P.E.T - designy

Temat na forum 'Archiwum reszty' rozpoczęty przez użytkownika SuSzAk, 3 marca 2016.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
?

Co sądzicie?

1. 1 na tak

15,4%
  2. 2 na tak

15,4%
  3. 3 na tak

23,1%
  4. 4 na tak

23,1%
  5. Jestem całkowicie na nie

61,5%
Możesz zaznaczyć kilka odpowiedzi.
  1. SuSzAk

SuSzAk User

Witam, skoro już wprowadzono designy dla P.E.T'a, które zmieniają wygląd to może warto pomyśleć też o takich, które dawały by mu jakieś bonusy.
    Od razu mówię, że nie jestem artystą, więc nie będę się bawił w nazwy tych desingów, ani ich wyglądy, więc opiszę tylko działanie.

Co do ceny to oczywiście myślę, że 100k uri będzie ok ;)

1. Design zwiększający zbiory surowców:
    Jeśli założysz ten desing na swojego P.E.T'a surowce zebrane przez niego zostaną podwojone (zbiera na mapie 1 enderium, w twojej ładowni lądują 2). Działa to tylko dla surowców znajdujących się na mapie, nie działa na skrzynki CARGO.

Ale żeby nie było za dobrze, zużycie paliwa wzrasta o 100%, podczas używania tego designu (bez względu na to czy coś zbiera czy nie, cały czas ma 2x zużycie paliwa)

2. Design zwiększający zbiory z bonus boxów:
    Jeśli założysz ten desing na swojego P.E.T'a zbiory z bonus boxów wzrastają o 10% (według mnie gdyby było 100% byłoby za dużo, szczególnie na bitewnych w połączeniu z podwajaczem, PP i protokołami).

Paliwo zużywane przez P.E.T'a wzrasta o 10%

3. Design zwiększający obrażenia zadawane przez P.E.T'a
    Jeśli założysz ten desing na swojego P.E.T'a obrażenia zadawane przez niego zarówno w alieny jak i wrogich graczy wzrosną o 10% (dotyczy to również mechanizmu kamikaze). Jednak zużycie paliwa wzrasta o 25%.

4. Design zmniejszający zużycie paliwa przez P.E.T'a
    Jeśli założysz ten desing na swojego P.E.T'a będzie on zużywał o 25% mniej paliwa niż dotychczas.

Zapraszam do komentowania i wyrażania swojej opinii ;)

2. poco nam dresy jakmamy juz protokoły takie ...

3. Czempion

Czempion User

Nie widzę sensu jakiegokolwiek wprowadzania designów do PET'ów, to tylko zalaguje grę czy to same kolorki, czy też z jakimiś bonusami.

4. SuSzAk

SuSzAk User

No może faktycznie są protokoły zwiększające bicie, loot ze skrzynek, ale według mnie taki dresik z bonusem do zbierania surowców byłby ok. Dlaczego? Znacznie przyspieszyłoby to rozwój, PET zamiast 1pall zbierałby 2. Jednocześnie BP nie traciłoby za dużo bo paliwo zchodziłoby x2 (Tak jakby 2 PETy latały i zbierały te kamyki)

Ostatnie edytowanie: 5 marca 2016
  5. jaki rozwój Peta ????..... jak Pet ma tylko swój lewel i stop. a zbieranie to i tak by się nie opłacało , bo wiecej na paliwo wydac ,
    to lepiej te uri zaraz w kociołek a nie na paliwo

6. -gustaf-

-gustaf- User

Chyba jestes w bledzie i pall nie zbierales.Zakladajac ze pet z takim dresem pali 80/min (zaokraglone) czyli 20 uri to w godzine spalilby 1200.Przez ten czas mozna byloby zebrac nawet do 300 energii.Co moglbym w takim razie zlozyc po dziesieciu godzinach czystego zbierania za ok 3000 energii w porownaniu z 12k urki co spalil pet.Na taka ilosc paliwa moge spokojnie zarobic na boxach w dwie godziny.Co do dresu zmniejszajacego zuzycie paliwa to kazdemu przydalby sie na boxach ale z drugiej strony ulatwilby zycie tym co puszczaja statek i pet im zbiera (wiadomo o kogo chodzi).

