Nowy serwer!!!!!

Temat na forum 'Archiwum reszty' rozpoczęty przez użytkownika TheKrzycho, 6 grudnia 2018.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
?

Czy chcesz by bigpoint stworzył serwer od początku tak jak kiedyś powstała gra darkorbit?

Ankieta zamknięta 15 grudnia 2018.
  1. Tak niech bigpoint zrobi coś dla graczy!

59,5%
  2. Nie ,nie chcemy żadnych zmian i serweru

43,2%
Możesz zaznaczyć kilka odpowiedzi.
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. TheKrzycho

TheKrzycho User

Witam pisze oficjalnie grałem w darkorbit 4 lata A wielu moich znajomych więcej lat ,przestałem grać z jednego powodu za dużo bigpoint dawał ulepszeń oraz nowych statków by tylko uzupełniać sobie konto ,nic nie robiąc dla nowych graczy co zaczynają właśnie od podstaw swoją przygodę, chciał bym aby bigpoint stworzył nowy jeden lub dwa serwery które by były od powstania gry bez ulepszeń i wszystko od nowa się zaczynała przygoda A po przykładowy roku dodawać coś nowego na pewno na tym bigpoint by nie stracił lecz zyskał nowych graczy i tych co inwestowali wcześniej. Dlatego wzywam graczy aby podpisywali się pod tym wątkiem aby stworzyć te serwery !!!! I mam nadzieję że firma bigpoint weźmie sobie ten tekst za dobry pomysł jeśli by chcieli to mógł bym parę moich doświadczeń z nimi podzielić, informujcie o tej ankiecie wdzystkich oraz oddajcie swoje głosy zróbcie coś dla was i dla nowych graczy ,dziękuję za uwagę i czekam na pozytywną reakcję.

2. MOD_M4

MOD_M4 Guest

Drogi graczu,
    Nie publikujemy tematów w dziale FAQ gdyż nie od tego on służy. Temat przenoszę do odpowiedniego działu.
    Pozdrawiam
    MOD_M4

3. Nathersis

Nathersis User

Wydaje mi się, że trzykrotne zwiększenie szansy na LF-4 ze skrzynek, oraz czterokrotne zwiększenie surowców za misje dzienne i tygodniowe w update sprzed 2 dni to nie do końca 'nie robienie nic dla nowych graczy'. Kalendarz, podwójne wrota, tańsze ulepszanie - to wszystko pomaga nowym graczom. 10 nowych laserów można zgarnąć za banalnie proste misje. Czy 10 lat temu miałeś jakieś misje na LF-3 ( ówcześnie najmocniejsze lasery ) ? Nie, nawet na LF-2 nie było jak mnie pamięć nie myli, bo były przedmiotem elitarnym za 5k uri. Co było robione kiedyś dla nowych graczy? Jak dobrze pamiętam 2 czy 3 CDD z bonusu dziennego piątego dnia? Spójrz na dzisiejszy kalendarz: LF-3, BO2, LF-4, klucze do skrzyń z których wyciąga się złom by za darmo zmontować statki z umiejętnościami byś nie musiał kupować ich za uridium. Naprawdę, da się i teraz grać od nowa, bo ceny na aukcji są tak absurdalnie niskie, że kupno 4 flaxa to strata kredek, bo za taką kwotę wylicytujesz irka, a mając starą FE jesteś w stanie ubić większość mobów w grze i zrobić każde wrota.
    Obecnie tworzysz konto i z tych 10k kredek co masz na start jesteś w stanie wylicytować golca. Kiedyś musiałeś postawić dziesiątki milionów a potem modlić się by nie zostać bez uridium by mieć na jego naprawę. Tak więc nie zgodzę się jeśli ktoś mi powie, że kiedyś jako nowy gracz z pchełką i LF-1 ( jako jedyne dostępne lasery za kredki ) miałeś łatwiej niż dzisiaj z takimi cenami na aukcji i takimi fantami za samo zalogowanie się na mapę.

