PET pod zbieranie palladium

Temat na forum 'Archiwum reszty' rozpoczęty przez użytkownika lacosta, 21 września 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. lacosta

lacosta User

Witam, chciałbym się dowiedzieć jak wygląda konfiguracja najbardziej wydajnego a zarazem oszczędnego peta pod zbieranie palladium, tzn jaka ilość radarowych protokołów jest wystarczająca 5 czy 6 czy 7 , i ile dołożyć protokołów oszczędnościowych by to paliwko szybko nie ubywało.

Palke zbieram sperheadem , jak tą chwilę mam 5 radarowych i czy to wystarczy czy kupić jeszcze 1 albo 2 ? jak to u was wygląda. Może razem dojdziemy do finalnej konfiguracji :D

2. BA_Matroz

BA_Matroz User

Szczerze mówiąc u mnie przy 3 protokołach radarowych pet w miarę ładnie zbiera palladium (dodam że latam golcem :p ) Myślę, że 5 wystarczy, a protokoły oszczędnościowe ? 4% to wcale nie jest tak dużo szczerze mówiąc i trochę czasu zajmie to zanim ten zakup Ci się zwróci, ale fakt zawsze to oszczędność po czasie :) Ale jeśli chodzi Ci o oszczędność to myślę że 4-5 powinny starczyć.

Pozdrawiam
    MOD_Matroz

Ostatnie edytowanie: 21 września 2015
    lacosta lubi to.
  3. lacosta

lacosta User

hmmm no dzięki za opinie, kupie te 3 oszczędnościowe a potem się zobaczy, nie zamykaj tematu, niech inni się wypowiedzą jeszcze tutaj wrócę ;)

4. BA_ASTRAL

BA_ASTRAL Guest

A ja bym w ogóle nie kupował ekonomicznych... za duży koszt w porównaniu z efektem... Może po miesiącach albo latach by się zwróciło... ale najpierw to policz ile "zaoszczedzisz" gdy je kupisz i czy w ogóle w Twoim przypadku będzie jakaś oszczędność :p

pozdrawiam
    SMOD_ASTRAL

5. odradzam ekonomiczne wiecej zuzyją paliwa niż zaoszczedzo zmiejsza ci zuzycie tylko o 4 %
    a tu masz wzór na zuzycie paliw wiec se policz
    Wzór na zużycie paliwa wyraża się → Zużycie na minute = 1 + ([poziom P.E.T.a] * 2) + ([ilość wyposażonych protokołów AI] * 2) + ([ilość wyposażonych mechanizmów] * 4)

6. BA_Matroz

BA_Matroz User

Oczywiście "oszczędność" jest znikoma i szczerze mówiąc po długim czasie można wyjść coś na plus na tym. Ale szczerze mówiąc paliwo to tak tania rzecz, że szkoda aż tyle inwestować żeby zaoszczędzić parę groszy.

Pozdrawiam
    MOD_Matroz

7. lacosta

lacosta User

no rzeczywiście, niektóre z tych protokołów wgl się do niczego nie przydają, ciekawe po co są w sklepie ;) dzięki Cichy za przypomnienie wzoru :)

8. BA_Matroz

BA_Matroz User

Brak aktywności, zamykam.

Pozdrawiam
    MOD_Matroz

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.