Pomysł z Bossem Streunerem, i z misjami.

Temat na forum 'Archiwum reszty' rozpoczęty przez użytkownika Gierek123, 13 listopada 2014.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Gierek123

Gierek123 User

Witam wszystkich :)
    Proponuję w DarkOrbit wprowadzenie jednej rzeczy: dodania Bossa Streunera na mapę X-1. No bo co taki Boss Streuner zrobi debiutującym w DarkOrbit? A 4 uridium słabszym zawsze się przyda :) Myślę, że mój pomysł jest dobry. :)
    Proponuję jeszcze pozmienianie misji w DarkOrbit pod względem levela. Gracze z 10 lvl latają już po x-5, a nie tylko po 1 gali! Oprócz tego na poziomie 11 na 2 galę są tylko trzy misje (dwie na sibelonitki, i jedna na 10 Boss Sibelonit/ Sibelon). Proponuję, żeby dla graczy z 10 poziomem dodać misje na drugą galę, a dla graczy z 11 poziomem - dodać więcej tych misji. Misje na ubery też by się przydały - nawet dla graczy z 10 poziomem :)
    Pozdrawiam :)

kris0211. lubi to.
  2. Czempion

Czempion User

Moja ocena:
    BossStreuner na x-1 - czemu nie :)
    Z tymi misjami, to jak dla mnie nie powinno być limitu związanego z levelem, lub każdy powinien byc zmniejszony o 2 stopnie

Gierek123 lubi to.
  3. Dzisiejszy gracz z 10lvlem nie ma prawie nic na koncie, a wiadomo, że jak mieliby dodać więcej misji na dany level, to byłyby one coraz trudniejsze. Ewentualnie byłabym za większą ilością misji na pierwszej gali dla takich poziomów. Bardziej skupiałyby się na boss devo czy sibelonach na przykład, bo z tego co pamiętam to wcale nie było tych alienów zbyt wiele do zniszczenia w misjach.
    Ze słabym wyposażeniem latanie po drugiej gali słabo się opłaca, a tak to chociaż wlecisz tam przygotowany na mocniejsze alieny i większą ilość graczy przeciwnych firm.

~~Angello~~ i kris0211. lubią to.
  4. Nie tylko z 10, powiem Ci, że przez jakiś czas szkoliłam znajomego do gry tutaj, na 11lvl, ma jedynie 2/3;f3 i tyle faktycznie, bo nagridy z misji składają się głównie z pd, zamiast urki oraz kredek.

kris0211. lubi to.
  5. Gierek123

Gierek123 User

Prawda, nagroda za misje też powinna zostać pozmieniana, bo np. taka misja na 10 Boss Sibelonitków daje tylko ok. 100 uridium (nie liczę uridium za te alienki). Pamiętam, jak latałem na 1 gali, i miałem 9 poziom (9 poziom miałem tydzień temu, teraz też czasem po 1 gali latam, ale tylko na misje na devo :D ). Tylko misje na Lordakie, Saimony i Mordony były (no, może parę misji na bossy było z 1 gali), a na Devolarium i Sibelony - nic nie było.
    Uważam, że nagroda za misje też powinna zostać pozmieniana - średniacy i słabsi gracze też muszą mieć uridium i kredyty na licytację, czy LF-2. I czemu się dziwić, jeśli dajmy że jakiś Bigboy wleci na mapę x-6 własnej firmy, a ma tylko 700 na hita, i słabiutkie wyposażenie.

6. kris0211.

kris0211. User

Uridium z misji tych co są teraz na 1 galę zwiększyć chociaż o 50%.
    I nie mówcie, że teraz gracze mają łatwiej bo lf3, bo2 mają, tylko porównajcie nagrody za dawne misje a te co są obecnie.

7. Czempion

Czempion User

Właściwie to dla mnie bez znaczenia, czy jak wejdzie na drugą gale, to sibek go na hita weźmie, jak faktycznie byłoby tak źle, to się może by nauczył, że jest na słaby i kiedyś tam wróci. A nie że level go blokuje. Jak dla mnie levele powinny blokować co najwyżej wrogie mapki.
    Bo tak to trochę kojarzy mi się z gospodarką centralnie planowana, że to BP decyduje czy jesteśmy odpowiednio wyposażeni by ruszać na 2 gale.

kris0211. lubi to.
  8. Tzn, może ujmę to tak: często widzi się narzekanie na misje, że na przykład na takim levelu są jakieś tam trudne misje. Myślę, że właśnie takie "decydowanie" BP jest poniekąd dobre, bo na każdej kolejnej mapie znajduje się jakiś cięższy alien. Ten fakt powinien oznaczać, że trzeba trochę popracować nad słabszymi alienami, żeby latać na te silniejsze.
    Nie wiem czy zauważyliście, ale ludzie po kilku pierwszych godzinach gry już chcą oblecieć większość map, przy tym narzekając, że lepsi ich zabijają jednym strzałem, a koksy własnej firmy stoją obok nich obojętnie, kiedy kręcą ewidentnie za silnego dla siebie aliena.