Ostatnie edytowanie: 5 marca 2016
  7. SuSzAk

SuSzAk User

Zapomniałem przecinka, nie chodziło mi o rozwój PET'a tylko nas, a właściwie tych słabszych, bo szybsze zbieranie pall to szybsze składanie wrót, szybsze havo, herki, lf4

8. troszke przeginasz .jak mozna nazbierac 300energi w godzine to jest 4500 palki ?
    jak się uda z 2000palki w godzine to juz masz super efekt jak nie bijesz zadnego aljena i jest udany wysyp palki
    noi na obecna chwile jestes z eic na pl2
    ok. odbiegamy od tematu troszke jestem na nie , to moje zdanie

9. -gustaf-

-gustaf- User

Masz racje troche to zawyzylem.Piszac na szybko nie wzialem pod uwage ze to tylko pet zbieralby podwojnie.Mimo to twierdze ze takie zbieranie w stosunku do zuzycia paliwa i tak byloby oplacalne.

10. i tak jest opłacalne nawet teraz ,chodzi o dresa Tylk który nic nie zmieni tylko wyglad
    chciałem sprawdzic jak to jest z tymi wyliczeniami ?
    na golcu ,predkosc 579 pet 10 radarowych3 i 2 wydobywcze3.
    2000 paliwa = 30 minut zbierania 950 palki stateki pet i wmiare szło alieny nie przeszkadzały i palki nie szukałem .
    na premce to jest 475uri... teraz chyba mamy odpowiednie dane.

11. SuSzAk

SuSzAk User

Jak tak latasz na pall to powodzenia w zbieraniu na paliwo...

1. Wydobywcze o ile się nie mylę nic nie daję na pall, więc strata paliwa
    2. 10 radarowych to o ile się nie mylę trochę za dużo jak na mgiełkę, no chyba, że stoisz w miejscu i chcesz żeby PET cały czas zbierał.
    Ja latając cały czas z PETem, mam na nim tylko 3radarowe i PET bardzo rzadko do mnie przylatuje (1-2 razy w ciągu godziny)

Dodam iż gram na pl1, gdzie często jest pełno ludzi, czasem przyleci ktoś i ubije, a mimo to jestem w stanie zebrać na spokojnie 2000pall w godzine, jakoś bardzo się nie spinając (jak bardziej się spiąłem to 50-55pall w minute spokojnie wchodzi).

12. -gustaf-

-gustaf- User

Kolega powyzej dobrze prawi.Zbieram na szczurze albo vedze ale to nie ma nic do rzeczy , wymiana zajmuje pare chwil.Pet 15 lvl , zadnych wydobywczych bo sa one tylko na boxy , 1 mechanizm i jeden radar w zupelnosci wystarczy jak dla mnie bo sie nie obijam jak juz zbieram.Daje to w sumie 37/ min czyli z 2000 paliwa moge zbierac przez 54 min.Takie sa moje wyliczenia ale mniejsza z tym bo chodzi chyba tu o dres wiec powiem tak ze zakladajac go gracz tracilby troche na paliwie poniewaz statkim zbiera sie znacznie wiecej od peta ale ogolnie zyskiwalby na czasie do zebrania pewnej ilosci energii.Mysle ze to chyba sprawiedliwe bo istnieje pewna zaleznosc cos za cos ale przeciez ci co chca zaoszczedzic na paliwie nie musieliby uzywac takiego dresu.Poza tym podchodzac do sprawy w ten sposob to po co w ogole gracze uzywaja petow , mozna zbierac samym statkiem , skutek tego to zero wydatku na paliwo ... i jestesmy w domu:)

SuSzAk lubi to.