Pkt rangi

Temat na forum 'Archiwum reszty' rozpoczęty przez użytkownika guliwer93, 5 czerwca 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Home ---> Aleja sław ---> TWOJA RANGA (ikona z popiersiem)

PRZYKŁAD: (wycinek)

Aby mieć rangę [​IMG] Pułkownik, następną w kolejności, trzeba mieć w chwili obecnej łącznie około 5.263.473 punktów rangi.

Następna niższa ranga [​IMG] Szef major ma obecnie około 2.627.146 punktów rangi.

Wskazałem mu drogę do miejsca z którego ma pobrać dane.

Ja wkleiłem swoje staty, aby pokazać jak to ma wyglądać. Nie będę się odkrywał ze wszystkim przy okazji tego tematu.

A tak w ogóle to przeczuwam że autor wcale tej dwójki tam nie ma, wszystko jest tak jak powinno być, a my się tylko produkujemy na próżno.

Ostatnio edytowane przez moderatora: 11 czerwca 2015
  2. To się wytnie. :) A ja mu pokazuję co chcę żeby mi skopał.

3. guliwer93

guliwer93 User

ale ja niwiem jat to sprawdzić

4. To skąd masz to co wkleiłeś w pierwszym poście ??

5. guliwer93

guliwer93 User

powiec jak na to wejść to zkopiuje

6. Ja rezygnuję.

Nie dam się trollować.

7. Tam gdzie masz Twoja dzisiejsza ranga wylicza się tak...Masz to wszystko zaznaczyć skopiować i wkleić na forum.

8. guliwer93

guliwer93 User

klikam home i nic sie niewłancza

9. Home---> Ranking--->Twoja ranga. Tam znajdziesz tabelkę. Tą tabelkę ZE WSZYSTKIM masz SKOPIOWAĆ I WKLIEIĆ na forum

10. guliwer93

guliwer93 User

Punkty doświadczenia1.266.215.953/ 100.000
    +Punkty poważania2.488.357/ 100
    +Punkty za zestrzelenia graczy9.491x 3
    +Twój poziom18x 100
    +Liczba dni od czasu1.502x 6
    +Typ Twojego statku: (Goliath)10x 1.000
    +Punkty za zestrzelenie NPC105.382/ 2
    +Zakończone misje226x 100
    -Pokonani sprzymierzeni gracze173x 100
    -Zniszczenie przez wrogów2.329x 4
    -Zniszczenie przez promieniowanie6x 8
    -Zniszczony Phoenix96x 2

W powyższej tabeli przedstawiony jest sposób kalkulacji Twojego miejsca w rankingu. Każda wartość zostaje obliczona przy użyciu ustalonego współczynnika. Punkty doświadczenia zostają podzielone przez 100 000 i dodane do innych obliczonych wartości. Rezultatem jest łączna liczba Twoich punktów rankingu.

Aby mieć rangę [​IMG] Szeregowy kapitan, następną w kolejności, trzeba mieć w chwili obecnej łącznie około 162.319 punktów rangi.

Następna niższa ranga [​IMG] Podporucznik ma obecnie około 108.514 punktów rangi.
    to ?

i co ?

11. ..I gdzie masz te swoje PUNKTy rangi? Te 2.550000. Ja zaraz sobie zaklnę...Ale żęś zamieszał. A ja się użeram jak *coś*....potłuczony.

następnym razem rób to bez użycia klawiatury jak już musisz.
    SMOD_ASTRAL

12. guliwer93

guliwer93 User

skopiowałem wszystko

13. Z tej wklejki jasno wynika, że nie posiadasz tych 2.437.724 punktów rangi. Jak byk jest napisane, że są to punkty poważania które wpływają na rangę (tabelka wyjaśnia w jaki sposób) ale nie są rangą. Twoje punkty rangi oscylują gdzieś pomiędzy tymi 162.319, a 108.514 (dokładną liczbę sam musisz znaleźć), jak widać daleko im do tych 2 mln.

Na następny raz radziłbym dokładniej sprawdzać czym są dane punkty, również przypomnę że nie ma czegoś takiego jak stała, określona ilość punktów na rangę, zakres który łapie się na daną rangę codziennie się zmienia i zależy od wielu czynników w tym od widzimisię graczy, fal banów na konta, eventów itp.

Pozdrawiam
    SMOD_Myśliciel

14. Przepraszam za mało regulaminowy post, jednakże wiedząc, że mam rację inni użytkownicy usilnie robili ze mnie kretyna. Stąd trochę mnie poniosło.

Odpozdrawiam.

15. DODGE-19

DODGE-19 User

Chłopakowi się pomyliło poważanie, z punktami rangi :oops:

16. MOD_ŻBIK

MOD_ŻBIK Guest

Wyjaśnione więc zamykam ;)

Pozdrawiam
    MOD_ŻBIK

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.