To pewnie zabrzmi okrutnie, ale ja wręcz byłabym za tym żeby na ten moment ograniczyć wstęp na drugą galę od wyższego levelu. Wtedy latałiby tam już bardziej doświadczeni gracze, może chociaż wystarczyłoby im osłon żeby uciec przez port. ;) No i korzyść dla mię: nie musiałabym się na takich denerwować, bo nie lubię kiedy mi nocą golce z flaxami dobijają bossy krysie na x-6. :D

9. Czempion

Czempion User

Nie ma chyba nic złego w tym że chce, no jedynie że się czepia, ale chyba logiczne, że im dalej tym trudniej, więc gracz chyba ma tego świadomość i sam mógłby ocenić, że jeśli tu już ma wszystko na hita, może iść dalej ;) Ja sam gdy dopiero zaczynałem, to już wszelkie mapy zwiedzałem i uciekałem przed wszystkim by odkrywać więcej map, nie miejąc szans z takim saimonem. Szkoda że mapa na 4-x mnie zatrzymała :D
    Ale ten początek to było coś fajnego w tej grze, bo teraz to tylko Jackpot się liczy :p

Ostatnie edytowanie: 16 listopada 2014
  10. Mógłby sam ocenić, ale pisząc szczerze, to zazwyczaj ta ich ocena nie jest zbyt mądra. ;)
    Z moim początkiem akurat było inaczej, zapadł mi w pamięć mój 13lvl, kiedy miałam taką biedną vegę i kilka flaxów. :oops: Wcale nie ciągnęło mię na drugą galę, było przecież tyle do zrobienia na pierwszej. Mimo że długo mi zajęła gra na pierwszej gali, zanim byłam w stanie kręcić dk, to dobrze te czasy wspominam, teraz początek jest trochę za szybki i gracze na pewnym etapie "zwiedzania" się gubią. :confused:
    Nikt też nie powiedział, że trzeba koniecznie robić ciągle misje, przecież można też sobie bić alienki i zawsze sobie na coś powoli zbierać. Latanie po mapach, na które jesteśmy za słabi jest troszkę bez sensu, ale no może ja po prostu za wiele od siebie wymagałam. :p

11. Gierek123

Gierek123 User

Dobrze powiadacie. Przez obecne misje nawet flaxy latają po drugiej gali. Gdzie kredyty? Gdzie uridium? Gdzie pieniądze na LF-3, BO-1 etc. z misji? Nie ma tego w ogóle niestety. Co prawda do początkujących są dobre początkowe misje, ale to tyle z misji.
    Na obecną chwilę czasy się zmieniły. Pamiętam, jak na PL1 latałem. Ach, stare dobre czasy :) Wtedy tak dużo graczy wrogich nie było. A teraz, na PL2 co? Same SFE, które tylko nawalać potrafią do wszystkich. Nawet do beniaminków w DarkOrbit. Niestety :(

kris0211. lubi to.
  12. Na 1 gale mogli by dodać więcej misji, bo z 12 lvlem już kończą mi się misje a na 2 gale nie wlecę bo za słaby jestem. Tak samo z nagrodami z misji. Co to jest 45uri za ubicie 3 boss devo na 10lvlu? Trzeba latać 3min żeby to ubić a i tak ktoś lepszy podlatuje i odbija. Dlatego przydałoby się więcej misji na słabsze alieny i z nich trochę większa nagroda, a i na 2 gale nie ma aż tylu misji ciekawych. Mogliby dodać parę misji więcej na mapy x-5, x-6 i x-7 o x-8 nie wspominając, bo tam już wogóle nie ma misji, a StreuneRki latają i fajne misje można byłoby z nich zrobić. Pozdrawiam ;)

13. Czempion

Czempion User

Kiedyś była fajna misja, bardzo znana na Sibki: "200!". Rozwala się 200 sibków i dostaje się chyba 1,5k uri. Ale już jej chyba nie ma :p

kris0211. lubi to.
  14. MelonHD

MelonHD User

była natomiast Darkorbit wprowadziło całkiem inne misje chyba wszystkie usuneli pamiętam też że jakaś misja z terbium była na czas :p ale niestety my gracze tylko możemy sb tu wymyślać ciekawe czy jakiś pomysł z stąd wzieli do DO...

kris0211. lubi to.
  15. Brak aktywności tematu więc zamykam.

Pozdrawiam
    MOD_Czarodziejka

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.