na czarnej liście zapytaj ich o to bo sami ci nie powiedzą :):) miałem tak z przypominaniem hasła :D

ja zostałem skazany pare dni temu za pushing którego nie robiłem i nawet nie mogę się od tego odwołać :/ bo mi piszą że się nie da :) a jak poprosiłem o dowody to tyłek wypięty :D

5. TL_Eviana.

TL_Eviana. Team Leader Team Darkorbit

SλώczγK, jeśli sprawdzają w systemie, że wiadomości na Twoją skrzynkę wyszły poprawnie, to taką odpowiedź własnie otrzymasz. Są wewnętrzne procedury, których nikt nie nagnie, ze względów prawnych. Nie dziw się, że chcą dokument potwierdzający tożsamość, zawsze możesz zakryć numer dowodu i pesel. Co gdyby ktoś Ci wlazł na konto i napisał do PT, że chce zmienić maila, a oni od tak by to zrobili? o_O wymiana danymi tutaj, między graczami, jest codziennością, no nie oszukujmy się Panowie. Więc albo potwierdzisz im, że to Twoje konto, dostarczysz wszelkie dokumenty o jakie proszą, czasem mogą poprosić o np więcej potwierdzeń płatności, co z pewnością ich w tym upewni. Nie dostarczysz, no to prosta sprawa, zgłoszenie zostanie zamknięte.

Zeus_33, to jest temat o mailu, nie o poshingu. Bigpoint nie musi Ci podawać żadnych dowodów, wystarczy, że te dowody ma przypisane i udokumentowane do Twojego konta.

Temat zamykam, bo to nie jest wątek dyskusyjny. A ustalenia co do zmiany maila są chyba znane.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.