Patch balansujący - pierwsza odsłona.

Temat na forum 'Archiwum reszty' rozpoczęty przez użytkownika Adalon, 3 maja 2018.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. .Obelix.70

.Obelix.70 User

Napisał ten, co sam już nie gra!:-D

Ja uważam, choć z konieczności sam go kupiłem i używam, że podstawowym błędem w Tartarusie, było i pozostało to, że umka przyspieszenie nigdy się nie kończy. Każda umka jest czasowa, tylko speed w Tartku nie. I kto mi to wytłumaczy?

2. MOD_ŻBIK

MOD_ŻBIK Guest

Szanowni @D.A.R.E.K @poland102 ,

Wasze posty nie były związane z tematem dlatego zostały usunięte. Na przyszłość proszę tego typu posty zostawić dla siebie albo kierować w innym temacie.

Pozdrawia
    MOD_ŻBIK

3. Ankalagon

Ankalagon User

Ja tam akurat w tartarusie nie widzę problemu, że ta umka na prędkość jest stała - przez to masz mniej bicia. Patrząc na to z innej strony osobiście mam mieszane uczucia co do zmniejszenia tej prędkości z jednaj strony szkoda ( też używałem tego statku ) z drugiej strony dzięki temu wyciągnąłem vege i pussata.
    To, że umka na tarce działa non stop - bo tak miało być :) - i nie ma tu niczego do tłumaczenia według mnie.

4. .Obelix.70

.Obelix.70 User

Argument "wysokich lotów"... To czemu, wg. Cb, zmniejszyli tę prędkość, nie miała "taka być"??
    Większość umek działa w formule "coś-za-coś" i WSZYSTKIE są czasowo ograniczone.
    Nie mówiąc o proporcjach - +30% speed za -5% DMG. Bądź poważny.

5. Ankalagon

Ankalagon User

Osobiście nie podoba mi się, że to zmienili. Osobiście podobało mi się, że tarka miała/ma taką funkcję. w/g mnie ta prędkość powinna być stała i nie powinna być traktowana jako umka. Nie spotkałem nikogo na tarce kto by wyłączał tę opcję - może się mylę ale szczerze wątpię, żeby ktoś ją wyłączał dla zysku 5% bicia z laserów przy tak dużej stracie na prędkości. Ale co zmienili to zmienili teraz latam innymi statkami a tarka stoi w hangarze i czeka na leprze czasy. i co tu tłumaczyć. To, że w jednym statku zrobili umke na stałe to już trzeba uważać, że to jakiś niecny myk lub plan zamachu na nie wiem na co ? :)
    Wiesz argument wysokich lotów - to tak jak by ktoś dzisiaj zastanawiał się nad napisaniem instrukcji wbijania gwoździ młotkiem z instrukcją, którą stroną ma to robić, a ktoś kupił młotek ( do wbijana gwoździ ) nieodpowiadający temu opisowi ( można wbijać z obu stron ) - i co też ma się ten ktoś pluć dlaczego tak a nie inaczej ?

6. .Obelix.70

.Obelix.70 User

Ankalagon, litości... Raz piszesz, że zysk na prędkości jest równoważony słabszym DMG, drugi raz, że to drobna strata i nikt na nią nie zwraca uwagi! To jakie jest w końcu twoje zdanie?
    I nikt tu nie mówi o żadnym spisku przy wprowadzaniu Tarki do użytku - ja napisałem o braku logiki twórców przy projektowaniu tej umki i błędnej próbie poprawienie tej sytuacji, a koledzy wcześniej o nieuczciwości zabierania czegoś za co zapłacili kasę, czy wysiłek w grę. Na co ty wysnuwasz jakieś przypowieści o młotku... Jednocześnie przyznając, że ta zmiana też Ci się nie podoba, bo porzuciłeś Tarkę dla innego statku! :-/

Jasnym jest, chyba dla wszystkich, że to ich gra i ich prawo robić co chcą, a naszą wolną wolą jest w to grać lub nie, niemniej skoro producent uruchomił forum i jest zainteresowany zdaniem graczy to może spróbujmy je klarownie wyrażać, zamiast wchodzić w jego rolę i pisać "no jest jak jest", albo "ja Ci się nie podoba to nie graj" (szczególnie, gdy samemu się nie gra).

7. Ankalagon

Ankalagon User

Nie za bardzo kumam gdzie jest brak logiki być może ja gdzieś coś przeoczyłem. Jak byś mógł wypunktuj moje sprzeczności w tym temacie pośmiejemy się z nich razem. Szczególnie gdzie użyłem słowa równoważny.
    Napisałem iż zmiana dotycząca tartarusa jest zmianą w/g ani na + ani na - ( stąd moje mieszane uczucia :) )
    na + bo wyciągnąłem z hangaru Vegę i pussata
    na - bo tartarus jest po tej zmianie bezużytecznym statkiem i nie widzę dla niego zastosowania ( może inni widzą ).
    A ty się czepiasz biednej jego umki ( ale nie dla tego, że zmniejszona została prędkość tylko, że ona działa non stop )

Faktycznie na Twoje pytanie dlaczego umka w tartarusie działa non stop odpowiedzieć będzie mogła jedynie osoba, która to wprowadziła - więc może to pytanie powinieneś wystosować np do producenta gry ? Bo wątpię żeby ktokolwiek z graczy Ci na nie odpowiedział i nie był posądzony o konfabulacje.

