Nowe rzeczy do aukcji

Temat na forum 'Archiwum reszty' rozpoczęty przez użytkownika C.K.M, 9 lipca 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. TUROK

TUROK User

Powiem wam coś od serca, bp i tak nie wprowadzi żadnego pomysłu gracza ponieważ w tym pomyśle jest zawsze coś co bp będzie tracić .. Formacje na handel - mniej uri do kupienia, pet tak samo nie dadzą wam wszystkiego na handel, to gra darkorbit , uridium jest najważniejszą walutą a nie kredyty. Co wy myślicie ? i tak dobrze z ich strony ze designy, statki (aegis, citadel...) wprowadzili na aukcję . mają dać wszystko z darkorbit na licytację ? może jakiś gracz zaraz walnie temat żeby lf4 ulepszone dać na aukcje i generatory.. oo a może wrota gotowe na aukcji.. TERESA_ORLOWSKY³™® sporo komentujesz, ale nie widziałem żadnego pomysłu z twojej strony(łatwo krytykować ale zrobić pomysł doskonały nie jest tak łatwo). Skoro tak się interesujesz tą grą idź na moda forum. Polecam

2. Od wymyślania pomysłów (lepszych lub gorszych) w BP sa ludzie i to Oni biorą ciężkie Ojro za to. Mnie za darmo (i przez to co tą grą zrobili) się nie chce.
    Nie bardzo rozumiem co ma wspólnego jedno z drugim? Poza tym nie stać mnie na za ciasne buty. ;)

Ciebie też często widać a jakoś na Moda się nie garniesz.

3. Czempion

Czempion User

Tak jeszcze powiem
    Kiedyś nie było robotów naprawiających "różowych" na aukcji i trzeba było sobie radzić czerwonymi.
    Kiedyś nie było designów do vegi adept i corsair na aukcji i rzadziej się je spotykało niż zwykłego phoenixa.
    Kiedyś nie było tak łatwo na aukcji jak jest teraz.
    Kiedyś nie było aukcji tygodniowej i dziennej.
    Kiedyś nie było Lightninga i profi-designów
    Nigdy nie wierzyłem że to się pojawi. Tak więc nie zdziwi mnie nawet LF4 na aukcji :)

Ostatnie edytowanie: 24 lipca 2015
    __ORRCO__ i kris0211. lubią to.
  4. Punkt 1: Za łatwo by było zdobyć bardzo dobre formacje
    Punkt 2: Wtedy by każdy noob latał z pet'em
    Punkt 3: Bardzo dobre rozwiązanie gdyby było na przykład trzy.

5. Może nie jestem autorem tematu, ale się do czegoś przyczepie.

Czemu każdy noob miałby peta, jakby można było licytować peta? Jeżeli BP nastawiło to w aukcji dziennej to nie każdy miałby szansę otrzymać pecika. Chociaż i tak są flaxy, co mają kilka lf3, a się biorą za kupowanie i ulepszanie pety, lecz nie wiedzą co z nim zrobić :D. Znam trochę takich osób i nie wierzę, by ta ''inwestycja'' coś im dała. Więc i tak nooby, które nie umieją grać mają pety, więc się tym nie martw :D. A ten pet i tak na początku praktycznie nic nie daje.

6. __ORRCO__

__ORRCO__ User

Kiedyś nie było WOJEN a teraz są
    Kiedyś nie było PUTINA a teraz jest
    Kiedyś były KARTKI na MIĘSO a teraz jest mięso a niema kartek !!!

....myślę że po 2300 roku klucze będą już tylko przeżytkiem, a w BP jak pamiętam mamy rok 2550 więc po co "krakać" ciągle o jakiś manelach typu klucze :)

Posty łączymy, ostrzegam.

Pozdrawiam
    MOD_Matroz

Ostatnio edytowane przez moderatora: 23 lipca 2015
  7. To może zmieszam trochę propozycję kolegi ;)

AUKCJA GODZINNA
    • Hala w Hangarze (może wprowadzić ograniczenie, w którym gracz może zakupić tylko 2 hale poprzez aukcję? (czyli byłyby 3 - dla mniej kumatych)
    • Energia (20 szt)
    • Klucz do skrzyni zielonej (1 szt.)

