Patch balansujący - pierwsza odsłona.

Temat na forum 'Archiwum reszty' rozpoczęty przez użytkownika Adalon, 3 maja 2018.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. w kazdej grze jest tak samo, wprowadza cos co jest OP i potem to balansuja aby nie bylo zbyt duzej rozbieznosci, wprowadzili tartarusa byl OP bo byl najszybszym statkiem (621 predkosci, na formacji kola 644) wiec dostal nerfa aby byl statkiem przecietnym

gigamen lubi to.
  2. Ankalagon

Ankalagon User

Mogliby wyraźnie zaznaczyć przy pomocy prędkości i dmg, które statki to myśliwce, a które to krążowniki. Gdzieś w opisie golca widnieje, że jest krążownikiem np Venom po czym statek o podobnych parametrach golec-x to myśliwiec. Ja nie latam ani spektrum oraz solcem - dla mnie te zmiany są na plus - ale rozumiem skąd oburzenie innych osób. Gdybym na nich latał też by mi się to nie podobało. A to dopiero początek, czuję że zmiany będą jeszcze gorsze.Tartarus kiedyś był postrachem teraz nie wiem kogo będzie straszył - inne statki na półce zapewne.

Jeśli wprowadzą zmiany zgodnie z kiedyś przedstawionymi danymi to nawet cyborgiem nie będzie się opłacać latać. Jedyne statki godne uwagi to będą Hamer i Mimesis. Jak ktoś pamięta te proponowane zmiany i wie gdzie są one, można by było wrzucić linka do tematu aby wszyscy ogólnie zobaczyli jakie to zmiany DO planuje/proponowało wprowadzić w grę w temacie balansowania. A co już powoli weszło w życie gry.

Ostatnie edytowanie: 5 maja 2018
  3. Balans to nic innego tylko okradanie graczy z opcji które wykupili ,czy to za kredki czy uri . Z niecierpliwością czekam na zbalansowanie modów :) Straszenie graczy karaniem , za pisanie prawdy jest bezcelowe . Miłej gry życzę wszystkim .

4. ViperΔ

ViperΔ User

Jakie okradanie? Uważają że coś jest za mocne to to nerfią. Balans powinien być w każdej grze.

5. Nerfy i buffy potrzebne bywają. Uczciwą opcją było by stworzenie możliwości otrzymania zwrotu kosztów za kupiony przedmiot jeśli po max miesiącu nastąpiła by jakaś zmiana w jego funkcjonowaniu. Wtedy osoba, która dopiero co stworzyła/nabyła coś nie była by najbardziej stratną. Ci co zakupili/stworzyli przedmiot wcześniej teoretycznie mieli już możliwość korzystania z profitów danego itemu.

Najlepszym przykładem jest propozycja BP co do cyborga. Jeśli nie dali by tam możliwości zwrotu kosztów i jednocześnie zrobili to co proponują to śmiech na sali miał by miejsce.

Dla mniej wtajemniczonych. http://www.bigpoint.com/darkorbit/b...tion-balance-patch-the-emerging-light.120312/

kris0211. i Ankalagon lubią to.
  6. -gustaf-

-gustaf- User

Dlaczego balans dziala w jedna strone?Skoro jak piszesz uwazaja ze cos jest za mocne to niech wzmocnia to co jest za slabe.Pchelka jest najslabsza wiec moze zbalansowac wszystko do niej:)
    Dodam ze cma istniala od lat i raptem stala sie byt mocna.Komu to przeszkadzalo?Szkoda formacji bo fajnie robio sie na niej wrota.Konfa na full bicie i mocne alieny ladnie schodzily.Teraz skoro oslony schodza z hp niemalze identycznie to chyba lepszym wyjsciem bedzie szkoleniowa.Przynajmniej spory % na dmg bedzie.

Ostatnie edytowanie: 6 maja 2018
  7. I to jest słuszna uwaga!

8. ViperΔ

ViperΔ User

Tylko że pchełka ma być najsłabsza. To jest statek już nawet niżej niż początkowy. A gdyby buffowali słabsze potem byłby płacz a ja kupiłem wczoraj tą formacje a myślałem nad inna a dzisiaj dostała buffa to ja chce zwrot na tą drugą... prawda? Gdy coś jest zbyt mocne osłabia się to nie wzmacnia inne... mniej roboty?

9. Viper co ty za naganiacza robisz ? Bo graczem chyba nie jesteś i nie byłeś. A ten tkz. balans to jak zwykle ściema , to jest inna forma nazwania tego samego KANT. Nie jest to dobry sposób na poprawienie tej gry . Siemka :)

10. ViperΔ

ViperΔ User

Graczem darkorbit chodzi ci? Byłem teraz już w to nie gram. Nie że ja bronię BP ale balans powinien być.

11. MOD_M4

MOD_M4 Guest

Moim zdaniem dobrze że oberwał tartarus, jest teraz równowaga między pusatem a nim (osobiście zawsze wolałem pusata), ćma? czemu nie. Moje zdanie jest takie że solace i pierścień było ok przed równoważeniem (z góry uprzedzam że latam surgeonem). Wydaje mi się że na wzmocnienie zasługuje surgeon, jest to na te chwile zapomniany statek słabszy od cyborga, bez mocki ze słabszym bonusem do DMG, gdyby tylko ten dmg zrównoważyć może znów ujrzelibyśmy ten wspaniały statek na mapach...