Ostatnie edytowanie: 29 maja 2018
  8. Oto jak powinno się patrzeć na ponadprzeciętną prędkość Tartarusa według mnie:

w Tartarusie zastosowano najnowszą technologię napędu, dzięki której statek ten osiąga największą prędkość ze wszystkich.
    Ale dlaczego tylko on może go posiadać ? - Tutaj niech każdy wymyśli sobie co chce.

Rezygnując z tego "permanentnego turbo doładowania" (czyli klikając wyłącznik) otrzymujemy kosztem zmniejszenia prędkości plus pięć procent do obrażeń. Włączając to i chcąc latać najszybciej, zabierane jest nam zadawanie większych uszkodzeń o te pięć procent. Sprawa prosta i chyba całkiem sensowna, tym bardziej że w sklepie jest dostępnych tyle różnych rakiet i amunicji które skutecznie mogą prowadzić do jego spowolnienia i co się z tym wiąże, zestrzelenia. Trzeba umieć tylko tego używać.
    Myślę, że zdolność to tego szybkiego latania trochę nietrafnie nazywana jest umiejętnością po prostu i stąd biorą się te różnice zdań.

I jakby na to nie patrzeć, to po całym tym patchu Tartarus stracił swoją przewagę bardzo mocno. Kolejny statek poszedł w odstawkę i zostaliśmy zmuszeni przesiąść się do innych.
    Nie po raz pierwszy i nie ostatni dzieje się tak w tej grze. Najpierw wydajemy uri na coś co wydaje nam się świetne i pasujące do naszego stylu gry, a za jakiś czas wprowadzone zostają zmiany które psują nam frajdę. Pamiętam jak nie tak dawno temu wszyscy mieli parcie na Saturna z Kronosa, tylko dlatego że dawał 20% więcej HP. To samo ze statkami typu Sovereign, które były rozchwytywane bo dawały 7% więcej bicia.

Balanse wprowadzane są na podstawie żali płynących z ticketów i jak zwykle rozchodzi się o to, że ktoś kogoś ubija mnóstwo razy.
    Gdyby twórcy sami grali w tę, patche byłyby bardziej przemyślane i mniej krzywdzące. Teraz mamy wysyp Cyborgów, przez chwilę trochę do gry wróciły Pussaty i złote Vengi, widać oczywiście też Spectrumy i Solace bo one dalej są dobre. Ale to wszystko...

Ostatnie edytowanie: 30 maja 2018
  9. A o surgełonie królu kosmosuf nie napisałeś :p

10. Nie napisałem też na którym serwerze gram, a z tego powodu mogą wynikać różnice.

11. od kiedy pokazaly sie statki aga olowek i cytra to po zakupie agi zadnego z tych nowych badziew niezlozylem. dlaczego/ to tlko wydatek po ktorym i tak bym wrocil na w/w statek. a i tym statkiem obecne nowe ubijam bezproblemu. niezaluje ze niemam zadnego z tych nowych zlomow. za jakis czas znowu dadza nowy lepszy statek by tylko wyciagnac od was myslacych pieniedzmi kase jaka macie by tylko wam pokazac po 6 miechach ze dali cos co moga obnizyc parametry i pokazac wam ze tylko darmo wydaliscie pieniadze na koleny zlom w hangarze

12. Gustlyken

Gustlyken User

nie masz racji z tymi statkami ze to złom mam je wszystkie nowe, Nemezis hamerk. i cyborg , i nie wydałem złamanej złotówki
    gram i tyle . tak wada jest jedna jakies hore balansy po czasie . i co znowu BP uratowało bot !!!! które tak dobrze sie biło na Tarkach

13. poczekaj niech tylko wprowadza balans na te nowe statki. i wtedy powidz czy cyborg jest dobry jak bedzie mial zmienione parametry. ja nienazekam na swoj stateczek i sporo nim potrafie nabruzdzic niemajac wiekszosci w komplecie i na 16 poziomie

14. Ciekawe kiedy zrebalansują Cyborga, HammerClaw i Mimesisa. Obecnie uważam iż Cyborg jest zbyt op w stosunku do pozostałych ;)

15. Ankalagon

Ankalagon User

Masz na myśli że jest OverPowered ? Bo jeśli tak -to chyba nowe statki powinny być leprze od wcześniejszych wersji ( w tym wypadku cyborg to ulepszony Venom jak dla mnie ) A zmiany, które planują co do cyborga to zmiany z czasem mocki i jej odnowienia - według mnie będą na -. Jeszcze na czas działania bym przystał do tych 27s ale co do czasu odnowienia ( 15 min ) to porażka.

Ostatnie edytowanie: 6 czerwca 2018
  16. Star*Lord

Star*Lord User

Słuszna uwaga co do cyborga, jest wyraźnie lepszy od pozostałych i prawie wszędzie się sprawdzi, na pl1 połowa graczy lata cyborgami, a z czasem będzie ich coraz więcej. Uważam, że powinno się mu zabrać 10 prędkości albo 1 generator, żeby mieć jakieś szanse na ucieczkę np sentinelem.

17. Adalon

Adalon User

18. MOD_Artemida

MOD_Artemida Guest

Zamykam
    Brak aktywności

pozdrawiam
    MOD_Artemida

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.