Pomoc techniczna (Niezbyt już) nowe OWH

Temat na forum 'Archiwum reszty' rozpoczęty przez użytkownika ShatteredHeaven, 24 lutego 2017.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Witam, nie jestem zbyt ogarnięty w języku urzędowym i tych sprawach, i stąd mam do Was prośbę: mógłby mi ktoś łopatologicznie wytłumaczyć ten podpunkt obowiązujących od bodajże listopada OWH -

Opłaty za zwłokę i storna
    • W przypadkach opóźnienia w płatnościach Bigpoint zastrzega sobie prawo do żądania ustawowych odsetek. Przestaje jednak obowiązywać opłata administracyjna za blokowanie konta gry z powodu zwłoki. W przypadku poniesienia kosztów odwołania, za które będzie odpowiedzialny użytkownik (np. brak wystarczających środków), Bigpoint może zażądać odszkodowania.
    Oznacza to, że np w sytuacji gdy kupiłbym premkę, a na karcie załóżmy brakłoby mi 10 pln, a ja bym o tym nie wiedział, to czy mogliby np mi przyznać tą premkę a za tydzień wyskoczyć z odszkodowaniemz kosmosu za zwłokę? Może trochę głupie pytanie, ale wolę wiedzieć z czym to się je :D

Ostatnie edytowanie: 27 lutego 2017
  2. Orientuje się ktoś w tym? Zależy mi na szybkiej odpowiedzi.

Ps. Wiem, że nie powinno się pisać posta pod postem, ale edytując nie da rady "odkopać" tematu.

3. Wydaje mi się że po prostu jakby Ci brakowało kasy na koncie to płacąc zapłacił byś daną kwotę a w banku miałbyś ujemne saldo :p
    Widać nikt się nie spotkał z taką sytuacją więc nie wiadomo :p

4. Z tego co się orientuję istnieje pewien rodzaj płatności, który (jak ja to rozumiem) daje możliwość zakupu i uiszczenie opłaty w późniejszym terminie.

5. =Aspazja=

=Aspazja= User

Co do sytuacji,o której piszesz (kupno premki czy czegokolwiek innego) - nie ma takiej możliwości. Nie napiszę,ile razy używałam karty,więc gwarantuję Ci,że nie kupisz nic,jeśli nie masz na koncie wystarczających środków.Po kliknięciu ZAPŁAĆ - otrzymasz informację,że transakcja nie może być zrealizowana tą kartą i możesz użyć innej.
    OWH dotyczy WSZYSTKICH gier BigPointu,a jest ich setki i w niektórych istnieją inne opcje płatności,które DARKORBIT nie dotyczą,powyższy punkt odnosi się dobtych INNYCH gier.

6. To jak mi wytłumaczysz fakt, że kolega z serwera miał zablokowane konto ze względu na nie uregulowane płatności wynoszące parę set złotych?

7. STRONG

STRONG User

Wyjaśnienie jest proste:
    po dokonaniu zapłaty np. kartą, informacja o płatności przekazywana jest do BP i dana rzecz jest automatycznie dopisywana do konta.
    Jednak zdarzają się sytuacje w których transakcja zostanie przez płatnika/bank cofnięta (np. jeżeli na koncie jest ustawione zlecenie stałe które ma priorytet przed innymi zobowiązaniami). W takich przypadkach konto jest blokowane i naliczane są odpowiednie kary wraz z odsetkami do czasu uregulowania należności.

8. Wyjaśnione. Dziękuję wszystkim za wypowiedź ;) można zamknąć.

9. BA_Matroz

BA_Matroz User

Zamykam.

Pozdrawiam
    MOD_Matroz

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.