Opinie Nowa U-LF4(16poz.) vs Stara LF4(16poz.)

Temat na forum 'Archiwum reszty' rozpoczęty przez użytkownika TUROK, 25 stycznia 2017.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. TUROK

TUROK User

Witam. Szukacie, pytacie, błądzicie .. Podaje dokładne dmg obu laserów po przetestowaniu na alienie. Dodam tylko tyle, że nie opłaca się robić tych nowych laserów.. Na końcu powiem dlaczego. A tutaj mój test owych laserów. Testowałem DMG jednego lasera danego rodzaju z Amunicji x1 na Sepromie!.

Wzmacniacze DMG które miałem podczas testowania :
    Statek:
    - Surgeon (6%)
    - Bostery DMG (20 %)
    - PP "Tajniki polowania" (12%)
    - Formacja Szkoleniowa (20%)

Drony(6lvl/16poz.):
    - Surgeon (6%)
    - Bostery DMG (20 %)
    - PP "Tajniki polowania" (12%)
    - Formacja Szkoleniowa (20%)
    - Havoki 10szt. (10%)

LF4(16poz.)
    Statek: 431-560
    Drony: 551-725

U-LF4(16poz.)
    Statek: 367-624
    Drony: 470-793

A więc sami widzicie .. Dlaczego ich nie polecam ? Ponieważ LF4 biło częściej od średniego dmg do wysokiego, a U-LF4 Częściej od średniego do niskiego. Pozdrawiam.

2. No one lipne są, polecam czekać na kolejne 3 rodzaje, które wkrótce będą.

Pozdrawiam, AfrQ.

3. MOD_Mersenne

MOD_Mersenne Guest

Zgadza się - nowe lasery nie są przeznaczone dla osób, które posiadają komplet lf4 na 16 poziomie, lecz dla słabszych graczy, którzy jeszcze korzystają z LF3 - a od nich nowe lasery są lepsze.

Pozdrawiam,
    MOD_Mersenne

4. TUROK

TUROK User

Sęk właśnie w tym .. Możliwe, że to będzie coś w rodzaju designu na tą U-LF4.. Coś jak design do drona, ale pewnie dodadzą też lasery.. Zobaczymy jak to będzie.

5. Adalon

Adalon User

To tak trochę mały fail ze strony BP jeśli wrota miały być pod kątem pomocy słabszym graczom:
    - Słabszy gracz (powiedzmy stara fulka z przeważającą ilością LF-3 i kilkoma lf-4) będzie robił te wrota z x1/x2 (bo lepszej ammo nie ma za dużo) bez sepromu (bo schodzi na bieżąco na alieny do misji) jakieś 3-4 godziny - zrobi jedne wrota na dzień lub jedne na 2 dni i dostanie w porywach 20 proxium czyli przy odrobinie szczęścia w czasie miesięcznego eventu złoży sobie ze 3 lasery (jeśli wystarczy mu samozaparcia aby przez miesiąc dzióbać wrota)
    - silny gracz UFE (lub blisko tego) zrobi wrota w około godzinę czyli robiąc jedne wrota po drugich 80-100% wrót przechodzi na bosterze powiększającym szanse na drop z poprzednich wrót - zrobi 3-4 wrota dziennie mając za każde 20-50 proxium, mając full LF-4 ignoruje reckę na U-LF-4 i składa tylko klucze, energię, RSB (sam tak robię i w sumie zmontowałem już 3500 energii i 240k RSB w 3 dni)
    Efekt:
    Po evencie silni gracze będą nawet alieny mieszać z RSB a słabsi będą mieli "pograne".

Co by mogło pomóc?
    -osłabienie wrót (usunięcie uber Lordakii i uber Sibelonów może zmniejszenie ilości fal) - słabszym graczom to znacząco skróci czas robienia wrót a silni i tak robią wrota poniżej godziny..
    -zwiększenie bazowej szansy na proxium z ufo i może dodanie jakiegoś proxium za ukończenie wrót, przy jednoczesnej zmianie balansu potrzebnego proxium w montowni (np podwojenie potrzebnego proxium za klucze energię, RSB i trzykrotne zmniejszenie wymaganego proxium na U-LF-4 suma proxium za ulf4 zostanie podobna a będzie się je opłacało kliknąć)

shaikerPL i -dshh14- lubią to.
  6. No i jeszcze Ufo bije się zbyt długo, poszło 20k pochłaniacza osłony i 10k x4. Nie mówię już o nieskończenie dużej liczbie fal w tych wrotach. Dla bardzo cierpliwych...

