Pomysł na skuteczniejszy system ochrony słabszych graczy

Temat na forum 'Archiwum reszty' rozpoczęty przez użytkownika Metal_91, 7 czerwca 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
?

Ciekawy pomysł?

1. Tak

9,1%
  2. Nie

90,9%
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Metal_91

Metal_91 User

Wtedy alieny byłyby traktowane jako trening, a kto czuje się na siłach - leci na mapę PvP.

2. Metal uświadom sobie że twoja propozycja jest sprzeczna z założeniem tej gry. Tu wbrew opinii niektórych chodzi głównie o PvP.
    Silniejszy zjada słabszego. Gdyby nie to to by wszyscy (słabi) siedzieli na tych bezpiecznych mapach i nic nie robili oprócz bicia alienów.
    Gdyby twój pomysł wprowadzono to można by w ogóle zlikwidować firmy. Wtedy żadna różnica czy firma czy nie skoro wszyscy by się na bitkach prali.

3. LaserFire3

LaserFire3 User

2/10
    Najlepiej niech BP ci da UFE na start, tylko ciekawe czy wtedy też byś chciał takich ochronek dla świeżaków.

4. Błąd. Jeśli mówisz o głosach w ankiecie...0/12. Głos Autora się nie liczy. :p Chyba logiczne że to Jego temat i będzie go popierał. :)

5. PZL11

PZL11 User

Coś ty wymyślił?!Ja rozumiem,że to irytujące,że uwala cię ktoś gdy chcesz misję robić lub coś no ale bez przesady.Gdy będziesz silniejszy będziesz robił dokładnie to samo.Wiesz co jest denerwujące?Jak lata się na ubery i koleś uwala cię w ciągu 5 minut aż z 7 razy.Może jakieś ograniczenie typu : w ciągu ostatnich 2 lub 1 czy ileś tam minut atakowałeś tego gracza a nie takie coś...przypomiam,że to gra PvP a nowi i tak mają baaardzo dużo ułatwień.I co to za gra bez wymagań gdzie wszystko możesz mieć od tak

6. Jakiś MOD czy ktoś może zamknąć ten temat? Nic nie wnosi, a ludzie się tylko kłócą. Tak jakby nie widzieli czego tej grze brakuje... ehhh.

7. Metal_91 ---> Ciekawe czy do realnego życia też masz takie Uber Socjalne podejście ?! "Dajcie mi to, to i to, bo jestem słabszy i tyle !"
    Kij że teraz jest ułatwień tyle ile jakiś czas temu sie nie marzyło :D

Piszesz że masz wyższy level niż 12 .... Cóż ja mam 11 level teraz, gram tydzień i nie płacze jak mnie ktoś ubija - trudno sie mówi. Grałem w te gre na innych serwerach już dawno i długo i wiem że tak jak w realu TYLKO CIĘŻKA PRACĄ się czegoś dorobisz a nie " dajcie mi to bo mi sie należy " GUZIK SIE NALEŻY !!!!

Z twoim rozumowaniem i grą to mimo że jestem na razie słabszy to za około 2 tygodnie byś dostawał bęcki ode mnie w 1v1 :D Taka prawda :D

Pomysł zdecydowanie na nie !

Polecam więcej mózgu :D

8. Podsumowując...Wg. ankiety 100% użytkowników (0 głosów za / 16 przeciw) jest przeciw. Temat można uznać "pomyłką".

Jak dla mnie wszystko jest wyjaśnione i zakończone.

9. Temat można zamknąć aczkolwiek chcę się najpierw wypowiedzić bo czytając posty autora tematu aż krew się we mnie zagotowała.

Wiec tak:

Po 1 : Drogi metalu gdzieś mi się już przewinęły twoje posty (nie licząc tego apropo irków) i raczej zbyt wartościowe nie były a teraz ten temat...

2 : Tu napisałeś że masz lvl większy niż 12 więc trochę te grę powinieneś już ogarnąć ja dla przykładu też dziś nie mogłem sobie pobić krych bo pękałem najpierw na 2-7 potem na 2-6 a nawet jak poleciałem na 3-7 to i tam mnie MMO dopadło a nie płacze o ograniczeniu wstępu na mapy.

3 : Jak pękasz to sobie klan znajdź i z klanem bij. Pare osób i od razu jest łatwiej (choć jeśli z członkami klanu też będziesz rozmawiał tak jak z co poniekturymi osobami z tego tematu to wątpie żeby któryś klan cię chciał).

Po 4 : jak nie umiesz uciekać to vege kup i wyposaż ją w napędy dogoni cię tylko pusat i sperek ale golcom uciekniesz (taka mała rada od doświadczonego):D

Na koniec tylko jeszcze nadmienie tak jak to robili niektórzy moi przedmówcy TO JEST GRA PvP i taką grą pozostanie musisz grać żeby się rozwijać a nie czatować na forum czy ktoś odpisał na twojego posta. Jeśli mimo ewentualnego zastosowania tego co napisałem w punktach 3 i 4 nadal będziesz narzekał to DarkOrbit nie jest grą dla ciebie i powinieneś poszukać innej.

Tyle odemnie.

10. .PAWEŁ10.

