Początkujący

Temat na forum 'Archiwum reszty' rozpoczęty przez użytkownika Goro^^, 12 marca 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Goro^^

Goro^^ User

Było wiele pomysłów na pomoc dla początkującym, że szybko padają itd. Zamykanie map rodzimych to nie jest dobry pomysł, więc ja proponuje coś innego.

Specjalny Booster dla początkującego. Otrzymuje się go w 1 misji początkowej.
    Czas trwania : 20h gry ( więcej, czy mniej - do dopracowania)
    (wszystkie poniższe bonusy do dopracowania)
    DMG: 100%
    SHD: +200k
    HP: +100k
    +50% więcej uri i kredytów z alienów( nie z bonusboxów)
    2x większy koszt sprzedaży surowców w bazie

Opis: " Kosmiczny pilocie! Jesteś całkiem nowy w tej galaktyce,dlatego *nazwa firmy* postanowiło wesprzeć cię w tych trudnych chwilach. Załadowaliśmy Ci na statek specjalny moduł, który pomoże Ci na początku kariery. Niestety efekt nie trwa zbyt długo, bo materiały użyte podczas jego tworzenia są silnie radioaktywne, nie będzie się go dało ponownie otrzymać, ponieważ stwarza to zagrożenie Twojego życia"

Wytłumaczenie:
    DMG: 100% to sporo, ale taki gracz nie będzie i tak zbyt wiele nawalał, ja nawet bym zwiększył ten bonus, ale nie chciałem przesadzić
    SHD i HP: wiadomo, ktoś taki denerwuje się, że pada co chwilkę i kończy, po 20h może się już trochę wciągnie :)
    Zarobek: Nie są to ogromne bonusy patrząc na to, co taki nowy będzie bił. Ile on da radę ubić simonów w 20h gry? Ze wsparciem klanu może, by mógł się wybrać na DK, ale kokosów to nie zarobi xD Przydatne jednak dla kogoś kto dopiero zaczyna, szybciej kupi pierwsze lf3 itd.

2. jestem za tylko te bonusy za duze

3. Super... coś nowego dla początkujących... to wytłumacz innym graczom czemu oni nie mieli "takich" bonusów, przecież kiedyś każdy też miał ciężko, aby konto rozwinąć. Jestem na nie oczywiście :rolleyes::p

4. Goro^^

Goro^^ User

A dlaczego nie mieli by mieć troszkę lepiej? Dla mnie każde działanie, które sprawi, że na pierwszej gali będzie więcej flaksów i więcej starych fulek do bicia jest dobre :)

5. Już lepsze od tego pomysłu byłoby wprowadzenie starych misji, zamiast tych obecnych... Stare misje każdy pamięta i każdy robił, a tego "specjalnego booster'a" nie wszyscy mogliby doświadczyć

kris0211. lubi to.
  6. -gustaf-

-gustaf- User

Nie badz pazerny bo kiedys inni nie mieli.NIech sobie maja , moze z tym bonusem nie ubija ciebie to co zalowac.Dobra zacheta tylko jak on przestanie dzialac to bedzie przykre wrazenie oslabienia.

7. Jeśli chodzi Ci o to, że jest to zachęta na dalszą grę to się w zupełności mylisz, co im po tym bonusie, skoro poza tym nie będą meli nic? Wszystkie błędy wynikające z ewentualnego dodania tego booster'a spowodują, że dalej grać nie będą

8. Ja bym to zmodernizował tak:
    Bonus początkowy aktywny do momentu osiągnięcia 13 poziomu.
    Szkody zwiększone tylko przeciwko jednostkom npc. *(a może być i nawet te 100 %)
    Żadnego dodatkowego hp/osłon, żadnego dodatkowego zysku z npc.
    Zwiększenie dmg przeciwko npc, to już jest samo w sobie tak jakby zwiększenie za niego nagrody - bo mniej wyda na ubicie, więcej ich ubije, więc też więcej zarobi.
    Nie zmienia faktu, że jestem przeciwko temu pomysłowi.
    Powód jest taki, że po to BP zostawiło statek typu Leonova - który nie dość, że nie jest opłacalny w ubijaniu, to na dodatek ma spory bonus na pierwsze mapy bonusowe, więc jak ktoś umie czytać i zerknie sobie w sklep, to na pewno będzie go chciał kupić na aukcji a kredyty lub w sklepie za urkę. Tak czy inaczej, możliwości gracz ma :) Nie zapominajmy, że gdy gra jest zbyt łatwa - staje się nudna.. jeśli ktoś polubi te grę to mimo wielokrotnych padnięć, będzie wracał i kawałek po kawałku troszeczkę się ulepszał :)

9. Myślę, że to bardzo nie dobry pomysł.

10. Czempion

Czempion User

Pomysł fajny, pod warunkiem, że to tylko na początek

11. Jak dla mnie największym problemem jest to, że nowi nie mogą spokojnie sobie po x3 nawet latać, zawsze znajdzie się jakiś ,,dobry'' statek, który podleci i bum! Ma cię na hita z rakiety...i nic go to, że ty latasz sobie jakimś lenovem z jednym dronem, zniszczy Cię i tak. Nie wiem, czy jakiegokolwiek typu bonus by się przydał, skoro nie możesz spokojnie nawet z portalu wylecieć, bo boisz się, że nagle coś Ci z niewidki wyskoczy i zniszczy, a potem musisz sobie radzić z dodatkowymi szkodami dla swojego drona, a ten ma frajdę, że zniszczył o wiele słabszy statek, dostał trochę kredytów i poważania...to tyle.
    Podsumowując nie wiem, czy ten bonus cokolwiek poradzi, ale cóż...zawsze to coś nie :)?

12. .PAWEŁ10.

.PAWEŁ10. User

Ale z drugiej strony, to kogo ma bić stara fulka? Na bitki nie poleci, bo same UFE. Na x - 6 nie poleci bo same SFE, więc gdzie jak nie na flaxach? Chociaż w sumie ja bije z x4 koło 50k i już latam na bitki rzadko padając, więc się da. Ale na x-1 do x-4 najczęściej latają "koksy" z innych firm, mający ledwo kilka irysów, więc da się uciec:p

13. mnie obecnie z początkiem jaki jest zastosowany drażni fakt, iż lecisz do punktu misyjnego i na "dzień-dobry" masz 5-ty poziom.. - bezsens, tak to gracz zaczynał się wprowadzać i wczuwać w system gry, zapoznawał się najpierw z pierwszymi alienami, z pierwszą mapą własnej firmy, z czasem w końcu się z niej "Wydostał" a tak to sru do bazy, dwa kliknięcia i Konto gotowe nawet do LoW :)

14. Byłbym za o ile nie byłoby +50% na urkę i kredyty.

15. BA_MENTOR

BA_MENTOR User

Brak aktywności w temacie. Zamykam.

Pozdrawiam,
    MOD_MENTOR

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.