Wielu z graczy ma chyba jakiś skrzywiony obraz gry sprzed tych 8 czy 10 lat i wydaje im się, że gra w tamtym okresie była czymś idealnym. Rozumiem jeszcze oburzenie które wywołało dodanie profilu pilota, który w całości kosztuje 10.5mln uridium a wcześniej status FE osiągało się po kupnie 8 irków, 31 LF-3, 31 B02 i 15 napędów co nie przekraczało 1.5mln uridium, ale nie potrafię zrozumieć co ma ktoś na myśli pisząc, że nowe statki zniszczyły grę, albo że najlepiej jakby nic nie dodawali. Więc gra ma się nie rozwijać? Stać w miejscu? Założę się, że Ci, którzy 10 lat temu mieli FE na pewno graliby i dzisiaj gdyby do gry nie wchodziły żadne nowości. Na pewno przez ten czas gra byłaby dla nich tak samo interesująca i fascynująca. Ach te ekscytujące i pełne umiejętności starcia gdzie po zaznaczeniu kogoś wystarczyło zaatakować i ewentualnie użyć smarta/stabilki i czekać na koniec walki. Same formacje dronów dają duże pole manewru jeśli chodzi o walkę. Odpowiednie rozmieszczanie min, użycie umiejętności statku w odpowiednim momencie itd. itd. Teraz można powiedzieć, że gra wymaga myślenia. Jasne, trzeba mieć na uwadze nowych graczy ( dlatego mamy taki a nie inny kalendarz, dlatego teraz zwiększono szansę na LF-4 ), ale nie można zapominać o starszych graczach, którzy po jakimś czasie osiągają w grze wszystko co możliwe ( dlatego mamy nowy update ). Logiczne więc, że dodaje się wtedy coś nowego by i Ci gracze mieli po co logować się do gry, bo po jakomś czasie każdemu znudzi się bezcelowe latanie i bicie innych. Jak zaczynasz grać w jakiegoś rpg to nie interesuje Cię miecz na 95 poziom, tylko na 5, więc czemu tutaj od razu chciałbyś mieć po kilku dniach komplet najmocniejszych laserów?

Nie wiem po co miałby istnieć taki 'opóźniony' serwer. Po roku czasu ( kiedy miałaby być jakaś aktualizacja ) i tak znalazły by się osoby, które by narzekały, że jeszcze nie mają FE i nic nie jest robione dla nich tak jak niby ma to miejsce teraz.

Pozdro.

Ostatnie edytowanie: 7 grudnia 2018
    RedCat313 lubi to.
  4. MetallicA

MetallicA User

BP ci powiedziało że szanse zwiekszyli trzykrotnie a ty łykasz te bzdury jak pelikan ! , posłuchaj kiedyś max DMG był 20 tyś , teraz masz i 300 tys do tego 99% lata na autonamierzaczach ,teraz BP musi ciągle coś nowego wprowadzać żeby kase zarabiać , i gdyby BP zrobiło serwer z 2008 roku to te upadły by uwierz mi , a tu tak rzeczywiscie da sie grac od nowa i służyć za mięso armatnie ,NIE GRAŁEŚ W TAMTYCH CZASACH TO SIE NIE WYPOWIADAJ !

RedCat313 lubi to.
  5. Nathersis

Nathersis User

Tak, i kiedyś miałeś z 250k osłon i 256k HP a teraz ludzie latają z 500-600K HP i ponad milionem osłon na pierścieniu, masz transfer energii, EMP, robota naprawiającego w boju, leczenie od peta... A nim ludzie zaczną bić po 300k co 5s z nowego lasera, to minie jeszcze trochę czasu.
    Chcesz mi powiedzieć, że gdyby powstał taki serwer to tam magicznie tych botów i namierzaczy by nie było? Nie rób sobie takich nadziei ;) Tam to dopiero byłoby narzekanie jak przez rok czasu boty by odłożyły miliony uri, potem aktualizacja z profilem pilota i nagle wszyscy bociarze latają z 50pp a ty zbierasz powolutku by mieć chociaż dodatkowe HP, hah.
    Owszem, grywałem w DO od początków. Pamiętam czasy sprzed PP, naprawę za 500uri i inne takie.
    I nic by nie upadło, wystarczy spojrzeć na to ilu ludzi osiągnęło zbyt wiele na tych serwerach co mamy teraz i nie zostawią tego by znów grać od nowa w to samo. Dokładnie to samo, bo i po co?