.PAWEŁ10. User

Specjalnie przeczytałem sobie wszystkie komentarze :p Metal, czy ty nie widzisz, że jesteś JEDYNYM graczem na TAK w tym poście? Skoro 19/20 osób twierdzi, że to kompletna głupota, to chyba oznacza, że pomysł jest nie najciekawszy. Nie sądzisz? Przemyśl i nie hejtuj wszystkich, mnie możesz, chętnie odpowiem;)

11. ATB

ATB User

Nawet jeśli wszystkim by się podobało BP i tak ma to gdzieś przypuszczam :D

A co do tego pomysłu to nie ma sensu się spinać moim zdaniem bo czuje że sie nie dogadacie w żadnej kwestii chyba ze sie argumenty skończą,później MOD zamknie i tyle będzie.Osobiście podaruje sobie komentarz co do tej aktualizacji nie chcę robić jeszcze dodatkowego zamieszania i atakować słownie autora tematu który powinien zrozumieć że niestety nie przekonał właściwie nikogo.

Serdeczne pozdro

Ostatnie edytowanie: 13 czerwca 2015
  12. jak dla mnie powinny być ograniczenia poziomowe np. gracz z levelem 15 może bić graczy których level wynosi od 13 do 17 czy jakoś tak.

13. Yhy. Przy 100 graczach online na serwie xD

14. wg mnie to zły pomysł ponieważ na poczętku jak się jest flaxem to to dobre bo cię nie niszczą ale później to denerwuje bo nie masz z kim pvp zrobić

i nie nie jestem FE tylko flaxem z golcem 8 flaxami i z 5 lf-3

15. To może w ogóle wyłączmy PvP, a gracze będą mogli latać po swoich firmowych mapach?

16. Idealna gra :3

17. Nugattu_08

Nugattu_08 User

Najlepiej osobne serwery dla kazdej firmy :D

18. Co do słabych graczy powiem tylko jedno.
    Debilna zasada że jedna firma może strzelać do swoich bez wypowiedzenia wojny powinna być skasowana. Automatycznie flaksy bezklanowe nie biją się między sobą i nie kradną alienów a i koksy blokują sobie sabotaż wojenny. Wypowiadanie wojny powinno być też na określonych graczy a nie tylko na klany żeby sabotażystów (minostawiaczy z multikont itp.) wystrzelać z map bez tracenia poważania.

Nugattu_08 lubi to.
  19. Najlepiej osobny serwer dla każdego klanu, żeby wojen nie było :D

20. Dobrze, może ja się wypowiem trochę po stronie ''flaxów'' i trochę po stronie ''fullików''.

My, gracze, którzy niedawno zaczęli grę chcą się trochę z nią ''oswoić''. Zaczynamy bić alienki wpierw na pierwszej gali, uczymy się wielu nowych rzeczy, typu kręcenie, jak i uczymy się cierpliwości w zdobywaniu różnych rzeczy, np. laserów, czy osłon. W trakcie tego nasz rozwój sięga coraz wyżej. Zaczynamy robić coraz cięższe misje sami, jednak ktoś nam w tym przeszkadza. Bijemy sobie na X-3 do niektórych misji devo z bossami, na X-4 siby i bossy, które są znacznie dla nas uciążliwe. Przy końcu ''bota'' mamy wroga, który nas uwala. Poszło 500k kredek na ECO, 50k jedynki i te najgorsze rakiety na tego bossa siba. I co? Jakiś niby kozak go sobie bije jak nas uwali. A dlaczego? By pokazać nam, że nas czas ma serdecznie gdzieś :(. To jest przykład typowego flaxa. TU nie chodzi o denko, lecz o poświęcony czas i amunicje. A ''fulliki'', którzy potrafią uwalić byle golca, czy statek do misji(heh, nawet te typu nonstromo, BB) udają kozaków i ''sprzątają'' mapę. A gdzie ktoś z naszych kozaków? No oczywiście 2. gala, bo na 1. to szkoda latać, czas uciekać na 2. galę, bo dostanie mniej dedów (tak tutaj też latają :D). Jak flaxy mają się rozwijać jak robiąc misje na 1. gali dostają dedy od lepszych?

Zaś ''fulle'' mają do siebie, że już wiele przeżyli w gierce. Ale grają dłużej i oczywiście MAJĄ PRAWO NAS NISZCZYĆ. Ale po co grać fair play, skoro wolniej się zaliczy misje na wroga? Przecież to STRATA URI i CZASU. No właśnie. A te cwaniaczki, co niszczą gorszych, to najczęściej ucieka jak zobaczy typa, co ma więcej havo, dronów, lepszy statek, itd. Heh, spokojnie i tak dostaniecie kiedyś tego deda, bo ''Was czas jest równy z innymi'' i tych lepszych od siebie nie oszukacie :).

A odnośnie pomysłu to nie chodzi o to, że BP chcę nas skusić do wydawania kasy (mowa o flaksach), lecz oni dają nam pewien ''krok''. Chcesz grać graj, ale będą przeszkody. Chyba, że KUPISZ URKĘ. Kupisz? To może i za jakiś czas ty będziesz niszczył cwaniaczków. Jednak to lepsze rozwiązanie, niż jakieś ''modyfikacje'' na mapach drugiej gali. Spokojnie kiedyś i te koksy spotkają na mapach wroga mocniejszego, stracą swoje ulubione drony(i dobrze) i będą płakać. Jednak zanim to będzie, to długa gra za nami. Ale ''kto nie ryzykuje ten nie zna ~smaku~ zabawy''. Taki jakby ''zmodyfikowany'' cytat :D.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.