7. Złoty

Złoty User

A po co ty ciągniesz osłone ćme załączasz i walisz go :)

8. Adalon

Adalon User

Ufo bije się łatwo - x2, ćma, na wyrzutnię sar2, i solace/aegis - jak ubijasz ufo to zostaje mu 5mln osłon

9. MOD_Mersenne

MOD_Mersenne Guest

Całkowicie się zgadzam - czas potrzebny na zmontowanie choć jednego laseru przez słabszego gracza jest zdecydowanie zbyt długi. Takie uwagi na pewno dotrą do developerów, i od nich będzie zależało czy cokolwiek zostanie zmienione.
    Natomiast chodziło mi o ogólny zamiar - i ewentualne pretensje graczy "UFE", którzy oczekiwali jeszcze silniejszych laserów niż lf4 na 16 poziomie - i to za darmo.

Pozdrawiam.
    MOD_Mersenne

10. Nie zgadzam się z Turokiem, w moich testach Ultra LF-4 biło częściej większy dmg, niż mniejszy. Zresztą takie testowanie nie ma sensu, zrobia 35 na 16 to wtedy można testować.

11. Nikt Ci nie ulepszy kompletu tego czegoś na 16

12. Andromeda5

Andromeda5 User

Dzięki za opracowanie. Wiekszość z nas podejrzewało, że to kolejny element gry który jest bez sensu, kolejny śmieć którego celem jest zawalenie gry mnóstem wyposażenia w którym początkowy gracz nie bedzie stanie się połapać.

13. o jakich laserach mowisz?

14. Chodzi pewnie o te z bonusem
    -do PvP
    -do PvE
    -do HP

15. TUROK

TUROK User

Nie będę specjalnie ulepszał 35 tych laserów, by ci udowadniać, że wyjdzie na to samo.

Ostatnio edytowane przez moderatora: 27 stycznia 2017
  16. będą 3 kolejne lf4 na pvp (minimalnie lepsze od lf4), na pve i zwiększające HP.

17. MOD_Moth

MOD_Moth User

O wiele milej czyta się słowo "laserów" :)

Pozdrawiam,
    MOD_Moth

18. To nie wprowadzaj ludzi w błąd, jak nie masz kompletu. Bo testowania z 1 i mnożenie x35, to nie jest to samo co test z 35.

19. TUROK

TUROK User

Gościu .. +, - 3k w te czy w te z x4 to taka spora różnica, by robić o to tyle hałasu ? Wiadomo, że nie każda lf4 walnie zawsze ten sam hit co pozostałe, ale to co podaje to jedynie możliwość z jaką maksymalnie mogą walnąć te lf4 "gdyby każda biła tak samo". Tak jak pisałem to tylko test 1 lf4 a nie kompletu, bo nie mam zamiaru ulepszać 35 nic dla mnie nie wartych laserów. Mnożysz przez 35 (tyle max zmieści goliath) by zobaczyć jaka jest różnica między 2 rodzajami laserów. Jak chcesz się dalej spierać to bądź łaskaw zrobić komplet U-LF4 na 16 poz. i podać dokładny DMG tych laserów, a ja wtem mogę zrobić dokładny DMG zwykłych lf4 na 16. Jeśli nie, to nie ma o czym dalej pisać.

Oho.. Witam nowego MOD-a. Być może lepiej, ale to słowo pasowało do tych laserów.

Takie mamy czasy, że ważniejsza jest kasa i zaśmiecanie gry nic nie wartymi lub podobnymi rzeczami. Spk .. Też byłem ciekawy czy będzie lepsza :).

Ostatnie edytowanie: 27 stycznia 2017
    -dshh14- lubi to.
  20. Po co te nerwy... poczekaj chwile, mam dopiero 11 na 16. To nie jest tak hop, siup żeby je zrobić...
    Nie potrzebuję twoich LF4, mam własny komplet.
    Ja wiem że chciałeś zabłysnąć i zrobić test jako pierwszy, ale nie tędy droga.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.