6. TheKrzycho

TheKrzycho User

Właśnie chce aby powstał serwer radykalny dla bociazy by nie mogli tam bocić myślisz że ci co teraz są w top nie używali botów każdy używał A BP nic temu nie interweniował bo i tak bocili i teraz też

7. RedCat313

RedCat313 User

bym wybrał tak ale tak po prostu tak aa nie że niech w końcu zrobią coś dla graczy...
    edit:
    a dobra nie grałem w tamtych czasach więc nie moge sie wypowiadać że jestem za pomysłem...
    no spoko
    w sumie jakim prawem ja wogle grać zaczołem w 2016 skoro gra jest starsza???
    wogle bany powinny być dla takich osób nobo sie nie znają na grze i co one wogle mogą o niej wiedzieć?

Ostatnie edytowanie: 7 grudnia 2018
  8. Cupak

Cupak User

Kiedyś gra była prostsza i bardziej skupiała się na firmach i klanach i społeczność graczy stanowiła grupę, która potrafiła zebrać się i bić po 240 osób o piłkę, teraz mamy indywidualizm do granic możliwości, zero jakiejkolwiek moralności, bicie twz. swoich po plecach bo tak, korzystanie z programów i nieuczciwych zagrywek to norma.
    Są zmiany dobre, ale są i złe. Jest dużo nowości kosztem rozwalenia systemu gry.

BP zrobił błąd bo Dark Orbit Reloaded powinien zostać stworzony na nowych serwerach, a stare serwery ze starą wersją powinny ciągle istnieć pl, ge, int, jako po prostu retro wersja dla tych co ją lubili.
    Kto chciał to mógł w 2011 roku wejść na nowy serwer gdzie są nowe zmiany cały czas, a reszta grałaby na starych. Tak zrobił konkurent BP, z którego w 2011 warto spomnieć BP zaczerpnął 50% pomysłów do swoich nowości.

9. MOD_MIKUS

MOD_MIKUS S-Moderator Team Darkorbit

@MetallicA
    Posty powinny być zrozumiałe i czytelne. Niedozwolone jest również pisanie np. DUŻYMI oraz naprzemiennie DuŻyMi i MaŁyMi LiTeRaMi.

Pozdrawiam,
    MOD_MIKUS

10. Było kiedyś Uridium Wars na facebook, gdzie nie było wielu rzeczy. Nie wiem czemu z tego zrezygnowali, ale tworzenie nowego, opóźnionego serwera nie ma sensu. Nowi gracze szybko by się poddali bo "za trudno" (Tak! Wtedy było trudniej!), a starzy wyjadacze raz dwa by skończyli grę bo "co tu robić, jak nic nowego nie ma?". Inna (Polska) gra MMORPG wprowadziła serwer retro. Na początku był duży hype, a w chwili obecnej maksymalna ilość graczy na serwerze to 40-50. Tutaj byłoby podobnie

11. MetallicA

MetallicA User

dlaczego teraz jest indywidualizm ?? teraz każdy lata na programach i nie potrzebuje kolegów ,zresztą teraz gra inne pokolenie w ekipie to samo .

12. MOD_MIKUS

MOD_MIKUS S-Moderator Team Darkorbit

@MetallicA
    2.2 Język forum
    Kultura/ton wypowiedzi - nawet podczas burzliwych dyskusji lub kiedy się zdenerwujesz, zachowaj proszę uprzejmy ton wypowiedzi. Szanuj innych forumowiczów. Na naszym forum nie tolerujemy braku kultury.

