PET pod boxy

Temat na forum 'Archiwum reszty' rozpoczęty przez użytkownika Skiera0306, 22 maja 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Skiera0306

Skiera0306 User

Witam. Co kupić, ile slotów odblokować aby PET był możliwie najlepszy do zbierania boxów. Wyczytałem, że max energii do galaxy na zwykłych mapach to x3, więc chciałbym wiedzieć co kupić aby to osiągnąć. :)

2. MOD_Sebanov

MOD_Sebanov Guest

Witam, musisz kupić Mechanizm zbierania (poziom 3), lecz aby zakupić ten mechanizm PET musi osiągnąć poziom 8:) (czyli bij alienki przy włączonym Peciku:p) a jeżeli masz mało wolnych slotów to tu masz > link < ile one kosztują;).

Pozdrawiam
    MOD_Sebanov

3. Witam. Sebanov mechanizm zbierania to nie wszystko. Aby PET zbierał te 3 energie to musi mieć również protokoły wydobywcze (3) minimum 10 sztuk. Koszt kolega sobie policzy.
    Pozdrawiam

Skiera0306 lubi to.
  4. SuSzAk

SuSzAk User

No tak tylko że sam PET tu nie wystarczy żeby osiągnąć taki wynik: 1+(10*3%)=1,30 co dalej daje tylko 1 energię.
    Teoria grawitacji I i II na full daje kolejne 20%.

(Tu nie jestem pewny jak się to sumuje, więc wynik faktyczny może się różnić!)

1+(10*3%+20%)=1+50%=1,5 co daje na 2 energie ze skrzynki, jeśli dołożysz do tego podwajacz skrzynek, to wtedy wyjdą ci upragnione 3 energie

Skiera0306 lubi to.
  5. MOD_Sebanov

MOD_Sebanov Guest

Potwierdzam zapomniałem dopisać o protokołach wydobywczych poziom 3:( i dodam jeszcze że to trochę drogi interes:p

Pozdrawiam
    MOD_Sebanov

Skiera0306 lubi to.
  6. tomallo99

tomallo99 User

No uwaga, to ja sobie pozwolę skopiować pewien poradnik który kiedyś tam powstał na forum ale go usunięto ;P
    A oto on:

"to jest info dla osób, które chcą zrobić wszystko na skrzynki bonusowe

chcąc zrobić profil pilota na skrzynki bonusowe to jest najkrótsza droga:

optymalizacja poszycia 2/2 -> logistyka 2/2 -> technologia osłony 2/5 -> manewry unikowe I 2/2->
    ekonomia kosmiczna I 2/2 optymalizacja poszycia II 3/3 -> mechanizmy osłony 5/5 ->
    teoria grawitacji II 5/5 -> manewry unikowe II 3/3 ->
    cybernetyka I 2/2 -> kalibracja 3/5 -> cybernetyka II 3/3 -> ekonomia kosmiczna II 3/3

łączna ilość na taki profil pilota to 36PP
    ilość CDD: 8 973 CDD * 300 = 2 691 900
    koszt 36PP = 2 691 900 uridium
    ilość dodatowych % z profilu na skrzynki bonusowe: 32%

chcąc zrobić p.e.t na skrzynki bonusowe polecam zrobić tak:

potrzebny mechanizm: mechanizm zbierania: koszt 37 700 uridium

maksymalna ilość slotów na protokoły w p.e.t : 12 slotów
    trzeba wykupić slotów: 10
    koszt wykupienia 10 slotów: 230 000 uridium

jak by ktoś nie wiedział: protokół wydobywczy działa tylko i wyłącznie na p.e.t

dlatego polecam takie rozwiązanie: 6 protokołów wydobywczych i 6 protokołów radarowych

6 protokołów wydobywczych daje: 18% na skrzynki bonusowe
    6 protokołów radarowych daje: zwiększa o 72% zasięg radaru

koszt 6 protokołów wydobywczych: 270 000 uridium
    koszt 6 protokołów radarowych :150 000 uridium

więc łączny rachunek: 2691900 + 37700 + 230000 + 270000 + 150000 = 3 172 600 uridium!!!!
    koszt
    z 5% rabatem: 3 013 970 uridium

z 25% rabatem: 2 379 450 uridium

z łącznym rabatem: 2 220 820 uridium

ten wydatek da ci
    bez podwajacza skrzynek:
    32%[profil pilota] na sam statek
    50%[profil pilota +p.e.t] mna samego p.e.t
    z podwajaczem skrzynek : 132% więcej ze skrzynek bonusowych na sam statek
    z podwajaczem skrzynek : 150% więcej ze skrzynek bonusowych na sam p.e.t

więc przed samym wydatkiem radzę kupić podwajacz skrzynek i rabatówkę, a potem kupuj cały czas tylko podwajacz skrzynek i premkę jak się skończy"

Myślę że może się przydać, ja osobiście boxów nie zbieram ale pomyślałem że sobie go skopiuję bo a nóż skorzystam kiedyś ;)

Skiera0306 lubi to.
  7. Skiera0306

Skiera0306 User

O kurcze... Aż takich kosztów to się nie spodziewałem... PET na 15lvl, ale musiałbym trochę slotów odblokować, a do tego koszt 10 protokołów. Interes nie warty świeczki, ale dzięki za pomoc.

8. Stanowczo. Taniej wychodzi wieczorkiem polatać na niewidce i sobie boxiki dla relaksu pozbierać. Nawet z paliwem do Pet-a wyjdzie kurde taniej. :)

9. Witam.

Skoro wszystko wyjaśnione to zamykam.

Pozdrawiam
    MOD_Czarodziejka

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.