Niesłuszne Bany za Pushing

Temat na forum 'Archiwum reszty' rozpoczęty przez użytkownika myha, 17 czerwca 2020.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. myha

myha User

Witam wczoraj spotkała mnie bardzo niemiła wiadomość że moje konto zostało zbanowane za Pushing na 14 dni . Problem w tym że nie bocę i nie używam innych nielegalnych programów w tej grze , a jednak dostałem bana , bana za coś czego nie zrobiłem . Okazało się że gdy latałem sobie spokojnie na 3bl i 1bl i biłem wieczorami Invoki to podlatywała do mnie cytka z firmy eic i przyciągała mi atak , jak wiadomo gdy Cytadela przyciągnie ten atak , nasz statek ją zaatakuje ale że nie miałem chęci bić się z tym graczem to strzelałem raz i leciałem z powrotem do Invoka . Lecz jakaś miła osoba dobijała tą Cytadele i okazało się ze jednego dnia ubiłem ją 79 razy lecz to ona mi przyciągała ten atak . Po głębszym zastanowieniu stwierdziłem że chyba nie robi tego przypadkowo i sprawdziłem profil tego gracza okazało się że ten gracz ma dopiero 17 lv a ma dostęp do map na który potrzeba 24lv i osoba poniżej tego lv tam nie wleci . Nic bardziej mylnego na bugu na low dało się nawet Firmę zmienić i zostawić statek na dowolnej mapie nie mając nawet do niej dostępu. I znając tą grę i system jakim się kieruje to ta osoba napisała Tiketa ze podkłada mi się do misji itp . I oczywiście oba konta poleciały na bana . Problem w tym że ja się z tym banem nie zgadzam bo tracę swój czas i pieniądze na rozwój konta które byle kto może zbanować , a konta które bugowały pkt na ostatnim Evencie na statki i nabiły kosmiczne ilości pkt po ponad 6k , gdzie taka ilość nie jest w ogóle do zdobycia bo mając 2100pkt już za żaden statek nie daje nam pkt. Jakoś banów nie dostały i ja się pytam gdzie jest sprawiedliwość w tej grze , gdzie jest administracja i gdzie są ludzie odpowiedzialni za takie karygodne błędy w tej grze . I potem się dziwicie że coraz mniej ludzi w to gra , bo mają dość programów i bugów które grają za graczy ... Pozdrawiam

=Aspazja= lubi to.
  2. Witaj w grze PvP gdzie za PvP dostaje sie bana i minus 30% pd i powazki mimo ze konta nie sa ze soba powiązane sam to odczulem 3 tyg temu zero możliwości odwołania , niestety jest na tej grze sporo ameb społecznych które z zamiłowaniem czyszczą konta z powazki lub robią pushing a suport zamaist sie tym zajac cyk banuje ciebie .

3. myha

myha User

Własnie o to chodzi bo takiemu to konta nie szkoda bo to konto ma służyć tylko po to by zrobi pushing a , ja pakuje realną kasę i swój czas i gram uczciwie ale bp woli wierzyć komuś kto pisze do nich tiketa o treści "" Witam podstawiam sobie statek do misji na graczy o to jego nazwa i profil pilota "" i Bp takim osobom wieży a ja mam "miałem " konto na full i nie potrzebuje podstawiać sobie statków bo nie mam już żadnej misji na statki dla mnie to jest śmieszne .I najlepiej jakby ktoś z forum z Adminów się odezwał w tej sprawie do centrli by odbanowali konta zbanowane niesłusznie . Bo w tym momencie myślę że nie tylko ja zostałem tak oszukany przez BP

4. Ankalagon

Ankalagon User

Wiecie co? Macie full konta a opisujecie zdarzenia jak byście grali od miesiąca lub dwóch. Rozumiem że niesłuszny ban etc. No ale widzicie/ widzisz, że ktoś kombinuje to problem w tym żeby odlecieć i zgłosić samemu sprawe do PT? ( dmuchac na zimne)
    Są ameby w tej grze, jak wszędzie no ale .... nie gracie chyba pierwszy raz, że tak łatwo dejecie się załatwić?