Pozdrawiam
    MOD_M4

Ostatnio edytowane przez moderatora: 6 maja 2018
  12. -gustaf-

-gustaf- User

Gracze chca zarabiac na rozwoj konta a nie tracic z powodu zmian.Do robienia misji na 4-5 gdzie trzeba bylo znajdowac duza ilosc alienow tartarus nadawal sie doskonale.Cma np. to oszczednosc ammo i czasu przy wrotach.Moim zdaniem obecnie dziala to odwrotnie.
    Jednym zmiany beda pasowac inny nie.Jest jak jest i mozna tylko sobie podyskutowac.

13. ViperΔ

ViperΔ User

Ale co miał wtedy taki pusat do powiedzenia takiemu tartarusowi? Był pod każdym względem gorszy nie licząc obrażeń bo miał troszkę większe. Robiąc wrota ćmą umiejąc latać nie dostaje się żadnych obrażeń więc to nie jest jakaś strata.

14. -gustaf-

-gustaf- User

Zle spojrzalem w tabelke i cos mi sie pokrecilo co do cmy.I tak robie wrota bez oslon wiec cofam zarzuty.

15. poland102

poland102 User

kłótnia bez sensu...bo wszyscy mają rację;
    zwolennicy balansu -bo faktycznie były przepaście
    i przeciwnicy- bo nabywamy coś ponieważ ma dla nas określone plusy /umki, mocki, prędkość..itp/ no i likwidacja plusów to pozostawienie kogoś z "ręką w nocniku" czują się oszukani / poświęcony czas, uri czy kasa/
    jeśli widzą potrzebę balansu to ok należy po wprowadzeniu zmian zapytać użytkownika czy np pomimo zmian nadal chce mieć tartarusa czy woli zwrot uri za niego lub jesli zmienią cyborga to czy nadal go chce mieć czy woli zwrot oleju i złomu i zmontuje sobie coś innego...ot taka etyka w biznesie

16. Surgeon obecnie jest statkiem dla ludzi, którzy nie mają cyborga. Faktem jest to, że cyborg z założenia ma być lepszy bo jest o wiele droższy. Zrównanie dmg doprowadzi do sytuacji, w której decydujesz się albo na mocke cyborga albo pasywne +6 do ep i hon, imo będzie to zbyt duży boost bo sprowadza się to i tak do sytuacji surgeon na wrota, cyborg na mape. W pvp nie zmieni to nic. Nie chcę osłabiania cyborga bo wtedy kupa wkładu czasu wyląduje na śmietniku o ile nie dodadzą tego co zaproponowałem wyżej. Jednocześnie jeśli zboostujesz surgeona to co z podstawowymi statkami? Do śmieci kompletnie. I tak jedynie widujemy diminisher'a i solace'a albo raczej widywaliśmy bo teraz solace już nie paraduje tak jak kiedyś. Skoro chcieli zmienić jedynie aspekt pvp to po co osłabiali grupową naprawę. Efekt balansu taki, że kolejny statek do śmieci. Niby cały czas biadolą o "powrocie do walki drużynowej" a osłabiają jedyne, nieliczne mechanizmy, które temu sprzyjają.

Schangri i D.A.R.E.K lubią to.
  17. S*Y*Z*Y*F

S*Y*Z*Y*F User

chyba są niepoważni z osłabianiem ćmy i pierścienia. nie wiem kto i ile im zapłacił za to, ale to błąd
    coraz więcej przesłanek by te gre rzucić w diabły... znajomym nie bede polecał

Ostatnie edytowanie: 6 maja 2018
    D.A.R.E.K lubi to.
  18. ViperΔ

ViperΔ User

Nie podoba się? Trudno, nie musisz grać.

19. pl12356

pl12356 User

I stad biora sie pustki na mapach.

Nie jestem aktywnym graczem wiec moze cos mi umknelo ale wydawalo mi sie ze kiedys byly mapy testowe na ktorych sprawdzano rozne pomysly i te co ciekawsze wprowadzano do gry.
    Kolega wyzej napisal(ja tez ten czas pamietam) ze przez 2-3 dni sepronem mozna bylo wzmocnic naped ale zachwialo to rownowage gry wiec SZYBKO to cofnieto.
    Stworzono duze ilosci statkow ktore zaczely sie dublowac(jaki byl tego cel?)
    Podsumowujac, wg mnie aktualna zmiana na gorsze parametry (po tak dlugim czasie uzytkowania) jest niestety zwyklym oszustwem. Zmiany dokonano po sciagnieciu z graczy kasy i nazywanie tego balansowaniem(po tak dlugim czasie uzytkowania???) odbieram jako zwykly brak szacunku dla inteligencji graczy. Na poczatku napisalem ze nie jestem aktywnym graczem wiec moze nie dotarla do mnie informacja o rekompensatach jakie planuje DO za poniesione straty graczy ktorzy zakupili ten sprzet.

20. Gustlyken

Gustlyken User

kolego zaczynasz mnie wnerwiac przeczytaj to co napisałes ..... wyżej ale masz najwiecej do powiedzenia
    te zmiany nie wpływaja na dobre lecz na złe.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.