Pozdrawiam,
    MOD_MIKUS

13. TheKrzycho

TheKrzycho User

Jak ja zaczynałem przygode w darkorbit była inna atmosfera ludzie zakładali klany i spotykali sie na teamspeaku by razem grywać w ewentach nie było tyle nowości co teraz dają i to nie potrzebnie bo gra powinna być poważnie pilnowana przez gmów a nie pozwalać grać innym na botach kiedyś tego nie było a jak sie ukazało był pernament bez żadnego wytłumaczenia też byłem kiedyś Modem i nie było czegoś takiego jak teraz odeszłem o temu bo mi sie zaczeło to nie podobać teraz jestem już o wiele starszy i dalej mnie darkorbit ciekawi ale jak widze ze tyle bociazy jest to az sie odechciewa grać myśle gdyby bigpoint wzią by ten post za poważny przesył to by mogli stworzyc nowe serwery i na tym by nie stracili tylko zyskali mogli by nawet zrobić fuzje serwerów i tak zwiekszac liczbe graczy na tych serwerach co juz graja inni .

14. Cupak

Cupak User

Gdyby maks hit był 20 000 - 25 000 to każdy mógłby się obronić mając nawet te marne 250 hp + 180 k (230k osłon na dronach). Im dłuższa walka tym lepiej bo wtedy gracz wie dlaczego padł. Pamiętam te walki po 30 sekund wtedy nawet BigBoy miał szanse pokonać goliata FE. Dzisiaj to mam jeszcze 50% HP i Osłon i padam bo klient nie nadąża z aktualizacją zadawanych obrażeń bo gracze stosują różne nieuczciwe praktyki typu mieszacze ammunicji, kiedyś to by nie przeszło bo gra nie posiadała tyle możliwości kombinowania i siły strzału co dziś. Im więcej bonusów, laserów które co 5 sekund zadają podwójne obrażenia tym większe pole do popisu dla różnych programistów, którzy ukryją się za fasadą klienta gry, który sam nie wyrabia. Ta gra zaczyna robić się nie uczciwa sama w sobie przez technologie w jakiej jest stworzona.

15. poland102

poland102 User

hm...ludziska powiem tak - stary klient miał swój urok, jak stare auto; ale ono jest piękne jak się na nie patrzy gorzej jeździć na codzień;
    sam narzekałem na zmiany ale po czasie stwierdzam, że gra musi się rozwijać bo inaczej zaczyna się zwijać- umiera;
    w życiu jest tak, że wspomnienia są piękne, bardzo ważne i takie muszą pozostać tzn wspomnieniem; grzebanie we wspomnieniach niszczy je...rozlatują się jak spalona kartka;
    to były odpowiednie czasy, odpowiednia gra i odpowiedni ludzie; czasy sie zmieniły, ludzie odeszli ... to se nie wrati;)
    ewentualnie bp mogło by zrobić event retro..np tydzień starego DO ; każdy gracz miałby proporcjonalnie zmniejszone możliwości;
    myślę, że po jednej gamie /z x1, bez kamyka, bez repki w locie, itp/ każdy chętnie wróciłby na obecny serwer..

16. **skibi**

**skibi** User

mam forda mustanga z 68 r i pięknie wygląda o jeżdzie nie wspomne więc tu się grubo mylisz ! swoją drogą BP miało wprowadzić taki serwer z 2008 r , i ci gwarantuje że większość graczy tam pójdzie .

Cupak lubi to.
  17. poland102

poland102 User

to pojedyncze przypadki; ciekawe czy warszawą też byś jeździł w trasy...
    może i pójdą ale nie większość i nie na długo;
    sam z chęcią bym troszke polatał

18. MOD_M4

MOD_M4 Guest

Posty "zaśmiecające" temat zostały usunięte.
    Pozdrawiam
    MOD_M4

19. TheKrzycho

TheKrzycho User

Dobrze by było gdyby wypowiedział się tutaj jakiś GM lub Admin co myśli o tym i czy była taka możliwość zrobić dawny darkorbit może być nawet w tej aktualnej grafice ale bez tych nowych broni i amo w tamtych czasach wystarczyły amo od zwykłej do zielonki i irys oraz lf3 bez ulepszaczy i się lepiej grało oraz tworzyły mocne klany i każdy pomagał drugiemu nie to co teraz jeden.od drugiego lepszy i klanu nie potrzebuje

20. jezu ile już tych bzdur o tych serwerach starych nowych itp.... idź na prywatny serwer tam masz wszystko po staremu :D:D:D

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.