5. Nie licz na to że Cię odbanują, nałożona została na Ciebie blokada i nie zdejmą jej póki nie minie jej czas. Twoje odwoływanie tutaj lub jakie kolwiek pisanie tutaj również nic nie da..Proponował bym Ci również nie wkładać w tę grę realnej gotówki jeśli masz wysoki LVL i dobre wyposażenie, lepiej wydaj ja na swoje potrzeby w życiu realnym po za tym szkoda marnowania Twojego czasu. BP banuje wybiórczo tych kto im ktoś podłoży to raz druga sprawa te blokady które są nakładane na konta jak i również zabierane jest poważanie lub doświadczenie również jest zabierane wedle upodobania, dlaczego tak sądzę ? dlatego iż kilka dni temu zostali zbanowani gracze za wykorzystanie błędu w grze a mianowicie " poważanie, montownia itd " BP postąpiło w taki sposób iż została nałożona blokada na konta 14dni + 30% zabrano takowym delikwentom poważania po za tym nic z konta nie usuneli co zostało pozyskane z owego błędu czyli ulepszone lasery,osłony,klucze itd co najlepsze 20LVL ma generała i będzie go miał, natomiast innemu graczowi z 24LVL który wykorzystał ten błąd i zbugował poważanie zabrano wszelkie poważanie do 0 inaczej wyzerowano. Gdzie tutaj sprawiedliwość ? otóż to nie ma i nie będzie mało tego BOTY latają sobie po mapach a jest ich mnogo i BP nic z tym nie robi bo po co mają banować nowi gracze dołączą do gry co zobaczą ? zobaczą aktywność na wszystkich mapach aktywni gracze ale czy zautomatyzowani to nie ma dla nich znaczenia ważne że jest aktywność w grze. Napiszesz do wsparcia zawsze otrzymasz te same odpowiedzi typu kopiuj wklej z racji tego iż wsparcie zapomniało już jak się używa klawiatury.. szczerze to wsparcie jakie tutaj jest nie można nazwać wsparciem ani pomocą techniczną.. Znajdą się pewnie tacy którzy za chwilę mnie zaczną krytykować za to co napisałem, szczerze ? nie przejmuje się krytyką mam prawo do wyrażenia swojej opinii i będę to robił.

Ostatnie edytowanie: 17 czerwca 2020
  6. myha

myha User

No spoko tylko ja się na przykład nie spodziewałem ze za to dostane bana bo jak robiłem misje na statki to nie patrzyłem i biłem wszystko jak leciało i czasami po 1000 statków dziennie i tak np 5 dni z rzędu zależało od czasu wolnego itp i jakoś wtedy to mnie ludzie nawet tym pushingiem straszyli i jakoś nie dostałem a tu proszę bije sobie alienki i cyk ban za co za niewinność.

7. mm70_9

mm70_9 User

Fakt przegięcia są w obie strony, za pushing celowy kary powinny być ale jaskrawe przegięcie to nie generał na 20lvl z drugiego miejsca poważania ale generał na 5 miejscu z 13lvl. Pisanie nic nie daje ale czy wsparcie techniczne tego nie widzi lub mają to gdzieś ? Jedynie co działa to obsługa czatu i forum i zaraz temat mało wygodny zostanie zamknięty. Osobiście ubijając jednego gracza setki razy jednego dnia jak zawisł na porcie zgłaszałem bota na suport i ja kary nie dostałem ale z tego co widziałem bot też nie.

8. Ankalagon

Ankalagon User

Jedynie kasa przemawia do tych co zarzadzają tą grą. Wydawajcie ją na inne bibeloty. Ja osobiście przestałem grać i radzę to samo wam do czasu aż BP nie zrozumie błędu jaki popełnia.
    @myha na jakim serwerze grasz, że tyle dziennie graczy ubiłeś robiąc misje na 10k statków?

9. CM_Zero

CM_Zero Forum Moderator Team Darkorbit

myha

Drogi graczu,

Skargi składamy w odpowiednim dziale na forum, a nie gdziekolwiek indziej. Temat zamykam.

Z poważaniem,
    MOD_ZERO

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.