AUKCJA DZIENNA
    • Formacje:
      • Gwiazdy
      • Dwóch Strzał
      • Szewronu
    • Klucze do skrzyń zielonych (3 szt.)
    • Protokoły AI (dla PETa)

AUKCJA TYGODNIOWA
    • Formacje:
      • Serca
      • Bariery
      • Kraba
      • Skorpiona
      • Rombu
      • Ćmy
    • Klucze do skrzyń zielonych (20 szt.)
    • Mechanizmy PETa

Dodanie PET'a czy też nowych formacji byłoby zbyt dużym ułatwieniem w grze. PET daje bardzo dużo, zbiera cargo, bonusowe i palke. Formacje dają duże bonusy. Po prostu nie fair byłoby to względem ludzi, którzy wydali ciężko zdobyte lub zakupione uridium na ten sprzęcior. Moim zdaniem najdroższe / najużyteczniejsze przedmioty do tygodniowej, te średniej klasy do dziennej, a te lekkie do godzinnej.
    Pewnie zaraz będzie atak na mnie ;) Ludzie kiedyś wzgląd do tego kto ile daje i zwrot hajsu był niemożliwy - gra w ciemno, stawiasz wszystko. Designy Elitarne.. moduły.. statki elitarne - można było pomarzyć. Na moim pierwszym koncie już zdobycie BigBoy'a było czymś wielkim :D

Ostatnie edytowanie: 25 lipca 2015
  8. Przypominam Ci że PET bez paliwa i protokółów/mechanizmów służy tylko do tego żeby się pochwalić że go masz. :) A protokoły i mechanizmy kosztują...i to nie mało.

9. "▫Ŀзgίoŋŋаίяз▫™ najlepiej wszystko niech będzie na aukcji :D. Heh, rozumiem, że chcesz dobrze, ale już jest naprawdę dobrze w tej grze. Jedynie by było lepiej to mogli, by zrobić dla tych co wywalają klucze do skrzynek, by mieli większą szansę na lf4. Są osoby co wywalają ich w bród podczas tych eventów, a mają ich niewiele.

Hala w hangarze - możliwość jest zdobyci będzie zbyt łatwa i takie rzeczy zdobywa się z ''czasem''.
    Energia - lepiej polatać chwileczkę z petem na bitkach i samo się dozbiera.
    Klucz do skrzyni zielonej - możliwe, ale nie w aukcji godzinnej.

Formacje - coś musi być za urkę, a nie może być w aukcjach.
    Protokoły i mechanizmy - za dużo tego, więc to samo co formacje :)

3 klucze w aukcji dziennej wystarczą :).

Tak, wielkie ułatwienie dodać mechanizmy i protokołu do peta, które razem kosztują sporo uri, a pet przy tym to nic :D.

kris0211. lubi to.
  10. Hala hangarowa chętnie bo potrzebuję ale pewnie i tak by drogo chodziła. Klucze zresztą też. Do peta nie jestem przekonany i do formacji :/

11. Nugattu_08

Nugattu_08 User

Nie widze sensu dodawac owych rzeczy na handel. Jesli wiesz jak zarobic, to zarobisz na dana rzecz, a przy okazji zdobedziesz nowe doswiadczenie w grze :)

12. TUROK

TUROK User

co za dużo to nie dobrze. kiedyś była tylko dzienna aukcja, macie i tak dobrze.

Marcin lubi to.
  13. Ja tylko zmieniam formę posta ;) Ogólnie moim zdaniem na aukcji jest za DUŻO rzeczy, dziwie się, że BP tyle tego wprowadziło. Był pomysł o do handlu, więc tylko go trochę "poprawiłem", bo zapewne autor chciałby formacje itp na dziennej. A sam uri kupuje i wydaje, wczoraj kupiłem 1KK, więc nie jestem z tych co wszystko mają z Aukcji ;)

14. Marcin

Marcin User

Popieram
    a jak już to niech to wprowadzą ale za przegraną licytacje kredki zostają odebrane

15. Popieram :) Kiedyś tak było to ludzie nie zarabiali na aukcji, brali tylko to, co potrzebne, a i Irki stał taniej, jak nie wiadomo było ile kto daje.

16. Nugattu_08

Nugattu_08 User

Irki staly taniej? na PL1 nawet 300kk sie wtapialo na irki

17. Na starym koncie na pl3 licytowałem po 15kk-30kk i wygrywałem teraz są po 30kk-55kk

18. Nugattu_08

Nugattu_08 User

Chodzilo mi o czasy, kiedy NIE BYLO jeszcze PL3 ;)

EDIT: na PL2 chodza po 50-60 kk :p i uwazam, ze to bardzo tanio

Ostatnie edytowanie: 27 lipca 2015
  19. człowieku ty myślisz że każdy jest w super pro klanie gdzie wypłacają tyle że można kupić wszystko ? nie tak nie jest nie każdy gracz jest w klanie i sam się musi trudzić o kredyty

Nugattu_08 lubi to.
  20. ja bym dał PETa do godzinnych a protokoły do tygodniowych . na aukcji były by tylko te formacje których się najmniej używa i były by na tygodniowych

ja pamiętam jak się cieszyłem jak kupiłem bigboy`a , wprowadzili skrzynie dostało się kilka kluczy za darmo (chyba 5 ) i jak dostałem lf-4 wtedy cieszyłem się jeszcze bardziej niż przy bigboy`u

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.